Jak ma wrócić jak tu wydawca położył łapę na przychodach a zespół tworzący położył łapę na zyskach? Za 2 dni gra wypada na stałe z top200 i sory, ale ocena 72% nie zwiastuje tu innych pozycji niż top500 za tydzień, dwa. Przykro mi
LA CO TO KU,,WA KONKURT NA TOP ?? ZWIJAC SIĘ BIEDAKI BEZ AKCJI, KTO MA I DOKUPUJE W DY UPIE WASZE TOPY JAK CI NIE PASUJE 300TYS KOPI NA WERSJI BETA TO ZWIJAJ MANDZUR I NA SZPARAGI DO NIEMIEC, GRUBO TO TU BEDZIE ALE JUZ BEZ WAS BIEDAKI BEZ AKCJI
Pan Sugalski powtórzył to co się tu na forum nieraz przewijało. Premiera udana, jakość mogła być lepsza, ale i tak jest naprawdę dobrze, a mali inwestorzy się wystraszyli bo premiera nie była taka jak to sobie wyobrażali. Kurs będzie rósł albo spadał, każdy kto twierdzi, że jest w stanie przewidzieć zachowanie kursu w krótkim terminie jest mitomanem, a wszystko co się oderwie od fundamentów prędzej czy później do nich wróci.
Masz rację --- problem czasami jest w Tym że nie każdego stać na czekanie. Przypomnę tylko że np CDR po debiucie W3 po 800 mln przychodów i 350 mln zysku w 2015 roku mial kapitalizację tylko 2.xx mld pln i ta kapitalizacja itrzymywala się przez rok z C/Z grubo poniżej 10. Na GOP niestety od dawna od wakacji tamtego roku widać było że nie było chęci rynku do wzrostów i "ogrania papieru " pomimo sprzyjających warunków ku temu --- za to nie było już takiego problemu z Sypaniem papierami --- tak było po prologu gdy zasypali 3x pln tak było po ogłoszeniu daty debiutu po 40 i tak było po samym debiucie gdy sypano papierami mocno poniżej 30 pln.
Cóż z jakiegoś powodu Rynkowi nie pasowały tu wzrosty a sypanie i owszem.
Dnia 2024-05-07 o godz. 07:39 ~Orzel74 napisał(a): > Tak Sugalski zarządza xxx milionami xyz paroma tysiącami
Sugalski niech sobie dlubie gierki. A inwestowanie/spekulowanie zostawi profesjonalista ja teraz 57% na rainbow w 2 miesiace...juz opedzlowane i wszystko wsadzone w TEXT (dawny Livechat na dołku po korekcie ze 157PLN kupione średnia 90.42PLN) wystarczy że ponownie stuknie w ATH i mam +72% na zagraniu hahaha tak sie gra niedojdy rynku playweyowe do tego stopa dywidendy przy obecnej cenie ok. 6.5% dywidendy rosnące wieć moge sie coraz wiecej spodziewać z każdym rokiem. Generalnie wyliczylem że tak 500PLN do 2029r. realne jak jeszcze szal na AI bedzie...spokojnie w tej perelce sobie bede zarabiał czakając na ewentualne lepsze okazje ktorych obecnie (lepszych od Text) nie widze muahahaha jak zwykle ograłem was jak dzieci dodam że tyle zapakowałem w TEXT że zagranie może skończyć się tym że bede już milionerem dolarowym a nie tylko złotówkowym jak obecnie. A Games Operators no coz zamula za niskie oceny zbyt maly peak i sprzedaz do tego cena za niska ale najlepsze zastanawiam sie na co wy tu czekacie ? na 15 PLN ? hahahaha czy poprostu fanboyami pracownikami grupy plw jestescie ?
Możemy szacować jak małego "ogryzka" ma ów młodzieniec, patrząc na jego wybujałe ego osobiście zakładam, że wyraźnie poniżej średniej Europejskiej skoro poszukuje wybranki w Tajlandii.
