• Phantom Hellcat Autor: ~holo [83.24.39.*]
    ktos cos wie co tam, z tym Phantom Hellcat , prezes 11 miesięcy temu zapewniał ze jest cudowny i co dalej ??
  • Re: Phantom Hellcat Autor: ~Nico [37.47.179.*]
    Miał być release w lipcu, ale teraz data na steam zmieniła się z 2024 na TBA. Nic mi nie odpisują
  • Re: Phantom Hellcat Autor: ~owner [91.225.134.*]
    Z miesiąc czy dwa temu był nabór do testowania gry, więc zapewne gra już jest gotowa, może poprawiają błędy.
  • Re: Phantom Hellcat Autor: ~007 [195.150.232.*]
    Przeczytaj sobie raport ! Nie jest podana data wydania, nawet żaden kwartał roku nie jest podany. Jedyne co wiadomo to TBA , czyli w grze nic się nie dzieje. Przy takiej ogromnej stracie ta gra nigdy nie powstanie.
  • Re: Phantom Hellcat Autor: ~JH [77.255.155.*]
    Polecam sprawdzić linkedin Iron Bird i to ile z osób, które tam pracują ma status "Open to work". Gry nie ma i najpewniej nigdy nie będzie.
  • Re: Phantom Hellcat Autor: ~SZpachla [188.146.126.*]
    Po co siejesz ferment ?
    Gdzie tak masz powiedziane, że gry nie będzie? Bredzisz o swoich przypuszczeniach, które są podparte tym, że spółka przeżywa trudny okres......
    Z drugiej strony to jest gielda i raz się zarobi a raz straci......
  • Re: Phantom Hellcat Autor: ~Nico [77.65.105.*]
    Gra będzie na bank. Tyle, że nie ma terminu wydania. Przykro, że zarząd All in ... nie komunikuje się w wystarczający sposób.
    A Ajrony dawno powinni wrzucać kolejne screeny, tapety, jakieś promo
    PS.
    To, że 1/4 ludzi na LinkedIn jest "open to work" zupełnie o niczym nie świadczy.

• Re: Phantom Hellcat Autor: ~LM [46.112.98.*]
    Według sprawozdania spółka nie ma pieniędzy, farm51 prowadzi u nich egzekucję komorniczą, podatki i składki nie są płacone, na linkedinie bardzo dużo osób z zespołu szuka pracy, a ty uważasz że to o niczym nie świadczy? Obudź się i przeczytaj ich sprawozdanie.
  • Re: Phantom Hellcat Autor: ~Nico [37.47.184.*]
    No to sprzedaj na stracie :) Ja tam czekam do października a następnie pomyśle, co zrobic
  • Re: Phantom Hellcat Autor: ~LM [46.112.80.*]
    Już dawno sprzedałem na stracie akcje kupione po 20 zł i gdybym nie sprzedał teraz miałbym te akcje po 1,4 zł :/ żaden październik by mi tego nie zwrócił. Teraz tylko obserwuję co się tu dzieje, a ty czekaj jeśli chcesz ale nie koloryzuj że jest super i gra powstanie bo jest bardzo źle. Wystarczy przeczytać ze zrozumieniem sprawozdanie by to wiedzieć.
  • Re: Phantom Hellcat Autor: ~Nico [37.47.179.*]
    Ja nie koloryzuje. Śledzę od 2 lat tę firmę i wiem, że tu będzie plus kilkaset procent. Pytanie tylko, czy jeszcze w tym roku.
  • Re: Phantom Hellcat Autor: ~Karzeł [46.204.104.*]
    No dobrze, to popatrzmy na fakty:

1. Żadna z podawanych czy spekulowanych dat dotyczących Phantom Hellcat nie była prawdziwa.
    2. Gra nadal nie ma wydawcy, mimo silnych starań znalezienia takowego. Brak wydawcy = brak środków, brak promocji, brak strategii wydawniczej. Gdyby miała wydawcę, info o tym wylewało by się drzwiami i oknami.
    3. Od dwóch lat studio nie pokazało niczego poza krótkim, mocno zamontowanym wideo z jakiegoś prototypu.
    4. AIG nie płaci pracownikom, lub ma stałe zaległości, prawdopodobnie od miesięcy. Takie głosy pojawiały się tutaj już wielokrotnie. Można w nią nie wierzyć, ale biorąc pod uwagę raporty i inne fakty, składa się to w logiczną całość.
    5. AIG nie płaci partnerom, Farm51 zainicjowało postępowanie komornicze w celu wyegzekwowania należności. To fakt.
    6. AIG pozbyło się CAŁEGO portfolio wydawniczego, a więc całego dochodu pasywnego. To fakt.
    7. Spora część zespołu IBC/AIG albo odeszła z pracy albo szuka pracy. Wśród nich osoby kluczowe dla powstania gry. Designerzy, testerzy, programiści. Na ich miejsce nie pojawiają się osoby z nowych rekrutacji. Wystarczy popatrzeć na LI.
    8. Grę o spodziewanym zakresie PH, studio tej wielkości powinno zrobić maksymalnie w dwa lata (przynajmniej do prezentowalnego poziomu). Gry nie ma, nie ma zapowiedzi, nie ma materiałów prasowych, dema, niczego.
    9. Studiem kierują osoby, które nigdy nie zrobiły żadnej gry. Studio Director z trzema grami w creditsach, z czego ani jedne nie odsyłają do głównego studia odpowiedzialnego za development albo publishing danej gry. To zawsze były jakieś usługi, art albo porting: https://www.mobygames.com/person/1350298/leksa-gornovitz/
    10. Wspomniane "testy" były playtestami. Mogły odbywać się na dowolnym etapie, włączając w to wczesny prototyp, demo, cokolwiek. To nie oznacza, że gra jest gotowa. Co najwyżej, że jest w produkcji. Albo, że AIG/IBC chce żebyśmy tak myśleli.

