• MOJE SUBIEKTYWNE ODCZUCIE CO DO RAPORTU !!!! Autor: ~5-10-15 [87.205.134.*]
    Teraz to się nie dziwie czemu tak zwalają.Zarząd nic nie robi i poraz kolejny udowodnił ,że zyją z opłat za autostradę (nic nowego!!)!Mają zapewne trochę papierków w "innych rączkach" i grają sobie na dodatkowe wypłaty non stop.Teraz sypią ile sie da by stworzyc panikę i udaje im sie to doskonale.Dodatkowo ktoś wymienia sie tu sporą ilością akcji i akcjonariat dowie sie kto co i jak na sam koniec,jak juz będzie po wszystkim.Teraz nie ma powodu by rosło ,więc najlepiej zwalac kurs by niedługo znowu odsprzedawać te same akcje po np- 2 zł. Ot,ciekawy sposób!Przeciez od samego początku wiemy,że tutaj siedzi ta sama zgraja,która robi spora kasę i nikt nic nie widzi.
    Zysk i owszem jest,ale wynika on z opłat za autostrady i nic więcej.Zero przetargów,zero wszystkiego poza tym!!!!Nie ma powodu by rosło i tez spadało!!!!!Jednak zwalą na ile chcą i nikt im nic nie zrobi.Możemy teraz spaść równie dobrze poniżej 1 zł jak i wzrosnac na 2 zł.Wybrali opcje by zwalić i obkupic sie akcjami i wywalic je zapewne przy około 2 zł.
    To przeciez trwa juz sporo czasu i zarabiają tylko ci,którzy mają duzo szczęscia.
    Taka jest prawda i nie dziwię sie ze zwalają dalej te akcje i łamia wszelkie opry,wsparcie itp.
    Tutaj nie ma znaczenia czy to wsparcie czy opór-liczy się hytrość i chciwosc(jednym słowem-żądza pieniądza!!!!).

P.S.To tylko moje subiektywne odczucia i jeżeli kogos uraziłem to przepraszam!!!!!
  • Re: MOJE SUBIEKTYWNE ODCZUCIE CO DO RAPORTU !!!! Autor: ~POLATACH [83.7.168.*]
    sprzedałem kilka spólek z zyskiem 50-100-400% i zakupiłem
    STALEXPORT po 1,52-1,53 i mam to w d--e
    nie płacz tylko graj spada kupuj rosnie sprzedawaj
    po 1,6 PLN oddasz w tym tygodniu zysk 5% to nie hossa ale bessa
    pozdr
  • Re: MOJE SUBIEKTYWNE ODCZUCIE CO DO RAPORTU !!!! Autor: ~mp [95.41.214.*]
    Tak na poważnie, to moim zdaniem to nie jest sprawa zarządu i gra na zaniżanie kursu, poprostu ktoś wychodzi i to jest ewidentne. Idą po ok. 50 tys. pakiety sprzedaży i robi to powoli. Kupują głównie drobni akcjonariusze - widać to po zleceniach kupna. Wczoraj i dzisiaj poszło kilka milonów akcji. Jeśli wyniki nie będą złe (a pewnie tak będzie) to tylko potwierdzi te przypuszczenia. Moim zdaniem to środowisko wywala (jak kiedyś), szukają forsy i tyle. Nie ma powodów by Stx tak leciał, zresztą co to za zwała 2xpo 4 procenciki. Podejrzewam, że sprzedaje ze stratą, bo co prawda kurs chodził po ok 1.26 ale nie były to duże obroty. Chyba że ma akcje dawne, po niskich cenach, a fundusz ma. Zobaczymy jutro jak dalej poleci to trza będzie wyjść ze stratą, bo to już będzie bardzo śmierdziało.
  • Re: MOJE SUBIEKTYWNE ODCZUCIE CO DO RAPORTU !!!! Autor: ~do "mp" 5-10-15 [87.205.134.*]
    No własnie obawiam sie ,ze teraz przyspieszą z wywalaniem.Raport nie jest rewelacyjny i pokazał co robi zarząd itd.Mi oczywiscie nie chodzi by kurs spadał bo trzymam akcje kupowane drogo,więc nie mam powodów by spadało.Sądzę,że jutro dopiero sie zacznie wywalanie.
  • Re: MOJE SUBIEKTYWNE ODCZUCIE CO DO RAPORTU !!!! Autor: ~stanley [212.244.210.*]
    nie kupicie taniej bez obaw.
  • Re: MOJE SUBIEKTYWNE ODCZUCIE CO DO RAPORTU !!!! Autor: ~111 [89.228.128.*]
    ..po starej znajomości......sprawdzcie ile kasy wziął Zarzad na utrzymanie włąsne i makaroniarzy .....

Stalexport Autostrady wypracowały w I kw. 2,7 mln zł zysku

DI
    Puls Biznesu, pb.pl,05.05.2009 18:13
    Czytaj komentarze (0)
    Zobacz na forum ()
    2f2fbab2-25c0-41a8-a2c1-6b3c507cf589

Grupa Stalexport Autostrady wypracowała 2,7 mln zł zysku netto - podała spółka w komunikacie. Przychody grupy spadły r/r o 7,5 proc., z kwoty 33,4 mln zł do 30,9 mln zł.
    Na wyniki finansowe spółki w największym stopniu wypłynęły: mniejszy ruch pojazdów winietowych i osobowych związany ze spowolnieniem gospodarczym oraz rezygnacja części pojazdów ciężarowych z używania autostrady płatnej w związku ze zmianą przepisów, która weszła w życie 24.12.2008 r.

