• wiec gdzie jest ten cały SIM i ich idea ratowania huty?? Autor: ~olo [88.199.108.*]
    czy chodziło tylko im o wydymanie ludzi?
  • Re: wiec gdzie jest ten cały SIM i ich idea ratowania huty?? Autor: bethoven [83.21.219.*]
    zadam te same pytanie które zadaję od miesiąca jak wydymaliśmy ?
    sobiście sam straciłem ogromne pieniądze na Krosńie...i czuję sie oszukany przez nasze PAŃSTWO POLSKIE!

Jest mi tylko żal że w polsce działają znajomości i miedzy ludzkie interesy a nie dobro społeczeństwa, tylko pogratulować sędzią Krośnieńskim i Panu prezydentowi który stał zboku i nic nie powiedział....

ewidentne ustawienie Pana syndyka do końca życia, jest zarobiony, szkoda bo zakład mógł mieć swoje minut.....

do wszystkich akcjonariuszy obecnie Krosna chciałbym wieżyć że jest jeszcze szansa na ratunk Krosna i dalsze jej funkcjonowanie, ale obecna cenna akcji to tyllko zwykła podbitka DT by wyjść z papiera albo jeszcze zarobić, akcje warte mniej niż grosz....

Kto chce teraz być udziałowcem Krosna to zapisywać się na II przetarg do syndyka, cena wywoławcza II przetargu około 120-150mln złotych
  • Re: wiec gdzie jest ten cały SIM i ich idea ratowania huty?? Autor: ~ev [62.69.198.*]
    a dlaczego czarek uważa że byłeś człowiekiem sawickiego. pisał do mnie mail w tej sprawie.
  • bethoven : czuję sie oszukany przez nasze PAŃSTWO POLSKIE! Autor: emeryt_giełdowy [83.6.233.*]
    "Kto chce teraz być udziałowcem Krosna to zapisywać się na II przetarg do syndyka, cena wywoławcza II przetargu około 120-150mln złotych"

Od syndyka to można kupić majątek, a nie akcje/udziały KROSNA.
    Wcale się nie dziwię, że dużo straciłeś.
    Jak ktoś popełnia takie błędy (SIM) i za swoje błędy obarcza PAŃSTWO POLSKIE to można tylko współczuć tym INWESTOROM, którzy uwierzyli w to do czego namawialiście ich przez ostatnie 6 miesięcy.
    Tobie nie współczuję. Tobie to się należało jak psu micha.
  • Re: wiec gdzie jest ten cały SIM i ich idea ratowania huty?? Autor: ~inwestor [83.11.229.*]
    po co przetarg od syndyka jak można na giełdzie skupić hutę, policzmy cena akcji 0,2 zł x 37 920 000 sztuk akcji to daje 11 mln zł za hutę, zadłużenie do restrukturyzacji na kilka lat. I za 11 mln masz firmę a nie 150 mln...
  • ~inwestor : Jakie to proste - 11 mln i mam 100% kapitału zakładowego Autor: emeryt_giełdowy [83.6.233.*]
    Ciekawe, że nikt nie wpadł na tak genialny pomysł.
    Może dlatego, że trzeba byłoby wyłożyć następne 200 mln na pokrycie zobowiązań Spółki.
    Osobiście wolałbym kupić majątek od syndyka (bez zobowiązań) i rozpocząć ......... .
  • Re: ~inwestor : Jakie to proste - 11 mln i mam 100% kapitału zakładowego Autor: ~inwestor [83.11.229.*]
    zadłużenie "się spłaci" z przepływów operacyjnych, nie musisz dodatkowo nic wykładać. Może już ktoś na to wpadł.....
  • ~inwestor : Może już ktoś na to wpadł..... Autor: emeryt_giełdowy [83.6.233.*]
    " zadłużenie"się spłaci" z przepływów operacyjnych " - chyba z przychodów na pozostałe działalności operacyjnej, czyli ze sprzedaży majątku Spółki.
    To ten Sawicki - były właściciel był chory, że taki interes stracił.
    Widocznie ten majątek wyceniony na 120-150 mln zł. nie pokrywał wszystkich zobowiązań spółki.
    A jak sprzedamy cały majatek spółki za 150 mln to w jaki sposób po 11 latach będzie on znowu miał wartość 150 mln zł. Dodrukujemy akcji, zrobimy nową emisję i poszukamy następnych naiwnych!!!!!!!
  • Re: ~inwestor : Może już ktoś na to wpadł..... Autor: ~inwestor [83.11.229.*]
    Dnia 2009-05-03 o godz. 22:44 emeryt_giełdowy napisał(a):
    > " zadłużenie"się spłaci" z
    > przepływów operacyjnych " - chyba z przychodów na
    > pozostałe działalności operacyjnej, czyli ze sprzedaży
    > majątku Spółki.
    To ten Sawicki - były właściciel był
    > chory, że taki interes stracił.
    Widocznie ten majątek
    > wyceniony na 120-150 mln zł. nie pokrywał wszystkich
    > zobowiązań spółki.
    A jak sprzedamy cały majatek spółki za
    > 150 mln to w jaki sposób po 11 latach będzie on znowu miał
    > wartość 150 mln zł. Dodrukujemy akcji, zrobimy nową emisję
    > i poszukamy następnych naiwnych!!!!!!!

