Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  9,46 zł , zmiana od tamtej pory: -11,42%

Re: 9 maja zwała stulecia

Większość lockupow już jest dawno uwolniona* więc to takie pier... - to primo.
Secundo, jakbym miał akcje w lockupie (nie mam) to za Ch..iny Ludowe bym tego nie sprzedawał na zwale. Po co mam sprzedawac wróbla za 9zl jak mogę poczekać na gołebia przy spekule do gry #2.. właściciele lockupow będą już na grubym plusie a mogą być na jeszcze wyższym. Nagany tutaj krzyczą że będzie lawina S a ja uważam że gra jest tutaj grubsza i nikt nie będzie wywalał.

*– Zgodnie z przewidywanym harmonogramem, umowy lockup będą się uwalniać sporo po debiucie gry: po 6 miesiącach od premiery gry – 10 proc. lockupów i po 12 miesiącach gry – 90 proc. lockupów. Jeśli debiut odbędzie się w okolicach premiery gry, na debiucie nie pojawi się zatem żadna dodatkowa podaż akcji ze strony osób, które aktualnie lockupy posiadają. Proszę także pamiętać, że większość umów lockup (akcjonariuszy niebędących deweloperami) została już uwolniona i nie miała wpływu na ówczesny kurs akcji – mówili podczas czatu Marek Markuszewski oraz Michał Pietrzkiewicz, członkowie zarządu Starward Industries. Stockwatch

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
STARWARD 0,00% 8,38 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.