• Normalne JAJA !!!!! Autor: ~HorNet [77.253.223.*]
    Spólka dobra, raport super a ruch w druga strone.:(
    Może macie jakieś teorie na to co sie dzieje ?

• Re: Normalne JAJA !!!!! Autor: ~ja mam [83.27.152.*]
    to taniec znudzonego- osranego leszcza , karą byłoby dzisiaj jeszcze na zielono!(?)(:
    pozatym ponauczało się baraństwo do wzrostów kilkudzuesięcio %...hahahahahahaha
    w maju ta spółka będzie powyzej 4 zeta...jeden warunek !
    niech poda Godlewski że ustalenia z bankami w sprawie skupu dobiegły końca!!!!!!!
    wyniki znakomite...pozostaje cierpliwość!

• Re: Normalne JAJA !!!!! Autor: ~chodzik księżycowy [89.76.58.*]
    Gdyby inwestowanie na giełdzie bylo proste, to wszyscy bylibyśmy bogaci.
    Niestety nie jest.
    Wcześniej pisałem, że moment podania wyników ( o których każdy wiedział, że będą dobre ) może co niektórych skusić do realizacji zysków i tak się prawdopodobnie dzieje.
    Ja osobiscie jak pisałem nie sprzedałem wsztstkich posiadanych akcji Netii i pozostawiłem sobie ponad 60 tysięcy, bo również uważam, że w perspektywie średnioterminowej będziemy mieli do czynienia z nastepną falą zwyżki. Mało tego, pieniądze które teraz włożyłem w TVN oraz w Jupitera też przeznaczę na akcje Netii, ale po korekcie, która moim zdaniem musi nastapić.
    Natomiast na miejscu prezesa Godlewskiego nie przeznaczyłbym ani złotówki na skup własnych akcji, ponieważ i tak to nic nie da , pieniądze się tylko zmarnują, czasy są niepewne i lepiej trzymać gotówke przy tyłku, albo wydać ją na przejęcia.
    Pozdrawiam wszystkich
    Chodzik Księżycowy
  • Re: Normalne JAJA !!!!! Autor: ~HorNet [77.253.223.*]
    Fakt, że wyniki miały być i były dobre ale to nie przeszkadzało wielu innym spółkom iść w górę o pare %. HTL Strefa też jest podobną bardzo zachowawczą spółka jeśli chodzi o stabilność kursu a w dniu publikacji raportu poszła o 12% . Netię mam od 2.80 i narazie potrzymam chociaż już kilka razy zaczynałem tracic cierpliwość i póscić.
    Szczerze mówiąc nie wiele jest na GPW spółek które po publikacji dobrych wyników nie idą do góry - jeśli w ogóle takie są.
  • Re: Normalne JAJA !!!!! Autor: ~ja mam [83.27.152.*]
    Godlewski musi zebrać z rynku nieco papiera.
    1.bo zbierze ktoś inny i będzie mieszał w szykach
    2.pakiet kontrolny dla branżowego to nie 25 % akcji funduszu a przynajmniej ponad 50%
    (chociaż nieco ponad 33 daje tez jakieś bezbieczeństwo)
    ale nadal mało mają
    3.priorytet dla prezia to wzrost kursu akcji(wartości firmy)...a bez skupu ta zgraja chodzików giełdowych tego nie podniesie,muszą usłyszeć komunikat ...to zrobią w sesję z 20 %...taka to zgraja już jest
    4.bez skupu większe wzrosty dopiero po operacyjnym i netto na plusie(zwolnienia i oszczędności)(:
    5.bilans dla branżowego jest dobry już ale jest brak papiera!
    chciałbym widzieć w maju 4,5 zeta....po info jest to mozliwe!
    dzisiaj może być różnie?jak widać.?
    wierzę jednak w te firmę i w internet...zobaczymy!?
  • Re: Normalne JAJA !!!!! Autor: ~ja [83.27.152.*]
    Powrót do trendu wzrostowego wyników nastąpi w związku z tym w trzecim i czwartym kwartale" - podkreślił.

W czwartek dyrektor finansowy Netii Jonathan Eastick przypomniał, że w niektórych kwartałach 2009 roku zysk operacyjny, a nawet zysk netto może być dodatni. "Jesteśmy natomiast przekonani, że w 2010 roku będziemy mieć zysk za cały rok" - dodał Eastick.

Na spotkaniu z dziennikarzami prezes Godlewski podtrzymał prognozy Netii na 2009 rok, które przewidują wzrost wyniku EBITDA do 290 mln zł, co ma być efektem restrukturyzacji. Po uwzględnieniu kosztów restrukturyzacji EBITDA w 2009 r. ma wynieść 265 mln zł.

W 2008 r. grupa Netii miała 230,60 mln zł zysku netto przy obrotach 1121,17 mln zł. Wynik EBITDA wyniósł natomiast 170,6 mln zł.

W czwartek rano spółka opublikowała wyniki za pierwszy kwartał - zysk EBITDA wzrósł o 107% r/r i o 21% kw./kw. do 69,9 mln zł, a marża EBITDA zwiększyła się do 19%. "Wyższa marża EBITDA to wynik zwiększenia sprzedaży i marży brutto, dzięki pozytywnemu efektowi integracji z Tele2" - skomentował Eastick. Według niego, głównym motorem większych przychodów były głównie usługi związane z danymi.