emeryt giełdowy to ty jesteś chyba z nazwy, a nie z doświadczeniem. Przepływy operacyjne przy działalności firmy w upadłości UKŁADOWEJ, a nie likwidacyjnej. Do zmiany trybu upadłości potrzebny wniosek zgromadzenia wierzycieli, którzy, jak mówią jaskółki, są chętni. Nie kumasz binzesu, zajmij się lokatami. Albo kumasz binzes i udajesz idiotę.

• ~inwestor : Może już ktoś na to wpadł..... Autor: emeryt_giełdowy [83.6.233.*]
    Dnia 2009-05-03 o godz. 22:52 ~inwestor napisał(a):

emeryt giełdowy to ty jesteś
    > chyba z nazwy, a nie z doświadczeniem. Przepływy operacyjne
    > przy działalności firmy w upadłości UKŁADOWEJ, a nie
    > likwidacyjnej. Do zmiany trybu upadłości potrzebny wniosek
    > zgromadzenia wierzycieli, którzy, jak mówią jaskółki, są
    > chętni. Nie kumasz binzesu, zajmij się lokatami. Albo
    > kumasz binzes i udajesz idiotę.

Może ja jestem idiota, ale jak na razie mamy do czynienia z postanowieniem sądu o upadłości likwidacyjnej. A o zmianie trybu upadłości i wniosku zgromadzenia wierzycieli to możesz sobie pomarzyć. Jednej rzeczy której nie kumam na pewno jest to jak można bez mydła wciskać taki kit.

• Re: ~inwestor : Może już ktoś na to wpadł..... Autor: ~inwestor [83.11.229.*]
    a dlaczego zmiana trybu upadłości wg ciebie to marzenie?
  • ~inwestor : dlaczego ........... marzenie? Dlatego, że ................. Autor: emeryt_giełdowy [83.6.233.*]
    1/ Postanowienie Sądu jest ostateczne.
    2/ Gdyby wierzyciele chcieli zmiany trybu upadłości, to mieli dostatecznie dużo czasu, aby podjąć taką decyzję.
  • Re: ~inwestor : dlaczego ........... marzenie? Dlatego, że ............. Autor: ~inwestor [83.11.229.*]
    Dobranoc, szkoda czasu na rozmowę na takim poziomie.
  • Re: ~inwestor : Może już ktoś na to wpadł..... Autor: baskerville [95.41.39.*]
    ~do emeryt_giełdowy [83.6.233.*]
    Witam !
    Czytałem na Twojej Stronie , jak robi się ludzi w "balona".
    Bardzo ciekawa lektura "-) i pouczająca i jest na pewno przestrogą dla naiwnych i nie doświadczonych na rynkach finansowych i ich " sekretach" !!!

