• zabawa w zgadywankę Autor: ~chodzik księżycowy [89.76.58.*]
    Witam Was serdecznie jak zawsze wszystkich kolegów i koleżanki też.
    Jak zapewne wiecie posiadam na dzień dzisiejszy sporo akcji Netii, oraz pakiet TVN.
    Wracając jednak do Netii, to wiemy z zapowiedzi Pana Prezesa, że wyniki za I kwartał mają być naprawdę dobre. Jeśli tak to dlaczego rynek już teraz tego nie uwzględnia i Netia nie rośnie, tylko idzie w bok. Analiza wolumenu przecież jasno pokazuje, że jest to tylko przystanek przed dalszą wspinaczką do góry. Trend jest ewidentnie wzrostowy i żeby go zmienić potrzebna byłaby katastrofa. Rynek jednak czeka cierpliwie, dlaczego ?
    Postanowiłem więc samemu sobie odpowiedzieć na to pytanie, tylko jak ?
    No więc to co robiłem dotychczas na wykresie tygodniowym i dziennym przeniosłem na wykres godzinowy i zastosowałem te same techniki jak w wypadku perspektywy średnioterminowej. Skończyłem tą zabawę o godzinie 11 dnia dzisiejszego i do punktu wybicia w/g moich obliczeń pozostało 5 godzin. Tak więc oczekiwałbym wybicia w dniu dzisiejszym pod sam koniec sesji. Jak zwykle zaprosiłem do współpracy dwóch gości tz.
    Fibonacciego i Ganna.
    Jest to tylko zabawa z mojej strony i sam jestem ciekaw czy rynek zareaguje na to co napisałem.
    Pozdrawiam
    Chodzik Księżycowy
    Jeśli bybicie będzie dynamiczne, to wzrosty również
  • Re: zabawa w zgadywankę Autor: ~JA [83.4.242.*]
    Na drugim miejsce plasuje się Netia, która 2008 rok zamknęła bazą przeszło 414 tys. abonentów szerokopasmowego internetu (10,84% rynku). Jest to m.in. efekt ucieczki klientów TP SA, a także inwestycji poczynionych przez zarząd firmy. Netia dokonała zakupu m.in. wrocławskich sieci osiedlowych oraz lokalnego operatora działającego na terenie Jastrzębiej Góry, tym samym przejmując ich klientów. Według strategii podanej w październiku 2008 roku Netia skupia się na wzroście organicznym oraz kolejnych przejęciach.
  • Re: zabawa w zgadywankę Autor: ~chodzik księżycowy [89.76.58.*]
    Dziękuję za wiadomość, właśnie takie są mi potrzebne, bo nie za bardzo mam czas, aby to wszystko sledzić. Dla tych co w analizie technicznej stawiają pierwsze kroki kilka słów.
    Po pierwsze po osiągnięciu lokalnego szczytu spółka przeszła w trend boczny. Zobaczcie jak zmalał wolumen a środek ostatniej dużej białej świecy stanowi bardzo mocne wsparcie. To co powinniście zapamiętać na zawsze z obecnego wykresu Netii to przebieg MACD. Wyraźnie oscylator spada, mało tego pokazuje sprzedaj, bo linie się przecieły. Jednak wykres samej spółki tego nie potwierdza. Idzie w bok, nie spada tworząc dywergencję pozytywną. W najgorszym wypadku kiedy MACD dojdzie do linii zero
    powinno nastąpić odbicie i to silne. Jeśli jednak w takim wypadku odbicia nie będzie wcześniej, lub będzie słabe przy lini MACD równej 0, to należy zamknąć pozycję.
    Dlatego też mój pakiet na Netii nie jest pełny. Dokupię wtedy kiedy wyraźna biała świeca pokona ostatni szczyt.
    Pozdrawiam
    Chodzik Księżycowy
  • Re: zabawa w zgadywankę Autor: ~JA [83.4.242.*]
    NETIA

Karol Wieczorek z biura prasowego Netii stwierdził, że obecna oferta operatora cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem klientów.

