• Drolsbach Autor: ~Fromag [37.47.94.*]
    Romuald Kalyciok, prezes i akcjonariusz Sunex, nabył 100 proc. udziałów w niemieckiej spółce instalacyjnej Drolsbach, wartej 3,3 mln euro. W ciągu kilku miesięcy będzie ona wniesiona aportem do Sunex - poinformowała spółka w komunikacie.
  • Re: Drolsbach Autor: ~Fromag [37.47.94.*]
    Spółka Drolsbach jest firmą rodzinną, której tradycje sięgają 1969 roku. Spółka specjalizuje się w instalacjach grzewczych, wodno-kanalizacyjnych oraz wentylacyjnych i klimatyzacyjnych. Głównym obszarem działalności spółki jest aglomeracja Frankfurtu, a siedziba mieści się w Gissen. Na dzień transakcji spółka zatrudniała ponad 20 pracowników.
  • Re: Drolsbach Autor: ~York [31.0.35.*]
    20 pracowników ! Wow. Potężna korporacja …
  • Re: Drolsbach Autor: ~BOBI [212.182.108.*]
    Nie szkoda ci czasu?
  • Re: Fromag Autor: prof_wiatr [79.185.26.*]
    Spółka Drolsbach jest firmą rodzinną, której tradycje sięgają 1969 roku. Spółka specjalizuje się w instalacjach grzewczych, wodno-kanalizacyjnych oraz wentylacyjnych i klimatyzacyjnych. Głównym obszarem działalności spółki jest aglomeracja Frankfurtu, a siedziba mieści się w Gissen. Na dzień transakcji spółka zatrudniała ponad 20 pracowników.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Pracowity jesteś.
    6 zielonych łapek.
    Czy uważasz, że to toś zmieni w postrzeganiu spółki?
    A ja zobaczę 29maja , jak wygląda ten biznes.
    Ps. pośpiech jest dobry do łapania pcheł.

• Re: Drolsbach Autor: ~Fromag [37.47.125.*]
    Dziś 20 jutro 200. Gdybyś zadał sobie trud przeczytania ost raportu to być wiedział o ile wzrosły koszty zatrudnienia i obstawiam że sunex pięknie się rozwija od strony związanej z zatrudnieniem pracowników. A do tego czesc produkcji przejmuje robotyzacja.
  • Re: Drolsbach Autor: prof_wiatr [79.185.26.*]
    Dnia 2024-04-29 o godz. 10:44 ~Fromag napisał(a):
    > Dziś 20 jutro 200. Gdybyś zadał sobie trud przeczytania ost raportu to być wiedział o ile wzrosły koszty zatrudnienia i obstawiam że sunex pięknie się rozwija od strony związanej z zatrudnieniem pracowników. A do tego czesc produkcji przejmuje robotyzacja.
    _________________________________________________________________________________________________
    Cyt:
    ...
    .....
    Sam to pisałeś?
    To jak to roboty, czy robotnicy np. do prac wodno- kanalizacyjnych ???
    Chyba odlatujesz???

• Re: ~Fromag Autor: prof_wiatr [79.185.26.*]
    Wiesz po tym tekście o robotyzacji, dzisiaj wycena spadła o ponad -4,3%
    To ja podbijam, kupują Nibe wraz z regionalnymi sprzedawcami, podobno z zysku za 1Q2024....

• Re: ~Fromag Autor: ~Hehe [188.146.255.*]
    Wiatr z Ciebie podobno taki technik a nie wiesz co dziś się stało?
    Wiem co będzie po raporcie za 1Q2024r.
    Reszta to beletrystyka dla leszczy.
  • Re: ~Fromag Autor: ~Hehe [188.146.255.*]
    Tak tak, wiemy, 7 zeta. Tylko popatrz jakie obroty były przy 9,5 jak coś.
    Dnia 2024-04-29 o godz. 18:59 ~Hehe napisał(a):
    > Tak tak, wiemy, 7 zeta. Tylko popatrz jakie obroty były przy 9,5 jak coś.

Dnia 2024-04-29 o godz. 18:59 ~Hehe napisał(a):
    > Tak tak, wiemy, 7 zeta. Tylko popatrz jakie obroty były przy 9,5 jak coś.

Jeśli to do mnie, to pudło.
    NIGDY nie pisałem o 7zł.
    Natomiast PISZĘ...
    Jak zmieni się trend i będą lepsze wyniki, BYĆ MOŻE WEJDE PONOWNIE.
    A teraz to pora na "leszcze"
    Tyle.
  • Re: ~Fromag Autor: prof_wiatr [79.185.23.*]
    Jak tam robotyzacja, przy kanalizacjo w nowo przejętej firmie.
    Widać market to KUPUJE.!!!!
    tylko -3,6%.
    xD
  • Re: ~Fromag Autor: ~Fromag [83.4.4.*]
    Wiatry chyba odleciałeś do innego wymiary, w którym ludzie wierzą że ich wpisy zmieniają notowania. Robotyzacja jest już id dawna w sunex wdrażana. Zobacz sobie filmy, a raport mówi jasno o kosztach zatrudnienia. Czego tu nie rozumiesz. Pobuja się i w końcu ruszymy na północ. Idę do roboty bo firma sama się nie ogarnie a Tobie życzę jakiegoś celu w życiu bo widzę że się bujasz jak kurs sunexu.
  • Re: ~Fromag Autor: ~Haha [46.204.110.*]
    Wiatr podnieca się -3% przy obrocie 80k zł. To chyba on i jego podworkowa spoldzielnia zrobili dzis ten obrot. Haha
  • Re: ~Fromag Autor: ~FanSNX [31.61.244.*]
    Te - 3,5 nieistotne ale 80k świadczy o braku chętnych na papier
  • Re: ~Fromag Autor: ~Fromag [37.47.112.*]
    Też myślę że to jakaś spółdzielnia co dość dobrze kombinuje i widzi potencjał ale Leszcza trzeba wystraszyć. Prof zongluje tylko dwoma wskaźnikami porównując kwartały , plus coś pisząc o konkurencji. Pomija szeroki kontekst i przyszłość oraz nie wygodne dane z raportu z których
    jasno wynika zatrudnieniani sa ludzie w firmie. Tak na logikę jaki ma w tym Interes? Wolontariat?
    Ja mam akcje siedzę sobie spokojnie i patrzę na rozwój. To że kursem buja to normalne i zdrowe. Firma jest w b ciekawej fazie rozwoju o tylko się cieszyć ze na naszej giełdzie są takie okazy. Dla mnie priorytetem w wyborze spółki jest jej rozwój na zagraniczne rynki i potencjał. Myślę że prezes ma juz pomysły 10 lat do przodu.
  • Re: ~Fromag Autor: ~Hehe [188.147.1.*]
    Wystarczy popatrzeć jakie wolumeny na wzroście a jakie na spadkach. Trzeba zniżyć i poczekać na podaż żeby zgarnąć wszystko do góry. Konkurencja zawsze była. Duzi budują fabryki ale zanim to zrobią to Sunex też może być już w innym miejscu.
[x]
SUNEX -2,46% 3,77 2025-12-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.