Obecnie Netia prognozuje, że w 2010 roku marża EBITDA wzrośnie do 23%, a w 2012 roku do 28%. "Jesteśmy na bardzo dobrej drodze do osiągnięcia tych parametrów" - podsumował dyrektor finansowy.
  • Re: Normalne JAJA !!!!! Autor: ~ja jare [83.27.149.*]
    chodzik sie osrał i zaden z niego król skoro nie wie ze sie konsolidujemy w kanale fibanacciego i odbiliśmy od 3.43...i po tym jak ruszy zieleń wszędzie dzisiaj to wybijamy powużej 3,6 po tych niedocenionych wczoraj zankomitych wynikach....(:
    pozatym chodzik osrany król i jego świta ..zapomnieli że AT to tylko 60 % skuteczności statystycznie lub aż....?hahahahaahah...tym razem trafił w pozostałą 40 %...hahahahahaha
    strząsneliśmy balast leszczy ...odbijamy....pod wynik wczorajszy i pod skup...WTYM MIESIĄCU INFO....prWDOPODOBNIE SKUP ZA 400MLN ZETA ABY ZMNIEJSZYĆ FREE FLOAT....aby następne mendy chodzikopodobne nie mieszały w neti!(:

ps.pozatym co to za tytuł ,,powrót króla.,,..hahahahahahaha...megalomania branowi do głowy uderzyła...?(:..co to za zakompleksiony nastepny motyl naganiacz!?
  • Re: Normalne JAJA !!!!! Autor: ~luciano [83.3.128.*]
    a ty co wszechwiedzący jesteś na ch...... obrażasz ludzi nikt cie nie zmusza do czytania a tym bardziej komentowania w tak infantylny sposob...turlaj beret
  • Re: Normalne JAJA !!!!! Autor: ~JA JARE [83.27.149.*]
    Solidne wyniki za 1Q2009
    Wyniki spółki za 1Q2009 sa zgodne z naszymi oczekiwaniami na poziomie przychodów i nieco
    lepsze na poziomie EBITDA i wyniku netto. Spółka osiagneła przychody w wysokosci 375,7 mln
    PLN (+64% r/r, +2% q/q, nasza prognoza 371,5 mln PLN) oraz EBITDA w wysokosci 69,9 mln PLN
    (+108% r/r, nasza prognoza 61,9 mln PLN). Ró nica w wyniku operacyjnym to w du ej mierze efekt
    obni enia przez spółke wydatków na reklame i marketing (-8,5 mln PLN q/q). Po wynikach
    opublikowanych przez TP nasze najwieksze obawy o Netie budziły dane o liczbie abonentów.
    Przypominamy, e TP zaraportowała w 1Q2009 wzrost u ytkowników BSA o 40 tys. (q/q) z czego
    30 tys. pozyskał Centertel. Zostawiało to jedynie 10 tys. łaczy dla wszystkich operatorów
    alternatywnych do podziału, to co przypadłoby Netii byłoby odebrane przez inwestorów negatywnie.
    Tymczasem spółka zaraportowała wzrost u ytkowników BSA o 21 tys. Nie zakładamy, e
    inwestorzy sa wprowadzani w bład przez któregos z operatorów wiec najbardziej racjonalnym
    wytłumaczeniem mo e byc ró ny moment uwzgledniania klienta jako u ytkownika BSA (umowa,
    zestawienie łacza, etc..) lub co jest raczej mało prawdopodobne masowe rezygnacje z BSA u
    innych operatorów (w danych TP przyrost netto po uwzglednieniu rezygnacji). W przypadku
    pozostałych kluczowych dla spółki danych o abonentach kwartał równie wyglada solidnie. Liczba
    u ytkowników WLR wzrosła o 39,5 tys. do 710 tys. a ARPU utrzymało sie na poziomie 51 PLN (vs.
    56 PLN w 4Q2008 – okres swiateczny sezonowo zwieksza ruch telekomunikacyjny). Liczba
    rezygnacji netto we własnej sieci wyniosła 2,7 tys. linni – podobnie jak w poprzednich kwartałach.
    W efekcie łaczna liczba linii dzwoniacych w Netii (usługi głosowe własna siec i WLR) wyniosła
    1,105 mln i była o 40 tys. wieksza ni na koniec 2008. Sredni przychód na abonenta wyniósł 56
    PLN, vs. 60 PLN w 4Q2008. Liczba szerokopasmowych dostepów do internetu zwiekszyła sie z
    413,65 tys. na koniec 2008 do 441,3 tys. – przy srednim przychodzie na linie na poziomie 59 PLN
    (vs. 60 PLN w 4Q2008). Widzimy potencjał do nieznacznego zwiekszenia prognozowanej na br.
    EBITDA. Podtrzymujemy pozytywna rekomendacje inwestycyjna.

DI BRE
[x]
NETIA 0,00% 6,94 2021-07-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.