I co z tego jak kurs ciągle spada:( Lubawa 600 mln kapitalizacji przy 1 mln zysku i rośnie. Aż nie chce mi się tutaj zaglądać, chociaż akcji nie sprzedaję. A swoją drogą wobec 145 mln zatrzymanych zysków mogli nam dać po złotówce tej dywidendy. Przy 6 mln akcji ff, dużo by na nas nie wydali, stać ich na to. Sknerusy jednak:(((
Dnia 2024-05-16 o godz. 12:04 ~Maruda napisał(a): > I co z tego jak kurs ciągle spada:( Lubawa 600 mln kapitalizacji przy 1 mln zysku i rośnie. Aż nie chce mi się tutaj zaglądać, chociaż akcji nie sprzedaję. A swoją drogą wobec 145 mln zatrzymanych zysków mogli nam dać po złotówce tej dywidendy.
Lubawa rośnie,rośnie .I nie płaci dywidendy ? najwięcej od tego zależy kto steruje kursem ::))) Zresztą Lubawa to Cypryjska spółka.
To trzeba by tego sternika z Lubawy wołać do nas:)Tylko gdzie go poszukać, jechać na wakacje na Cypr i szukać na plaży?:))))No nic, wypada tylko czekać na lepsze czasy dla nas, może kiedyś nadejdą, póki co raczej o 5 zł trzeba zapomnieć, patrząc na dzisiejsze notowa. Dobrze, że dywidenda na początku lipca, wpadnie choć coś na wakacje, tyle pozytywnego...
Dnia 2024-05-16 o godz. 13:16 ~Maruda napisał(a): > To trzeba by tego sternika z Lubawy wołać do nas:)Tylko gdzie go poszukać, jechać na wakacje na Cypr i szukać na plaży?:))))No nic, wypada tylko czekać na lepsze czasy dla nas, może kiedyś nadejdą, póki co raczej o 5 zł trzeba zapomnieć, patrząc na dzisiejsze notowa. Dobrze, że dywidenda na początku lipca, wpadnie choć coś na wakacje, tyle pozytywnego...
Podpowiem jak zrobić 5 zł . Kupno z górki 5 x 10 tys. akcji i masz więcej niż 5 zł !!
Lubawa właśnie podała wyniki szacunkowe skonsolidowane. Bardzo dobre :))) Ale,ale po przeliczeniu zysku na 1 akcję to gorsze od Patentus. ( nie liczyłem ,tylko spojrzałem )
Przy cenie akcji 3,6, 3,9, 4,1, ...4,6 zł wszyscy tylko narzekają na Patentusa.
Gdy kurs wzrośnie do 20 też będzie narzekanie dlaczego wyżej nie rośnie.
Taki akcjonariat :-)
Tak, wiem. Po prostu taki dołek inwestorski dzisiaj, dziękuję za słowa otuchy:)Może jakieś zamówienia z kolei też wpadną, w końcu zostali z wielką pompą przyjęci do Polskiej Izby Kolei, chyba nie bez powodu...