Ja tez sprzedalem, a to wlasnie przez WZA i zapis mowiacy:
""Na nabycie akcji własnych spółki przeznacza się kwotę 3 mln zł zł, obejmującą oprócz ceny akcji własnych spółki także koszty ich nabycia" - czytamy w projekcie uchwały. Projekt zakłada, że cena skupowanych akcji musi mieścić się w przedziale 0,10-10,0 zł."
Czyli jesli chca kupic swoje akcje, a chyba chca to beda musieli zbic cene ponizej 10zl i to znacznie... Niestety teraz tez czekam na okazje, moze wlasnie 8zl za ile ostatnio sam kupilem...
Tez tak uwazalem, ale zobacz co oni chca zrobic... Skoro chca kupic to zwala kurs do poziomu ponizej 10zl i nikt im w tym nie przeszkodzi z takich graczy jak my...
Ja narazie pozostaje poza rynkiem uwazam, ze jeszcze idzie zwala, bo bessa sie jeszcze nie skonczyla...
PS Zobacz moj watek, ze KOM bedzie za 20zl... Do dzisiaj w to wierzylem, ale zarzad dal jasno do wiadomosci, ze dlugo tej ceny nie zobaczymy...
LagerBeer nic pewnego. nawet jesli przyjdzie zwała na wigu ilu znajda chetnych do oddania papiera poniżej 10? samo info jest próba zdołowania kursu, co jak pokazała dzisiejsza sesja nie działa zbytnio. według mnie na walnym podniosa limit.
Jesli tak podali to tak zrobia... choc moze sie na walnym wszystko wydarzyc, jako akcjonariusz masz prawo jechac na WZA i zglosic to podczas zgromadzenia... Ja obstawiam zwale...
Ja mialem wlasnie za 8zl i wolalem teraz zrealizowac zysk i ewentualnie jak zjedzie na 8zl znowu kupic (pod warunkiem, ze bedzie entuzjazm na rynku) jesli nie to zaczekam na "ozywienie"....
Pozdrawiam
Spadaj z tym NTT na drzewo! NTT to KOM moze tylko buty czyscic...
Gdyby nie ten chory zapis na WZA to nie sprzedalbym KOM... a tak czekam na rozwoj wydarzen...
Coś się szykuje - kurs coraz mnij buja, prawie że stoi w okolicy 12 . Rysuje się chorągiewka. Całkiem możliwe niezłe odbicie, oby tylko giełda nie padła to bedzie dobrze. Myślę że wciąż warto kupować.
Chyba do 10zl... Teraz szykuje sie zwala na rynku w zwiazku z ciaglymi wzrostami, wiec spadek jutro ponizej 10zl nikogo nie powinien zdziwic...
Pozdrawiam
większośc spodziewa sie zwały, a wiesz co to może w praktyce oznaczać? sprzedałeś papier, i liczysz że tanio odbierzesz. na giełdzie wszystko jest mozliwe, ale możesz sie przeliczyć. pozdro
Nie mowie, ze jestem nieomylny, ale sam pomysl, nic nie rosnie bez przerwy, a ostatnio widac, ze na tym poziomie coraz mniej chetnych do zakupow... Moim zdaniem zwala bedzie i to jeszcze taka jakiej nikt sie nie spodziewa...
Mowie, ze przewiduje spadki ogolnie na rynku i uwazam, ze te spadki dosiegna rowniez KOMPUTRONIK, ktorego po cenie powyzej 11zl nie ma za duzo chetnych... KOM pomimo wielu opinii jakie pojawiaja sie na forum nie radzi sobie tak genialnie... Ostatnio w moim miescie zamkneli jedyny oddzial KOM... Mowie o Policach w zachodniopomorskiem, a nikt o tym ostatnio nie pisal... Dlaczego nie ma jeszcze zadnych informacji z dzisiejszego zgromadzenia walnego? Nie maja sie czym pochwalic? Moim zdaniem teraz trzeba sie wstrzymac z kupowaniem, bo w najblizszym czasie moze sie okazac ze beda duze okazje do zakupow...
Pozdrawiam
masz i nie masz racji :)
likwidacja sklepu ma dwa cele albo komputron słabo przędzie i ogranicza koszty albo likwiduje mniej rentowne sklepy żeby nie iść właśnie na dno (restrukturyzacja ??? )
Brak informacji też można czytać dwojako
1 słaby wynik niema się czym chwalić, i spadnie poniżej 10zł i zaplanowane zakupy za 3mln zł powiodą się lub
2 są dobre ale nikt nie ogłasza ich żeby jeszcze dziś skupić na maksa przed dużym skokiem ( 20zł )
Dla mnie na razie jest (tak mi się wydaje) chorągiewka, a sam ubrany jestem op 13,2zł więc liczę na dobre wyniki i jadę nawet powyżej 20zł do końca miesiąca.
