Może dla rozładowania złych emocji mały konkurs. Jaki będzie kurs na koniec dnia. Umówmy się że propozycje piszemy do godziny 15.00
Moja propozycja 45.00
Moja
Takie duże wahania kursu też o czymś świadczą że woda w jajkach zaczyna się im gotować pod wpływem presji czasowej. Natomiast druga sprawa jest taka gdzie jest np. KNF ???
fajnie że tak kulturalnie odpisałeś przy tej cenie to kopalnia złota ! Tylko zazdrościć bogactwa, ja pamiętam czasy takiego biura penetrator i oszołomów którzy zaklinali że taka cena ma być i już, to jest giełda a nie koncert życzeń, tylko dlaczego nikt nie kupuje skoro to żyła złota ?
Marku chyba na giełdzie od niedawna jesteś i słabo znasz mechanizmy , to samo pisałeś przy 25 zł lub 28 zł ,a gdzie jest kurs teraz . Pomęczą teraz przy 40 z hakiem i za jakiś czas pójdzie wyżej .Rynek wieprzowiny dalej jest silny , koniunktura jest mega dobra i nie widać oznak osłabienia ,a to będzie wpływało na coraz wyższą wycenę . Do tego cetdrob dobrze rozwija gobarto i zwiększa jego wartość i majątek .A do dobrze dla nas ,bo jak by miało kiedyś dość do wyceny przez biegłego wyznaczonego przez sąd to drobni będą mega zadowoleni .
Uwielbiam uśredniać w górę. Nie spodziewałem się że przez cały ostatni tydzień wpadnie mi prawie 3000 akcji. A świnie we Włoszech drogie i was to czeka to samo, no mnie też. Ciao!
Odpowiadając, to gielda się interesuje od czasów banku śląskiego i niejedno widziałem. Samo zaklinanie że ma być tyle i tyle mnie śmieszy. Przypomnij sobie Mercatora, ludzie kupowali po 500-700 bo miało być powyżej 1000, To inna spólka inne realia ale kpię sobie z wycen po 360 bo cena nie zależy od tych co mają po kilka - kilkanąście tysięcy tylko od tych co mają kilkaset tys. A możliwości dogadania są różne.
Marku ale skoro cena zależy od tych którzy mają kilkaset tysięcy akcji, to znaczy że zależy także od nas.
Bo załóżmy że ja posiadam 40 000 szabel i 10 innych z listy Gobartohodlers także mają po 40 000 akcji i już robi się tych akcji 440 000 „szabel”, a poza tą 10 jest wielu z mniejszą liczbą akcji i może się zrobić nagle milion akcji wśród tych nieszanowanych współwłaścicieli przedmiotowej spółki …
Dzisiaj akcje Gobarto to jak brakujacy puzzel z 1000 .Moze jako calosc obraz jest mniej wart, ale dla kolekcjonera obrazow ,ten jeden puzel wart jest niejednegi obrazu z kolekcji