Większość lockupow już jest dawno uwolniona* więc to takie pier... - to primo.
Secundo, jakbym miał akcje w lockupie (nie mam) to za Ch..iny Ludowe bym tego nie sprzedawał na zwale. Po co mam sprzedawac wróbla za 9zl jak mogę poczekać na gołebia przy spekule do gry #2.. właściciele lockupow będą już na grubym plusie a mogą być na jeszcze wyższym. Nagany tutaj krzyczą że będzie lawina S a ja uważam że gra jest tutaj grubsza i nikt nie będzie wywalał.
*– Zgodnie z przewidywanym harmonogramem, umowy lockup będą się uwalniać sporo po debiucie gry: po 6 miesiącach od premiery gry – 10 proc. lockupów i po 12 miesiącach gry – 90 proc. lockupów. Jeśli debiut odbędzie się w okolicach premiery gry, na debiucie nie pojawi się zatem żadna dodatkowa podaż akcji ze strony osób, które aktualnie lockupy posiadają. Proszę także pamiętać, że większość umów lockup (akcjonariuszy niebędących deweloperami) została już uwolniona i nie miała wpływu na ówczesny kurs akcji – mówili podczas czatu Marek Markuszewski oraz Michał Pietrzkiewicz, członkowie zarządu Starward Industries. Stockwatch
Jak ktoś obejmował akcje po 9 groszy to mu wszystko jedno czy wywali za 10 zeta czy za 15 zeta. Poza tym te akcje są w rękach zespołu produkcyjnego, młodych chłopaków, którzy mogą chcieć sobie je natychmiastowo spieniężyć żeby wyjechać na wakacje, kupić samochód albo mieć na wkład własny na mieszkanie, zamiast czekać kolejne 4 lata na grę która może się nigdy nie ukazaać
No to ile tych chłopaków może być i ile mogą mieć akcji? Na samochód i wakacje? Proszę Cię tutaj będzie przez nich trzymane żeby zrobić jeszcze większy hajs. Mi by robiło różnicę czy 10-15zł czy 50zł lub 100zł powrót do bazy przy grze #2.