Od jakiegoś czasu ktoś ciągle sypie, może oni bankrutują? Tyle tych gównianych spółek jest na giełdzie. Giełdą rządzą spółdzielcy, robią kokosy, żadne tam analizy, wykorzystują byle plotę by podbijać i niewiele to ma wspólnego z rzeczywistą wartością spółek. A tu zbyt wielu wywalaczy by to rozruszać.
Nie wiem, kto kupuje, ale pamiętam podobną sytuację na Dudzie, tyle że tam, spadki były nieco większe, a w dalszej części dnia jak i w dniu kolejnym jeszcze przybrały na sile.
Popyt jest, to prawda, ale co będzie jeśli się skończy?
Oczekiwania co do zachowania kursu też są pozytywne, aż nadto pozytywne i to też martwi, bo oczekiwania nie poruszą kursu.
Niemniej chyba tylko STX ze spółek spekulacyjnych nie odbił widocznie podczas trendu zrostowego na GPW.
Nie podoba mi sie to poprostu.Mam akcje po 2,20zł i trzymam juz długo a widac potrzymam jeszcze trochę.Nie ma wątpliwości,że ktos wymienia pakiety.Jezeli zarząd chce zdołowac spółkę poda dziś albo jutro że ktoś wywalił a nie poda kto kupił.Ludzie sie wysypią a oni skupia kolejna ilość.To jakas banda i tyle.Jutro masakra chyba na STX.
Kolego, przecież żeby doszło do transakcji to osoba która sprzedaje musi mieć chętnego do kupna. Jak nie będzie miała chętnego to nie sprzeda papieru. Zawsze ktoś kupuje i zawsze ktoś sprzedaje. Inaczej by gra na giełdzie nie miała sensu. Gra popytu i podaży. Cały problem polega na tym, żeby kupić taniej a drożej sprzedać. Trzeba wiedzieć kiedy jest moment do kupowania a kiedy jest moment do sprzedawania. A to juz wynika z indywidualnego profilu gracza giełdowego. Dla kogoś STX po 1.60 może być tani, dla innej osoby o 10 groszy za drogi. Kiedyś ktoś powiedział "Inwestor to indywidualna indywidualność”.
bo to nic nie warta dspolka im kazdy zjezdza bo do konca wrzesnia porzestoj. ruszy moze we wrzesniu pod wrunkiem ze moze jakis kawalek przetargu wygraja a jak nie to kasa plynie dla zarzadu a nie dla was