A co ja wróżka-- smoku?? Nie mam pojęcia jak będzie się sesyjnie zachowywał gop.
Najprościej jest określać ogólne trendy krótko średnio i długoterminowe.
A co ja wróżka-- smoku?? Nie mam pojęcia jak będzie się sesyjnie zachowywał gop.
cytuje leszcza otco "Cóż z jakiegoś powodu Rynkowi nie pasowały tu wzrosty a sypanie i owszem." hahahahahahah wy wierzycie tutaj w jakis spisek ? ze ktos to rozgrywa zeby zebrac ? proponuje wziac lekarstwa kolego i dac sobie spokoj z inwestowaniem poprostu spółka potężnie zawiodła oczekiwania inwestorów i w mojej ocenie jak najbardziej słusznie spadła i moim zdaniem spadnie jeszcze nizej wraz z osuwaniem sie pozycji w globalnych bestsellerach steama. Myslisz ze jakby pojawila sie sprzedaz oznaczajaca tutaj c/z obecny na poziomie 5-6 to nie byloby by wzrostow bylyby i to pionowe tylko nie pojawila sie taka sprzedaz to co oni sprzedali i zarobili to se w buty moga wsadzic beda wieksi bo rynek i ja tez liczylem na duzo wiecej bo tu nie chodzilo o 5 czy nawet 10 milionow zarobku (niech nawet tyle zarobia chodz moim zdaniem nie zarobia nawet 10 milionow zysku netto) tu chodzilo o 20-40 baniek minimum i awans jako spolka do wyzszej ligi moim zdaniem i jak widac po kursie nie moim kompletnie tego nie dowiezli
Dnia 2024-05-08 o godz. 08:01 ~xyz napisał(a): > cytuje leszcza otco "Cóż z jakiegoś powodu Rynkowi nie pasowały tu wzrosty a sypanie i owszem." > hahahahahahah wy wierzycie tutaj w jakis spisek ? ze ktos to rozgrywa zeby zebrac ? proponuje wziac lekarstwa kolego i dac sobie spokoj z inwestowaniem poprostu spółka potężnie zawiodła oczekiwania inwestorów i w mojej ocenie jak najbardziej słusznie spadła i moim zdaniem spadnie jeszcze nizej wraz z osuwaniem sie pozycji w globalnych bestsellerach steama. Myslisz ze jakby pojawila sie sprzedaz oznaczajaca tutaj c/z obecny na poziomie 5-6 to nie byloby by wzrostow bylyby i to pionowe tylko nie pojawila sie taka sprzedaz to co oni sprzedali i zarobili to se w buty moga wsadzic beda wieksi bo rynek i ja tez liczylem na duzo wiecej bo tu nie chodzilo o 5 czy nawet 10 milionow zarobku (niech nawet tyle zarobia chodz moim zdaniem nie zarobia nawet 10 milionow zysku netto) tu chodzilo o 20-40 baniek minimum i awans jako spolka do wyzszej ligi moim zdaniem i jak widac po kursie nie moim kompletnie tego nie dowiezli
Brutalne, ale tak właśnie jest, można było oczekiwać więcej i wejścia do wyższej ligi, tak się nie stało. Rozbudowa gry daje szansę ze tak się stanie, tyle ze to wymaga czasu. Nie było rozwalenia systemu "tyko" dobra nawet bardzo dobra premiera, ale teraz to nie wystarcza. Spółka nie jest płynna wiec akcjami przerzuca się ulica, stało się dokładnie to samo co na Render. Tyle ze tutaj nie będzie skubania drobnych tylko uczciwa dywidenda, z czasem rynek to doceni, ale potrzeba na to czasu. Gra jest dobra a z czasem będzie świetna, technologia realnych map zacznie przynosić profity kiedy załatają błędy i dodadzą kontent. Miała być petarda, a jest droga krzyżowa.