Uważamy, że nasza oferta spełnia oczekiwania klientów a oferowane prędkości (do 16 Mb/s) zaspokajają bieżące potrzeby klientów. Jeśli zauważymy wzrost zapotrzebowania ze strony klientów, z pewnością odpowiemy na nie w postaci nowej oferty.
  • Re: zabawa w zgadywankę Autor: ~snjasmin [83.3.61.*]
    Witam wszystkich,
    moim zdaniem doszliśmy do potężnego oporu z punktu widzenia a.technicznej - po pierwsze poprzednie dołki okolice 3.60 -3.65 i fibbonaci 3.60-3.65 - aż dziw bierze, że wykres nie obił się od tego poziomu jak piłka - nawet nie cofnął się o 23%. Trzeba dużej determinacji kupujących by kurs ruszył w górę.
    Swoją drogą jest już widoczna, choć nie skończona jeszcze krótkoterminowa formacja M, ale i tak nie ma co się spieszyć, bo wsparcie mamy już na 3.10 - pożyjemy zobaczymy
    pozdr.
  • Re: zabawa w zgadywankę Autor: ~boniu [83.27.145.*]
    chodziku no właśnie zaczął się ruch na papierze ale na razie w dół na 3,51, oby to długo oczekiwane wybicie nie było dołem...
  • Re: zabawa w zgadywankę Autor: lagos [83.29.19.*]
    Ja obstawiam coś takiego.
    http://www.streemo.com.pl/netia.html
  • Re: zabawa w zgadywankę Autor: ~jare [83.4.60.*]
    narazie to korekty nie widać....musi mocno z boczniaka uderzyć na maksa rocznego ..3,78(5.6%).decydujące do korekty będzie 4,5 okolice to pokaże otoczenie i infa z firmy?
    nie zapominaj że fundament może sie jeszcze wzmocnić poprzez skup akcji?
    a wtedy liźnie 5 zeta na 100%...i to szybko!
    co do operacyjnego to jestem spoko!
  • Re: zabawa w zgadywankę Autor: ~snjasmin [213.156.111.*]
    lagos
    apropo's wyznaczania fal - byłbym bardziej skłonny uznać, że po fali 1(na Twoim wykresie duże, czerwone 1) mamy korektę ABC, niż od razu początek 3 fali, choć oczywiście taki scenariusz też nie jest wykluczony - poczekamy, zobaczymy :)
    Ponieważ nie sprawdzają się moje założenia odnośnie Netii, sprzedaję akcję po 3,60.
    To między innymi moje zlecenia na tym poziomie blokują dalszy wzrost. Mam Netii za dużo i muszę się w takim wypadku jej trochę pozbyć, chociaż nie całkowicie.
    Zakup TVN okazał się bardzo trafiony i dzisiaj dokupiłem na początku dnia.
    Również dzisiaj zrobiłem pierwsze zakupy na Jupiterze z którym wiążę znaczne nadzieje
    ze względu na techniczny obraz tego papieru i nic mnie nie obchodzi czy to śmieć czy dobry fundusz, najważniejsze że wykres mi sie podoba.
    Pozdrawiam
    Chodzik Księżycowy
  • Re: zabawa w zgadywankę Autor: ~roger [83.144.119.*]
    krótki, średni, czy długi termin?
  • Re: zabawa w zgadywankę Autor: ~jare [83.27.152.*]
    rozczarowanie ???(:
    ale może ukryj nieco tego straszaka albo rozdziel ukryte do 3.65 chociaz to spokojnie wyjdziesz z pozycji...
    ja tam trzymam i oddam powyżej rocznych maksów część,takie duszenie i straszenie popytu wątłego nie ma sensu chyba że znowu na koniec ktoś zgarnie te 50-100k...i was pogodzi!?to wtedy ma sens!(:
    ps.wyniki zadowalające(:bardzo!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.27.152.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: zabawa w zgadywankę Autor: ~tak na marginesie [83.27.152.*]
    to wyszedłeś chodzik i twoja ekipa na największego barana tego forum
    kupcie sobie csg ..hahahahahahaha!
    Nie wyszedłem całkowicie, to po pierwsze.
    Po drugie w średnim terminie po korekcie Netia powinna wygenerować nastepną falę wzrostową, ale na razie po co trzymać kasę bezproduktywnie ?
    Po trzecie hahać się bedziesz ale nie ze mnie, bo z samego hahania pieniedzy nie przybywa.
    Chodzik Księżycowy
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~cercio [83.14.198.*]
    Cześć Chodzik
    Mnie też się podoba wykres jupitera.Namawiałem do niego jak był po 1,18zł.

https://www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=1434150&strona=1

Przyjrzyj się wykresowi BBIZeneris.Mnie też się podoba.

• Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~cercio [83.14.198.*]
    Sorry za pomyłkę,jupiter był po 1,19zł wtedy kiedy do niego namawiałem (to było jego minimum) a mnie udało się go kupić po 1,20zł.
[x]
NETIA 0,00% 6,94 2021-07-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.