Dziękuje Ci bardzo za to "-)

pozdrawiam

mariusz
  • Re: wiec gdzie jest ten cały SIM i ich idea ratowania huty?? Autor: ~DM [89.228.43.*]
    II przetarg? Dziwne to bardzo. Przeciez pierwszy nie byl ogloszony ani sie odbyl. Jak wytlumaczysz to beethoven? Przyznaj sie, ze jestes slupem Sawickiego.
  • Re: wiec gdzie jest ten cały SIM i ich idea ratowania huty?? Autor: ~mm [82.115.65.*]
    Krosno Los huty szkła został przypieczętowany
    Natalia Wojciechowska 04-05-2009, ostatnia aktualizacja 04-05-2009 00:54

W czwartek sąd oddalił zażalenia zarządu Krosna na ogłoszenie upadłości likwidacyjnej spółki.
    źródło: GG Parkiet
    +zobacz więcej

To oznacza, że wyrok jest prawomocny. Po publikacji komunikatu w tej sprawie o 13.45 kurs akcji firmy runął o 50 proc. Na koniec dnia za papiery spółki płacono, po 40--proc. przecenie, 0,18 zł. W trakcie sesji z rąk do rąk przeszło ponad 15,5 mln akcji, co stanowi około 40 proc. kapitału.

– Decyzję sądu będę mógł skomentować dopiero we wtorek, gdy poznam jej pisemne uzasadnienie – powiedział Waldemar Książczak, prezes huty zwolniony przez syndyka 14 kwietnia. – W mojej opinii wciąż istnieją prawne możliwości odwołania się od wyroku ogłaszającego upadłość – dodał były szef Krosna. Według niego główni wierzyciele huty są nadal skłonni do zawarcia układu.

Z powodu decyzji sądu zarząd GPW umieścił akcje Krosna na liście alertów. Zostaną specjalnie oznaczone, a od 7 maja ich notowania będą się odbywać w systemie kursu jednolitego.Z zaangażowania w akcjonariat Krosna, po ponad 10 latach obecności, wycofał się ostatecznie Zdzisław Sawicki. 15 kwietnia sprzedał pakiet 5,27 proc. udziałów. Jeszcze pod koniec stycznia kontrolował ponad 52 proc. kapitału.

Sąd ogłosił upadłość likwidacyjną spółki 27 marca. Od tamtej pory w spółce działa syndyk, który ma przygotować wycenę i sprzedaż przedsiębiorstwa. Huta cały czas prowadzi działalność produkcyjną.
    PARKIET
  • Re: wiec gdzie jest ten cały SIM i ich idea ratowania huty?? Autor: ~Kisiel [87.205.242.*]
    jeszcze tutaj będzie 1zł i jeszcze w tym miesiącu
  • Re: wiec gdzie jest ten cały SIM i ich idea ratowania huty?? Autor: 95147 [89.74.195.*]
    Dnia 2009-05-03 o godz. 20:52 ~Kisiel napisał(a):
    > jeszcze tutaj będzie 1zł i jeszcze w tym miesiącu

Tak, 1 zł za 100 akcji na podwójnym fixingu....
  • Re: wiec gdzie jest ten cały SIM i ich idea ratowania huty?? Autor: baskerville [95.41.39.*]
    Dnia 2009-05-03 o godz. 20:52 ~Kisiel napisał(a):
    > jeszcze tutaj będzie 1zł i jeszcze w tym miesiącu ???????????????
    Autor | ~Kisiel [87.205.242.*] 2009-05-03 20:25
    Zobacz wątki dotyczące IB System
    Zobacz profil IB System
    Chcę zacząć zarabiać pieniądze a nie ciągle topić. Kupiłem po 0.49 i tu na wstępie taka wtopa (IBSYSTEM), sprzedałem ze stratą liczyłem na Krosno spódzielnia podbiła do 0.31 napaliłem sie gdyz myslałem że ogłosili wyrok sadu a tu tylko podbitka.
    Następnego dnia lawina i po kasie. Jednego leszcza mniej na giełdzie.
    Chyba że spódzielnia teraz pomorze i coś odrobię.
    Licze na WAS.

• Re: wiec gdzie jest ten cały SIM i ich idea ratowania huty?? Autor: ~o SIM piszą [87.205.242.*]
    Kilkaset złotych opłaty za zdjęcie blokady karty SIM, zrywanie wszystkich umów z klientem, jeśli zalega tylko z jedną opłatą, i ociąganie się z uznaniem kradzieży telefonu - to zdaniem Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów największe grzechy trzech sieci komórkowych - Play, Ery
[x]
KROSNOOLD 3,12% 1,65 2014-11-24 11:59:50
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.