Staram się dokupić Bioceltix na kółko, Datawalk na przecenie, zainwestowałam w Polsat i niebawem będę się z nim rozstawać z zarobkiem sądzę 30proc. Więc kasę z SDS spożytkowałam i pożytkuje. Tutaj marazm i trend spadkowy od roku. Wrócę ale później
Tu coś jest kombinowane by kasę gromadzić pod emisję, mam takie wrażenie, cicho siedzą i spadki są, a potem boczniak zapewne.. Potem emisja dla przyjaciół i w górę..Tylko xzy to poważna spółka do inwestowania? Czuję że zarobi się 100proc i trzeba będzie uciekać bo za dużo tu prywaty, drukowanie akcji po 10gr, potem zapowiedź emisji przed wejściem na główny parkiet bo ? Bo tak fundy chcą i jest zainteresowanie, to tym mnie Sagan powalił. Jest lepszy niż Miron z Genomtec :)))
Potem sie rakiem wycofywał z tych słów, 3 mln euro z EBI kolejne 4 mln euro w tym roku i emisja akcji bo fundy z rynku po 40 nie będą kupować lepiej po 18 zł żeby 100% zarobić
Dokładnie Zenek, jest to robione pod fundy bo fundy bo 40zl nie kupią. Prawdopodobnie jest taki deal, fundy kupią i wyciągną kurs, może o 100proc a może o 1000proc.. Pamiętam jak NN pomogło wyciągnąć Mercator na 700zl. Oczywiście dla wielu skończyło się to tragicznie ale niektórzy zbili na tym miliony
Ooo co ja widzę:) Może kupię te 3 akcje w poniedziałek:) Jak pisałem ,że ten wzrost wyglądał na podbitke pod wyjście " grubego" to Alicja Wam pisała bzdety o akumulacji powyżej 30 i usrednianiu poniżej 30 :):):) No cóż czas weryfikuje forumowe wyrocznie z Sosnowca :)
Na 100% coś się szykuje , bez powodu tak nie spada , nie rozumiem tych co załadowali pod korek po 35 zł i patrzą jak im z każdym dniem kapitał bezpowrotnie topnieje
Zgadzam się, chociaż jest tu wiele zapewne osób, które zamiast kupić mieszkanie, które zwróci się po 10 latach, wolą kupić SDS. Coś w tym jest. Ja straciłam tu czas i za późno sprzedałam, to fakt ale próbuję odbić się na trendach innych spółek. Ten kapitał nie topnieje bezpowrotnie, jeśli rzeczywiście INPROBE jest taki super, to 40zl powinno jeszcze być
Myślisz że jakby było tak super to nie byłoby popytu ? Czasami ktoś wystawi 1000 na k dostaje to w parę sekund , podaż jest mega zdeterminowana , nic tak nie spada bez powodu , ci co mają wiedzieć już wiedzą reszta dowiaduje się na końcu
Ja Ci odpowiem tak. Posłuchaj Paweł Szczepanik jak opowiada o korektach po 70proc, a potem zarobku kilkaset procent, ten poruszany Scope tez rozegrali, ze 150zl na 80zl, a potem raz dwa i 300zl. To jest wojna. Natomiast ja bardziej wyobrażałam sobie że Scope do będzie taki Synektik z ładnym wykresem ale tu widać że jest dużo kombinacji, ten brak popytu rzeczywiście mnie martwi.
Że SDS będzie jak Synektik, sorki.. błąd.... Teraz wiem, że za wcześnie zainwestowałam w longterm na tej spółce. Trzeba było wziąć po emisji, po 14zl i pchnąć spokojnie po 30zl.Tyle. I tak kilka kółek udało mi się zrobić, średnia 21zl plus kółka, stratna nie jestem ale niesmak do spółki mam. I jeszcze to chwalenie się 170 proc wzrostu i jakaś tam nagroda za NC. Wszystko na pokaz.... Ciekawe jak teraz skomentuja spadki jeśli w ogóle, bo chwalić się to oczywiście pierwsi byli
I pamiętaj, że jeśli ktoś wystawi 1000akcji na K i dostaje to w sekundę to nie kupuje tego leszcz bo ... jest od roku trend spadkowy. To kupuje ktoś należący do planu. No Ty byś tak sobie dla fun wystawił na K 1000akcji ? Bo ja nie. Więc ktoś to kupuje bo wie ze6z czasem zarobi, a kupując, bada rynek podaży. Tak to się robi. Już wie, że podaż jest i można iść niżej. Reszta to widzi i się zaczyna trząść ze strachu. Spirala się nakręca i spadki rosną. Tu nie ma co walczyć, trzeba czekać i uderzyć w pewnym momencie. Oczywiście można np wsadzić 100k zl i się postawić ale poco jak tu układ jest mocny. Lepiej poczekać
Pamiętam, jak miałam wtopę na elzab, 30proc i finalnie zarobiłam 400proc. Więc wszystko jest możliwe. Chociaż oczywiście lepiej mieć kasę i poczekać na pojawienie sygnałów odwrócenia trendu. Te 14.50 jest możliwe, tutaj dziwne rzeczy się dzieją. Ktoś zarobił, a prawdopodobnie resztę akcji sprzedaje już na stracie i daje innym zarobić, z czasem oczywiście. Ja przy 27zl strzeliłam pakiet 1300 akcji i poszło, raz dwa, no ulica przy takim trendzie spadkowym, tego nie kupiła. Jest tu jakiś plan. Mimo wszystko dobrego weekend, będzie dobrze, a inne spółki też dają zarobić
A była możliwość wyjścia po 28? Ruch się zaczął przy 20, ale w tej kwocie szkoda wychodzić. Poczekam, mam czas. Będzie taniej niż 20 to dokupię nie będzie to poczekam, od filozofia życia:)
Zbliża się powoli do mojej średniej ceny zakupu niestety więc zgodnie ze starą zasadą, chronię kapitał. No nie spodziewałam się że tak nisko upadnie tak dobra spółka. Rozegrali ją z fundem i za przyzwoleniem zarządu zapewne
Przecież kasę mają to po co im ABB, zrobią ale przed wejściem na główny dla przyjaciół. Wtedy będzie zjazd konkretny pewnie i wtedy trzeba będzie znów mieć kasę jak ostatnio przy 14zl
Coś tu śmierdzi, połowa akcji została i zakupuję. No nie spodziewałam się i chyba rzeczywiście spadki dwucyfrowe mogą mieć miejsce, może jeszcze odkupi się znów po 14.50zl.
Spokojnie wyprzeda Alicja genoma to tu pywnie zacznie rosnąć:):):) Strasznie się poci na genomie ta Kraina Czarów Leona.... :) ale to tylko moje zdanie :)