– Spowolnienie gospodarcze oraz wprowadzona pod koniec ubiegłego roku zmiana przepisów dotyczących opłaty winietowej dla pojazdów o masie pomiędzy 3,5t a 12t negatywnie odbiły się na wynikach finansowych z autostrady A4 Kraków-Katowice, sztandarowego projektu naszej grupy kapitałowej. Spowodowała odpływ części pojazdów i tym samym zmniejszenie natężenia ruchu, czyli przychodów. To widać na wynikach całej grupy – mówi Mieczysław Skołożyński, wiceprezes i dyrektor finansowy Stalexport Autostrady
  • Re: MOJE SUBIEKTYWNE ODCZUCIE CO DO RAPORTU !!!! Autor: ~do"111" 5-10-15 [87.205.134.*]
    Jutro kolejna tura zwały i wysypywania akcji.Tym razem przyspiesza te spadki jutro,zobaczysz!!!Stawiam koniec spadków poniżej 1 zł !!!
  • Re: MOJE SUBIEKTYWNE ODCZUCIE CO DO RAPORTU !!!! Autor: ~boomer [83.31.241.*]
    To się tanio kupi i odda Tobie po 2 PLN!!! Szykuj kasę.
  • Re: 5>10>15 Autor: ~111 [89.228.128.*]
    Dnia 2009-05-05 o godz. 18:23 ~do"111" 5-10-15 napisał(a):
    > Jutro kolejna tura zwały i wysypywania akcji.Tym razem
    > przyspiesza te spadki jutro,zobaczysz!!!Stawiam koniec
    > spadków poniżej 1 zł !!!

..jest mi to absolutnie obojetnie jak bedzie się zachowywał kurs--- nie mam akcji tej spóółki....rozstałem się wiele miesiecy temu....zarzadzanie tym walorem jest od przypadku do przypadku bez racjonalnej gospodarki....prezesów, dyrektorów do zarzadzania 60km odcinkiem A4 na kopy, milionowe nagrody ... za co?
    ..za brak kwalifikacji w napisanie oferty przetargowej.....dostosowanie autostrad A2 i A4 do poboru myta...... obsługa inwestorska do niedawna prawie zerowa....nie ma powodó do radosci, aczkolwiek ostatnio nie sledze poczynań tej spółki mój głos może być subiektywny.....długoterminowym inwestorom polecam przemyślenia co do dalszej obecnosci z tym walorem...może Słowacja w koncu wyjdzie bo inacze to powolna samozagłada...
  • Re: MOJE SUBIEKTYWNE ODCZUCIE CO DO RAPORTU !!!! Autor: ~mp [77.113.81.*]
    Nie sądzę by były dalsze poważne spadki a wyniki takie sobie, nikt nie spodziewał się rewelacji bo i z czego. Jeden mały komunikat że startują do drogi na warszawkę i akcje pojdą do góry, no chyba że włochate chcą nas olać (nie pamiętam po ile oni nabyli akcje).
  • Re: MOJE SUBIEKTYWNE ODCZUCIE CO DO RAPORTU !!!! Autor: ~boomer [83.31.241.*]
    Wychodzi , ze Maccaroni brali po 2 PLN w 2006 r.
  • Re: MOJE SUBIEKTYWNE ODCZUCIE CO DO RAPORTU !!!! Autor: ~mp [77.113.81.*]
    Tak sprawdziłem brali po 2 zł a potem była emisja po 2.24 Czyli to nie oni> moim zdaniem to znowu ci ze środowiska albo ten pomniejszy.
    Dnia 2009-05-05 o godz. 18:53 ~mp napisał(a):
    > Tak sprawdziłem brali po 2 zł a potem była emisja po 2.24
    > Czyli to nie oni> moim zdaniem to znowu ci ze
    > środowiska albo ten pomniejszy.

.....od inwestorzy nie macie wiedzy jak mnie pamięć nie myli to srednia zakupu akcji przez Włochów jest około 2,6zł..
  • Re: MOJE SUBIEKTYWNE ODCZUCIE CO DO RAPORTU !!!! Autor: ~mi [83.5.128.*]
    Owszem bo trzeba uwzględnić 16 mln kupionych w wezwaniu po 5,87 chyba o ile mnie pamięc nie myli . I to mnie własnie zastanawia , jakie oni maja plany i dlaczego jeszcze trzymaja ten zarzad .
    Dnia 2009-05-05 o godz. 19:12 ~mi napisał(a):
    > Owszem bo trzeba uwzględnić 16 mln kupionych w wezwaniu po
    > 5,87 chyba o ile mnie pamięc nie myli . I to mnie własnie
    > zastanawia , jakie oni maja plany i dlaczego jeszcze
    > trzymaja ten zarzad .

..bardzo trafne stwierdzenie co do wartosci kursu skupu w wezwaniu jak i pytanie co dalej?
  • Re: MOJE SUBIEKTYWNE ODCZUCIE CO DO RAPORTU !!!! Autor: ~POLATACH [83.7.162.*]
    pisałem brac jak wywalaja 5% zrobione w dzień
    pozdr
[x]
STALEXP 0,67% 2,98 2025-10-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.