Co płynnie przenosi nas do wniosku:

Wszystkie działania ibc/aig od dwóch lat wyglądają jak zasłona dymna, a nie faktyczne postępy prac. Każdy rzekomy update był tylko pudrowaną wersją czegoś co i tak wiemy od ogłoszenia gry prawie dwa lata temu. Niech każdy sobie to sam złoży w głowie i pomyśli czy te setki procent wzrostów (lol) są możliwe.
  • Re: Phantom Hellcat Autor: ~Bartosz [5.184.199.*]
    A kurs trza się i rośnie jak dziś heh
  • Re: Phantom Hellcat Autor: ~iksde [77.255.155.*]
    Trupowi widać niewiele trzeba żeby dygnąć skoro dzisiejszy oszałamiający wynik to:

Wartość obrotu: 6 750 zł
    Liczba transakcji: 19
  • Re: Phantom Hellcat Autor: ~Max [37.248.219.*]
    Hoho to co tu będzie jak wróci firma do łask inwestorów???
    Ja właśnie po wypłacie dokupiłem parę szt. Bo mam już trochę tego a jestem tu od 17zł. I wtedy myślałem że to okazyjka heeĥh ale wieżę że dadzą radę a wiara cuda czyni....
  • Re: Phantom Hellcat Autor: ~Hehe [37.30.22.*]
    Silnego starania o wydawcę? Toż to wyprawy pana prezesa by pograć w golfa stały się już stałym żartem polskiego gamingu
  • Re: Phantom Hellcat Autor: ~LM [46.112.67.*]
    Wiecie czy spółka IBC jest obecna na digital dragons? Sprawiają wrażenie jakby ich tam nie było. Wiele spółek publikuje zdjęcia w social mediach i chwali się swoją obecnością na evencie. IBC milczy. Czy tak się zachowuje developer z grą którą w najbliższym czasie chce wydać i usilnie szuka wydawcy? Gdzie wy widzicie to silne staranie? :D
  • Re: Phantom Hellcat Autor: ~Kk [77.255.155.*]
    IBC nie ma na DD bo prawie nikogo w IBC już nie ma poza prezesem i akolitami. Tajemnicą poliszynela jest to, że firma nie wypłaca wynagrodzeń, najprawdopodobniej od miesięcy.

No a starań to tam nie ma bo raczej wszystkie możliwe drzwi już się zamknęły. Wydawcy nie ma, i nie będzie. Tak samo jak nie będzie gry. Co jakiś czas pewnie puszczą jakąś bajeczkę o umowie na film, książkę, komiks, współpracę z WIELKĄ MARKĄ. Ale po grze, faktycznym produkcie ani śladu.
  • Re: Phantom Hellcat Autor: ~Max [37.248.212.*]
    A czy to nie jest tak że jak spółka traci płynność finansową to spada na grosze a napewno poniżej 1zeta. A to stanęło na ~1,50
  • Re: Phantom Hellcat Autor: ~Kk [77.255.155.*]
    Tak jest w normalnym świecie. Informacje są w raporcie, kontrahent prowadzi postępowanie komornicze względem spółki w celu odzyskania należnych środków. Spółka ma fatalne wyniki finansowe, pozbyła się wszystkich źródeł dochodu. Nie ma wydawcy. Jak to ma niby działać? Serio. Otwórzcie oczy.
  • Re: Phantom Hellcat Autor: ~LM [46.112.100.*]
    Chcesz powiedzieć że wszyscy pracownicy IBC się zwolnili czy że pracują bez wynagrodzeń (ew. nie pracują bo nie ma wynagrodzeń)? Wiesz co tam się dzieje od środka?
  • Re: Phantom Hellcat Autor: ~Gość [89.64.86.*]
    Szkoda, że takie posty i wcześniejsze ostrzeganie, zawsze są zaszczekane przez forumowe lemingi jako naganianie na spadki. Macie źródło wiedzy, której nie posiadacie, to szanujcie.
[x]
AIGAMES -6,47% 0,95 2025-10-10 17:02:24
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.