• Jaki cel ma zarząd żeby tak dołować akcje? Autor: ~Ferdek [176.115.18.*]
    Zastanawia mnie to w normalnej spółce zarząd razy do wzrostu cen akcji albo Jak już je dołuje to po to żeby umorzyć akcje..
    A tu cena jest dołowania, a z akcjami skupionym z rynku zarząd nic nie robi..
    Jak dzieci we mgle się zachowują
  • Re: Jaki cel ma zarząd żeby tak dołować akcje? Autor: ~Tony [5.184.244.*]
    Może nastąpić wycofanie z gpw i wezwanie ?
  • Re: Jaki cel ma zarząd żeby tak dołować akcje? Autor: ~olo [185.151.75.*]
    za 7 zł oddam w ciemno ... chce już zapomnieć o tym Panu M.
  • Re: Jaki cel ma zarząd żeby tak dołować akcje? Autor: ~xxx [37.47.192.*]
    Według ostatniego raportu za 2023 rok, wartość księgowa na jedną akcję wynosi 9,30pln. Do tego wyliczenia przyjęto liczbę akcji 30 563 089. Jeśli spółka umorzyłaby skupione akcje, których na koniec roku 2023 posiadała 4 701 068, to wartość księgowa na jedną akcję wyniosłaby 10,99pln. Jak to się ma do obecnej wyceny 5,28pln?
  • Re: Jaki cel ma zarząd żeby tak dołować akcje? Autor: ~xxx [5.184.69.*]
    I jeszcze trochę spekulacji. Jeśli w kolejnych latach spółka miałaby podobne zyski, to w 2028 roku po zakończeniu obecnego etapu skupu i skupieniu w sumie 6 mln akcji, a następnie ich umorzeniu, wartość księgowa na jedną akcję wyniosłaby około 15pln.
  • Re: Jaki cel ma zarząd żeby tak dołować akcje? Autor: ~Haha [83.26.12.*]
    Możecie cmoknac prezesa on gra dla siebie a nie dla was leszcze jeszcze tego nie zrozumieliście? Ma wywal..... na was i wasze stękanie :) najważniejsze że kasa im leci co miesiąc i dadzą sobie nagrody a wy możecie tylko po jęczeć sobie na forum :)
  • Re: Jaki cel ma zarząd żeby tak dołować akcje? Autor: ~Czarek [46.134.79.*]
    Niestety masz rację mam nadzieję że Prezes się kiedyś udlawi tymi akcjami. Rynek ma go głęboko w doo..... więc jak będzie mu się palił grunt zostanie sam z tymi swoimi akcjami. Niestety ale prezes i cały zarząd jest mega nieudolny nie potrafi prowadzić firmy ani ja rozwijać. Takie Lpp idzie jak burza co roku dywidenda kurs bije rekordy a monnari dno dna!! Zero rozwoju same wtopy prezesa nawet gotówkę nie potrafią inwestowac jak nie potrafią to niech dadzą na obligacje a nie pożyczki na których ledwo wychodzą na plus. Wstyd ten zarząd o prezes to zatrzymali się w PRL! Zero wiedzy o nauki nic się nie uczą. Jak się nie potrafi prowadzić firmy to się wynajmuje ludzi którzy się znają na robocie a nie niszczy spółkę! Prezes i Zarząd powinien do dymisji się poddać. Ja mam firmę i gdybym miał takich ludzi w zarządzie od razu zostali by zwolnieni! Misztal nie ma pojęcia o prowadzeniu biznesu i rozwijaniu go co dokładnie pokazuje jego rządzenie przez tyle lat. Firma na dnie zero rozwoju, zyski cienkie, inwestycje wtopy, pożyczki wtopy a oni sobie nagrody przyznają! Wstyd na całą Polskę że taka firma została zniszczona przez nieudaczników!
  • Re: Jaki cel ma zarząd żeby tak dołować akcje? Autor: ~Misza [83.26.12.*]
    Dokładnie Czarek a leszczyna z paroma akcjami chcą dywidendy buhaha :))) już im Misztal leci dać haha :))) oczywiście on sobie da nagrodę pieniężna za ciężka pracę jak i cały zarząd przecież się ciężko napracowali haha czyli nic nie zarobili ani nie zrobili :))) czyli jawne wyprowadzenie kasy z spółki na szkodę oczywiście reszty akcjonariuszy :)) i tak od lat Okradają akcjonariuszy dziadki pierdzące tylko w stołki :))) ale skoro leszcze dają się łupic to co się dziwić jak nawet na walne nie ma kto przyjechać bo każdy siedzi i czeka na cud haha :))) dopuki nie nikt się nie weźmie za dziadka Misztala i resztę dziadów nic się tutaj nie zmieni :)
[x]
MONNARI -1,52% 5,20 2025-10-30 14:35:00
2025-10-30
Umowa nabycia przedsiębiorstwa
2025-10-27
Skup akcji własnych.
2025-10-24
Skup akcji własnych.
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać