• Jak z Dywidendą? Autor: ~Pati [79.246.248.*]
    Na kiedy trzeba mieć akcje, żeby dostać dywidende, jak to jest? Czy może już za pózno? Czy można w międzyczasie handlować akcjami? Wytłumaczy ktoś, czy dziś za duża nerwówka? Plis
  • Re: Jak z Dywidendą? Autor: ~Znafca [78.131.200.*]
    Patentus chce wypłacić 0,5 zł dywidendy na akcję z zysku netto za '23
    Patentus rekomenduje walnemu zgromadzeniu przeznaczenie 14,75 mln zł z zysku netto za 2023 rok na dywidendę, co daje 0,5 zł na akcję - podała spółka w komunikacie

Ponadto kwotę 44,2 mln zł z zysku netto za 2023 rok spółka proponuje przeznaczyć na kapitał zapasowy, a kwotę 2,5 mln zł na Fundusz Wynagrodzeń Zmiennych.

Proponowany dzień dywidendy to 1 lipca, a dzień jej wypłaty został zaproponowany na 12 lipca 2024 roku.(PAP Biznes)
  • Re: Jak z Dywidendą? Autor: ~Pati [79.246.248.*]
    Rozumiem z tego że mogę handlować jak chcę, kupować sprzedawać, abym tylko miał akcje w dniu 1 -go lipca, tak?
  • Re: Jak z Dywidendą? Autor: ~Posiadacz [78.77.214.*]
    No i elegancko na taką decyzję czekałem od 2019 roku. Kupiłem akcje po średniej 1 złoty super ucieszyłem się cierpliwi są wynagradzani !!!!
  • Re: Jak z Dywidendą? Autor: zbieracz_grzybow [90.15.121.*]
    Bardzo dobrze.
    Tanie akcje, dużo w portfelu i niech co rok płacą bonus i ja już jestem zadowolony. Zakopuje i zapominam.
  • Re: Jak z Dywidendą? Autor: ~Analityk [5.173.156.*]
    Dzięki dywidendzie Patentus wreszcie został zauważony przez rynek (artykuł w Pulsie Biznesu).
    Nowi inwestorzy i fundusze dywidendowe zaczną kupować akcje na długi termin.

• Re: Jak z Dywidendą? Autor: ptrkis [194.42.110.*]
    I fajnie, że wypłata dywidendy w ok 10 dni, a nie jak na Orlenie, albo Dębicy masz kasę zamrożona na 3 miesiące.
  • Re: Jak z Dywidendą? Autor: ~tak [188.47.119.*]
    tak
[x]
PATENTUS -0,62% 3,23 2025-12-23 16:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.