Romuald Kalyciok, prezes i akcjonariusz Sunex, nabył 100 proc. udziałów w niemieckiej spółce instalacyjnej Drolsbach, wartej 3,3 mln euro. W ciągu kilku miesięcy będzie ona wniesiona aportem do Sunex - poinformowała spółka w komunikacie.
Spółka Drolsbach jest firmą rodzinną, której tradycje sięgają 1969 roku. Spółka specjalizuje się w instalacjach grzewczych, wodno-kanalizacyjnych oraz wentylacyjnych i klimatyzacyjnych. Głównym obszarem działalności spółki jest aglomeracja Frankfurtu, a siedziba mieści się w Gissen. Na dzień transakcji spółka zatrudniała ponad 20 pracowników.
Spółka Drolsbach jest firmą rodzinną, której tradycje sięgają 1969 roku. Spółka specjalizuje się w instalacjach grzewczych, wodno-kanalizacyjnych oraz wentylacyjnych i klimatyzacyjnych. Głównym obszarem działalności spółki jest aglomeracja Frankfurtu, a siedziba mieści się w Gissen. Na dzień transakcji spółka zatrudniała ponad 20 pracowników. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Pracowity jesteś. 6 zielonych łapek. Czy uważasz, że to toś zmieni w postrzeganiu spółki? A ja zobaczę 29maja , jak wygląda ten biznes. Ps. pośpiech jest dobry do łapania pcheł.
Dziś 20 jutro 200. Gdybyś zadał sobie trud przeczytania ost raportu to być wiedział o ile wzrosły koszty zatrudnienia i obstawiam że sunex pięknie się rozwija od strony związanej z zatrudnieniem pracowników. A do tego czesc produkcji przejmuje robotyzacja.
Dnia 2024-04-29 o godz. 10:44 ~Fromag napisał(a): > Dziś 20 jutro 200. Gdybyś zadał sobie trud przeczytania ost raportu to być wiedział o ile wzrosły koszty zatrudnienia i obstawiam że sunex pięknie się rozwija od strony związanej z zatrudnieniem pracowników. A do tego czesc produkcji przejmuje robotyzacja. _________________________________________________________________________________________________ Cyt: Spółka Drolsbach jest firmą rodzinną, której tradycje sięgają 1969 roku. Spółka specjalizuje się w instalacjach grzewczych, wodno-kanalizacyjnych oraz wentylacyjnych i klimatyzacyjnych. Głównym obszarem działalności spółki jest aglomeracja Frankfurtu, a siedziba mieści się w Gissen. Na dzień transakcji spółka zatrudniała ponad 20 pracowników. ... ..... Sam to pisałeś? To jak to roboty, czy robotnicy np. do prac wodno- kanalizacyjnych ??? Chyba odlatujesz???
Wiesz po tym tekście o robotyzacji, dzisiaj wycena spadła o ponad -4,3% To ja podbijam, kupują Nibe wraz z regionalnymi sprzedawcami, podobno z zysku za 1Q2024....
Dnia 2024-04-29 o godz. 18:59 ~Hehe napisał(a): > Tak tak, wiemy, 7 zeta. Tylko popatrz jakie obroty były przy 9,5 jak coś.
Dnia 2024-04-29 o godz. 18:59 ~Hehe napisał(a): > Tak tak, wiemy, 7 zeta. Tylko popatrz jakie obroty były przy 9,5 jak coś.
Jeśli to do mnie, to pudło. NIGDY nie pisałem o 7zł. Natomiast PISZĘ... Jak zmieni się trend i będą lepsze wyniki, BYĆ MOŻE WEJDE PONOWNIE. A teraz to pora na "leszcze" Tyle.
Wiatry chyba odleciałeś do innego wymiary, w którym ludzie wierzą że ich wpisy zmieniają notowania. Robotyzacja jest już id dawna w sunex wdrażana. Zobacz sobie filmy, a raport mówi jasno o kosztach zatrudnienia. Czego tu nie rozumiesz. Pobuja się i w końcu ruszymy na północ. Idę do roboty bo firma sama się nie ogarnie a Tobie życzę jakiegoś celu w życiu bo widzę że się bujasz jak kurs sunexu.
Też myślę że to jakaś spółdzielnia co dość dobrze kombinuje i widzi potencjał ale Leszcza trzeba wystraszyć. Prof zongluje tylko dwoma wskaźnikami porównując kwartały , plus coś pisząc o konkurencji. Pomija szeroki kontekst i przyszłość oraz nie wygodne dane z raportu z których
jasno wynika zatrudnieniani sa ludzie w firmie. Tak na logikę jaki ma w tym Interes? Wolontariat?
Ja mam akcje siedzę sobie spokojnie i patrzę na rozwój. To że kursem buja to normalne i zdrowe. Firma jest w b ciekawej fazie rozwoju o tylko się cieszyć ze na naszej giełdzie są takie okazy. Dla mnie priorytetem w wyborze spółki jest jej rozwój na zagraniczne rynki i potencjał. Myślę że prezes ma juz pomysły 10 lat do przodu.
Wystarczy popatrzeć jakie wolumeny na wzroście a jakie na spadkach. Trzeba zniżyć i poczekać na podaż żeby zgarnąć wszystko do góry. Konkurencja zawsze była. Duzi budują fabryki ale zanim to zrobią to Sunex też może być już w innym miejscu.