No zobaczymy jak to rynek odbierze. 1 pewnik ze lek jest ok skoro budowa fabryki w grze. Niewiadoma to po ile ta mała emisja. Moze jutro wystrzał na 80 ? i boczniak do jakichś szczegolów w czerwcu ?
Emisja to pewnie będzie żeby pieniążki dla Zarządu były. Tak sobie przeglądam raport i Bzdzion z Wielgusem za tamten rok wzięli po 730tys. Dla mnie to szok żeby tyle dostawali w firmie która nie ma żadnych przychodów i żyje tylko z emisji.
Spadam z tej spolki, to niepowazne zeby prezesi brali po 60 tys zl a same straty i brak kasy na fabryke naszym kosztem to...zamiast brac przyklad chocby z Elona Muska.. ale to Polska wiadomo, nachapać sie i spier...lić, jutro żegnam, !
Ja obstawiam min 56.Kurs 50 x800 tys akcji tyle potrzeba aktualnie wg nich na fabrykę ale wiadomo , że zawsze się okazuje , że potrzeba więcej kapitału to raz. Dwa chyba na bieżącą działalność też już niewiele mają więc zastrzyk dodatkowy się przyda. 3 zobaczyliśmy w raporcie ,że zarząd bierze po 60 tys mc więc dla nich też musi być kaska.4 mówili , że zawsze dają większą cenę w emisjach /abb stąd min56. Jak dadzą poniżej 55 to już stracę do nich zaufanie , bo to będzie oznaczać , że w d… mają drobnych
I tak mają w d.... skoro emisja bez praw poboru. Oni jadą na wózku że drobny powinien się cieszyć że może kupić blisko emisji i potem sprzedać jak chce z zarobkiem 20proc. I tyle. Wg nich dojrzałe owoce są dla dużych lub bardzo wytrwałych
Intuicja podpowiada mi 55zl emisja. Spuszczają kurs chyba, mają jeszcze 2 dni i będą wachlować 62 do 64zl. Potem przerażenie że tak tanio :))) wtedy minus 8proc i mamy 58zl jak ostatnio i tam dokupimy bez żadnej emisji i ... tak zarobimy te 20proc, o którym piszesz. Więc bez znaczka
Ale po 60zl już 1000 :))) Chociaż jak pisałam, leszcz się uczy i nawet jeśli emisja będzie po 55zl to nie jest powiedziane że kurs zejdze do 60zl.. Spółdzielnia będzie badać popyt
Zarzad na swoje akcje pozakladal lock upy i dobrze. Ciekawe wiec ile % akcji bedzie w wolnym obrocie ? Free float. Moze na tyle mało aby cena rosla pod dobre wiesci ?
Ja nie rozumiem tego spadku ceny pod emisję jak i tak obecni akcjonariusze nie mogą kupić. Jedyne co nasuwa mi się to spekulacje i wywołanie paniki ewentualnie lekka manipulacja i niektórzy jednak posiadacze akcji będą mogli je dokupić w ramach emisji. Wtedy rzeczywiście oni mogą sprzedawać obecne celem pozyskania funduszy. Inne przypadki spadku kursu poprzez wyprzedaż są dla mnie nielogiczne
Sadze ze bedzie jak 2 lata temu.. kurs byl powyzej 50 a nagle jak oglosili emisje po 30 to kurs szybko zlecial do tego poziomu. Po emisji szybko zaczal ponownie wzrost. Moze teraz tez bedzie tak samo ?