Ładnie, o to w tym biznesie chodzi.
Nowa spółka która rozwija się dynamicznie nawet w najsłabszym kwartale ma więcej zysku niż większość z NC przychodu przez cały rok.
Ja to Frizowi się dziwię, że zarabiając taką kasę, chciało mu się w ogóle na NC wchodzić? Prestiż wątpliwy, koszta trzeba ponosić w związku z gieldą, informować o wszelkich ruchach na spółkach i jeszcze na ten bezpodstawny, jak się okazuje hejt się narażać.
Mi, by nawet się nie chciało angażować i bawić w całe te giełdy.
Dnia 2024-05-13 o godz. 12:26 ~Filipek napisał(a): > Ja to Frizowi się dziwię, że zarabiając taką kasę, chciało mu się w ogóle na NC wchodzić? Prestiż wątpliwy, koszta trzeba ponosić w związku z gieldą, informować o wszelkich ruchach na spółkach i jeszcze na ten bezpodstawny, jak się okazuje hejt się narażać. > > Mi, by nawet się nie chciało angażować i bawić w całe te giełdy.
Teraz to pewnie kilka razy by sie nad tym zastanowił, wujas wspominał że wejście na giełdę miało zabezpieczyć przyszłość całej ekipy na przyszłość, a więc mieli kiedyś czerpać z tego zysk( posiadane akcje- być może z czasem dywidenda) a oni sie tak naprawdę wypieli bo im sie to nie podobało(jak widać indywidualnie są na poziomie każdego innego influ) Cała ta giełda i sytuacja z wyceną akcji, ściągnęła duży hejt a ci odeszli według mnie zastopowali i mocno opóźnili to co ekipa miała w planach. Na szczęście dogadali sie, (poza brzdącem) możemy iść dalej, zobaczymy co sie z tego wykreuje. Mogliby wymyślić jeden projekt wspólny, coś ala mafia,kampery, czy inny w którym będą między sobą rywalizować. według mnie zmarnowali duże szanse, tyle nowych uczestników i możliwości nagrywek między sobą i promowania siebie nawzajem. w ostatnim odcinku filmu tromby-jego koleżka wspomina o przeprowadzce do krakowa --???
No ładne te wyniki, ładne, zaskoczył mnie czas publikacji, widać, że zmienia się podejście na pro akcyjne. Brawo Ekipa i wytrwali akcjonariusze. Ciekaw jestem prasa i portale napiszą, bo są tacy co z decyzją o zakupie akcji czekają na dobrą prase
Ja u siebie w banku mam wezwanie na skup akcji do dzisiaj do 23.59 cena jest odgórna te 0.10zł więc jest to dla tych co obejmowali akcje, bo chyba nikt normalny w tej cenie nie sprzeda.
Ciekawe są te ostatnie wymiany akcji, coś jak dzisiaj na poziomie 3.30
Ciekawe czy podadzą jakieś info odnośnie ile skupili tych akcji
Dnia 2024-05-13 o godz. 13:56 ~ArTi napisał(a): > Ja u siebie w banku mam wezwanie na skup akcji do dzisiaj do 23.59 cena jest odgórna te 0.10zł więc jest to dla tych co obejmowali akcje, bo chyba nikt normalny w tej cenie nie sprzeda. > > Ciekawe są te ostatnie wymiany akcji, coś jak dzisiaj na poziomie 3.30 > > Ciekawe czy podadzą jakieś info odnośnie ile skupili tych akcji
Wezwanie było zrobione pod ugodę z byłymi Ekipowiczami o czy informowali raptem przed chwilą.
Od nich skupią akcje po 10 gr. które Friz dał im za darmo o czym również kiedyś mówił. I tak poza spółką nic by z tymi akcjami nie zrobili, bo te serie, nie były dopuszczone do obrotu. Dogadali się polubownie, a na jakich zasadach? Tego nie wie nikt spoza tego kręgu i nikt sie nie dowie, bo nawet w informacji są duże są duże kary za ujawnienie tej umowy poufności Spółka działa zgodnie z procedurami i nawet, jak nie ma potrzeby, widać wolą dmuchać na zimno.
> Od nich skupią akcje po 10 gr. które Friz dał im za darmo o czym również kiedyś mówił. I tak poza spółką nic by z tymi akcjami nie zrobili, bo te serie, nie były dopuszczone do obrotu. a czy to nie są akcje seri f ? czyli te akcje ogólne wejscia ekipy na giełdę , czy ja cos źle rozumiem? te akcje są w obrocie
Jakby były, już by dawno opchneli na giełdzie a nie czekali na 0,1 zł
Logiczne chyba.
Kolega ci napisał, przecież ze informacja zrobiona wyłącznie pod ugodę, bo rozmawiali premie już dawno, a nie zdążyli domknac przed poprzednim zakończeniem czasu na skup.
Napisz może do spółki, jak masz obiekcje?
Obiekcje mam jedynie do informacji że tych akcji nie ma w obiegu, idąc tym tokiem rozumowania akcji Karola i Wujasa również nie ma w obrocie? ( Nie mówię tu o lockupie na te akcje)
oczywiscie ze nie ma bo tych akcji fizycznie nie ma...doczytaj sobie te raporty zawiadomienia raz jeszcze. jest tam mala klauzula....lockup nie bedzie obowiazywac jak akcje nie zostana dopuszczone na rynek.
hehe zapytam gdzie jest kurs...a wyniki w sadzic mozna....dqlej balon. zadajcie sobie pytanie czy chcielibyscie aby wasze dzieci w przyszlosci byli youtuberami...zamiast lekarzami sportowcami prawnikami itd...
Akcje Ekipowiczow, Karola czy Wujasa nie są dopuszczone do obrotu na NewConnect (Seria F). Jednakże lockup obowiązuje bo takie akcje można sprzedać w każdej chwili poza rynkiem regulowanym na umowach prywatnych.
Kasa, śledzac twoje wpisy, to wolę, żeby moje dzieci zostały youtuberami niż forumowiczomi bankiera.
Xdddd
A, tak na poważnie, niech robią w życiu to co im sprawia radość i przy tym zarabiają kupę sianka i myślę, że akurat Friz jest tu najlepszym przykładem.
Rozumiem że akcje są zarejestrowane w KNF 2 lata temu a nie ma ich w obrocie? To już dopytać mądrzejszych, jaki jest tego powód?
Czy w chwili obecnej te akcje mogą być użyte w głosowaniu na walnym ? Czy tylko January ma taką możliwość?
Arti a co za różnica czy mogą być użyte w głosowaniu na walnym czy nie?
Do tej pory od jakiegoś czasu, walne się odbywa w biurze i siedzibie spółek Januarego w Krakowie, a jako większościowy i jednocześnie jedyny do głosowania widnieje w Protokolach January.
Na szczęście spolka w dobrych rękach, January jest od pilnowania procedur i pomysłów z tym związanych, pozostali są od pracy i zarabiania na zyski.
Jednym słowem, spolka w dobrych rękach. January krzywdy nie da zrobić, a te skupy od byłych Ekipowiczow żeby uporządkować akcjonariat, to pewnie też jego pomysł.