Fakt, ze w tym oddziale nigdy nie widzialem ludzi, wiec raczej nie bylo to dobre miejsce dla tego rodzaju biznesu... Moim zdaniem trzymaja slabe informacje, zeby dzisiaj sie wyprzedac z reszty akcji... Jak bedzie pokaza najblizsze sesje...
Pozdrawiam
w sprawie Twojej prognozy dla rynku zalecam trzymać rękę na "cynglu". węszysz zwałę, sugerując się chyba jak większość poprzednią bessą internetową. tymczasem od tamtego czasu wiele się zmieniło. wskaźniki wyprzedzające patrząc na tle historycznym wskazują przełamanie tendu jednoznacznie. nawet jeśli pojawią się trupy z szafy (o ile nie będzie to jakiś koszmar) jest tylu czekających na korektę z gotówką, że będzie niezmiernie trudno zwalić indeksy. pamiętaj też, że pieniądz mocno potaniał. lokaty i obligacje już nie przyciągają inwestorów, a na giełdzie ciągle pełno bardzo tanich spółek(wyniki pokazują że nie taki kryzys straszny dla wielu spółek). według mnie czeka nas korekta nowej hossy, która może znieść koło 1/3 wzrostów wigu, ale nie próbuję przewidywać z jakiego poziomu nastąpi. potem jeśli oznaki poprawy będą wyraźne nowa hossa ruszy na dobre, a jeśli nie, czeka nas konsolidacja. to tylko moja teoria, stworzona na podstawie obserwacji rynku i psychiki graczy. może będzie zupełnie inaczej, ale ja inwestuję pod swój scenariusz.
co do komputronika; dużo zależy od wyników. że sprzedali dużo już wiemy, tylko czy zarobili? jeśli tak, to nie skupią raczej za wiele akcji, a całe zamieszanie było próbą zebrania tanio papiera przed wynikami. jeśli wyniki rozczarują mogą się znaleźć sprzedający, ale i oni mają świadomość, kto będzie czekał z worem poniżej 10. dlatego uważam że niewielu będzie na tyle zdesperowanych by oddawać papier tanio, zwłaszcza że wiadomo w czyje ręce i w jakim celu. jeśli tak sie stanie sam chętnie dobiorę, ale nie wierzę w wielka promocję, którą wieszczysz(sprzedałeś, więc Twoje podejście jest naturalne). pozdrawiam
Takie podejscie niestety przedstawiaja tu wszyscy na tym forum... Kazdy w koncu chce zarobic, nie wierze ze ktos cos robi bezinteresownie...
Pozdrawiam
może czasem staram się delikatnie zareklamować spółkę w której siedzę, ale gro moich postów to wymiana poglądów nt. spółek i rynku. nie znam osobiście żadnych graczy, więc lubię sobie na forum podyskutować. bezinteresownie. czasem ja się czegoś dowiem, czasem ktoś. większośc i tak gra emocjami i traci, a nieliczni wyciągaja wnioski i zarabiają. pozdrawiam
ja emocjami zagrałem na TVN kupiłem op 10,2 a sprzedałem po 9,8 i szybko wskoczyłem w komputronika po 13. Teraz wiem że emocje mnie zjadły (na TVN) mogłem poczekać i wtedy nie był bym aż tak stratny no i komputrona kupił bym taniej.
to była jedyna lekcja wyleszczania teraz wież że już taki głupi nie będę
zdarza się kazdemu. ważne żeby lekcja nie poszła na marne. a sprzedałeś komputronik? jesli nie to jest okazja uśrednić, jeśli tak to możesz kupić taniej. ja dobrałem ostatnio. trzeba korzystać. na razie nic się dzieje, ale gdy ruszy skup lepiej już mieć pełny wór. pozdrawiam
Ja jednak liczę (tu nie ma niestety zadnej analizy ) że komputronik będzie zbijał cene do 10zł żeby kupić akcje za całe 3 mln, może nawet zejdzie poniżej 10 zł, ale pamiętajmy założenia firmy są takie że akcje te mogą być do dalszej odsprzedaży !!! i jak kupią po 10zł a za kilka tygoni będzie 20zł to 100% zysku dla firmy.
Ja narazie zostaję w tym z nadzieją (wiem że nadzieja matką ....., ale nadzieja umiera zawsze ostania) że do końca wakcji cena za komputronika będzie nie niższa niz 20zł.
tylko do których wakacji? :) Złota recepta to mieć plan zakupu i sprzedaży a przy tym wszystkim olewać takie wahania jak teraz. Troszku się przyzwyczilismy do dużych wzrostów i nie ma sie co dziwić, że spadki bolą. Ja trzymam sie planu (nie oddam za mniej niż 50 zł). Gorąco polecam cierpliwość tym co na prawde chcą zarobić!
ale jak otwiera salony na zasadzie franczyzy to podaje do wiadomości że salon otwiera (chociaż nie chwali się że to nie ich własność) - więc w drugą stronę też powinna - w końcu firmowała ten sklep własnym logo.