• Nowe espi kernela Autor: ~Kolber [188.146.91.*]
    Komitet gpw swoje a kernel nie widzi problemu i dalej twierdzi ze jest na prawie
  • Re: Nowe espi kernela Autor: ~Kolber [188.146.91.*]
    Ale to oznacza nie mniej nie wiecej ze jednak jest jakis problem w delistingu i squezze oucie. Jezeli bylo by to wszystko robione na prawie nikt by sie nie zajmowal jakimis opiniami eksperta
  • Nowe espi kernela Autor: ~Włodek [89.64.93.*]
    wg kernela przedstawiciele GPW to bebile nieznający angielskiego a Komitet nie ma kompetencji
    Ja tam widze duze klopoty z emisja. Jezeli taki espi juz sie pojawiaja. Umowmy sie 20 mln akcji w rekach drobnych to juz by dawno sciagnal z gieldy lub w wezwaniach.
  • Re: Nowe espi kernela Autor: ~Bart [37.225.82.*]
    Robi się gorąca. Zostało kilka dni do rozprawy sądowej Luksemburgu
    Odliczamy godziny ….
  • Re: Nowe espi kernela Autor: ~rob [83.26.190.*]
    Te stepowe brudasy mają GPW za nic.
    Miejmy nadzieje ze sad rostrzygnie na nasza korzysc.
    Musieli przygotować wyjaśnienie swoich szwindli dla sądu - odliczamy godziny …
  • Re: Nowe espi kernela Autor: ~DziadekDemon [37.109.161.*]
    Kernel wkrótce pójdzie na 20zł, może i 30zł. Wiadomo że nie będzie wycofania z giełdy. Uważam że to kwestia 2-3 miesięcy. Co prawda mniejszościowi akcjonariusze nie mają zbyt wiele do gadania, ale już Krzysztof Bosak się o to postara, by ukraińscy oligarchowie z siedzibą w luksemburgu odpowiedzieli za to co stało się z kursem akcji i portfelami Polskich akcjonariuszy.
    Kernel juz raczej zniknie z gieldy z emisja lub bez. Mimo wszystko kernel to mega ciekawa spolka
  • Re: Nowe espi kernela Autor: ~ToJestGangrenaa [77.65.171.*]
    Sami się ośmieszają wydając opinie opłaconego przez siebie eksperta. Verev niech się ogarnie bo chyba znowu dostał okresu, jak chce wyjść z giełdy to niech gra na zasadach ustalonych w PL i EU, miliony leją mu się z nieba a tutaj bawić się w takie szopki, napisałbym co za orangutan ale szkoda mi trochę tak uwłaczać Orangutanom i innym zwierzątkom.

Najlepsze że za to wszystko odpowiedzialny jest pośrednio nie kto inny tylko Baker McKenzie - POLSKA KANCELARIA która "zbadała" i doradziła jak może spróbować oszukać uczciwych ludzi.
    Takie kancelarie "prawne" powinno się weryfikować, audytować i sądownie zamykać bo nie działają dla prawa tylko przeciw niemu, szukają w nim luk. Zwykli oszuści.
  • szwindel Kernela wg Parkietu Autor: ~Sami [91.222.126.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Kernel-zniknie-z-GPW-Spolka-mowi-o-szantazu-akcjonariusze-o-szwindlu-8723137.html

M. K.: Kernel w oświadczeniu publikowanym przez "Parkiet" informuje, że rozważa podjęcie "stosownych działań" bo jak pisze "w swoich wywiadach medialnych i postach na portalach społecznościowych niektórzy akcjonariusze przekroczyli liczne granice" Jak odbiera Pan tego typu stwierdzenia?

R. R.: Kancelaria Baker McKenzie, która reprezentuje Kernel w postępowaniu przed KNF ws. delistingu już dwukrotnie wysyłała mi za pomocą swojego pełnomocnika jakieś dziwne wezwania do zaprzestania określonych działań. Ostatnie wezwanie przesłali mailem tuż przed Świętami Wielkanocnymi, w Wielki Piątek - bezbożnicy chyba myślą, że taka presja na mnie zadziała. Mnie te wezwania w żaden sposób nie ruszają, bo wiem od kuchni jak to działa. Jest to jednak kolejny z elementów, który pokazuje, że Werewskiemu, Kernelowi oraz ich doradcom powoli zaczynają puszczać nerwy - rozpoczynając cały ten szwindel nie spodziewali się takiego oporu ze strony akcjonariuszy mniejszościowych, który teraz przekłada się również na bardzo negatywny odbiór medialny zarówno Werewskiego, Kernela jak i ich doradców. Ja jednak cały czas powtarzam, że istnieje dla nich jasna ścieżka wyjścia z tego - wykupienie pozostałych akcjonariuszy po godziwej cenie, która nie jest narzucona przez jedną ze stron (mam na myśli Werewskiego). Dla Baker McKenzie też jest określona ścieżka - może po prostu przestać doradzać przy tej transakcji - z tego co wiem, to jedna z innych międzynarodowych kancelarii wycofała się z doradztwa przy tym szwindlu po tym, jak sprawa została przez nas nagłośniona.
  • Re: Nowe espi kernela Autor: ~Lama [217.97.81.*]
    Fakt ośmieszają się, bo komitet przy gpw nic nie może. po co placić pajacowi za opinię? XDDD
[x]
KERNEL 0,85% 18,88 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.