• Podsumowanie Autor: ~ObyMpej [77.255.124.*]
    To tak w skrócie wnioski po czacie. Oczywiście subiektywne. Sam Prezes twierdzi, że według analiz i zleconego audytu akcje są niedoszacowane. Spodziewamy się znaczących wzrostów przychodów co pozwoli nam przejść w połowie 2025 roku na przejście na rynek główny. Widać, w wywiadzie, że bardzo dużo informacji jest nie podanych do publicznej wiadomości, zapewne toczą się negocjacje lub finalizacja umów. Do połowy maja karta ma być dostępna dla wszystkich użytkowników. Kantor walutowy ma być dość szybko podpięty jako konkurencja dla revoulta. Dzięki karcie chcą dać możliwość wyjścia pieniądza z ich ekosystemu, a także możliwość wpłat na ich konto. Dwa banki ukraińskie mogą wejść do akcjonariatu, oba zapewniają inne możliwości. Jeden dysponuje możliwością transferu środków, a drugi jest największym prywatnym bankiem na Ukrainie( uznawany za najbardziej nowowczesny). Możliwość transferu środków spoza polski na ukraine jako konkurencja dla WesternUnion. Przez co chcą pozyskać użytkowników do swojej aplikacji. Najwięcej środków transferowanych na ukraine jest z Włoch, NIemiec, Francji. W czerwcu jakiś nowy produkt o którym prezes nie chciał zbyt mówić. Chcą wchodzić w kooperacje z spółkami które dysponują duża liczbą użytkowników. Akcja promocyjna z Kubą Błaszczykowskim jako ambasadorem jest podpisana do końca roku z możliwością przedłużenia o kolejne 2 lata. Ogólnie widać, że prezes widzi że to może być przełomowy rok i spółka po fazie stagnacji powinna wejść w okres szybkiego wzrostu.
    Emisje akcji są jakby wyrównaniem, nagrodą za ciężka prace na rzecz firmy. Jako przykład był podany GetinBank, w którm w drozeniu po stronie Getinu pracowało 30 pracownikow a po stronie Mpaya 3 osoby. Tak czy inaczej to akurat mi sie nie podoba ale nie ma lepszej motywacji niż akcje spółki dla pracowników czy tez dla ambasadora. Chcą pozyskać 15 milionów z emisji, nie wiem czemu jak to liczyłem wczoraj wychodziła mi emisja między 1zł - 1,5zł. Prezes jasno dał do zrozumienia, że współpraca z Rafałem Z była błedem i drugi raz by nie wszedł w nią oraz, że komunikat KNF był lakoniczny i powinien tyczyć się konkretnej osoby,
    pozdrawiam ....

• Re: Podsumowanie Autor: ~Dede [85.198.140.*]
    Monobank ostro wkroczył na ukraiński rynek restauracyjny. Prawie w każdej restauracji na stole znajduje się naklejka QR, na której można zapłacić za jedzenie skanując, kod, a dodatkowo mamy rozwiązanie polegające na rozdzieleniu rachunku na kilka osób i wybraniu za co chcemy zapłacić. tak to wyglada https://expz.monobank.ua/ objerzyjcie sobie animacje na tej stronie

Po zeskanowaniu kodu płatność następuje albo za pośrednictwem Apple/Google Pay, albo za pośrednictwem MonoPay obsługiwanego przez Mono Bank – należący do Universal Bank. Wyobraźcie sobie zatem, że Mpay uzyska dostęp do takiej technologii i zrobi to samo na polskim rynku. Każda restauracja zrobi to za niewielką prowizję, bo skraca to czas, jaki kelner spędza na uregulowaniu rachunku klienta.

• Re: Podsumowanie Autor: ~XXL [5.173.180.*]
    Najważniejsze było przedostatnie zdanie w którym prezes mówił że do czerwca powinniśmy być duży dil o który nie może jeszcze mowic
  • Re: Podsumowanie Autor: ~empej [89.64.81.*]
    Emisje dla managerów czy Kuby są dla mnie ok. Natomiast 20% dla ukrainy, hmm. Jest już kilka spółek a nawet WIG Ukraina. Można sobie poanalizować historie. Myślę, że GPW też przyjrzy im się ponownie po takim wejściu. Niech dodadzą obrót krypto do karty i zaraz będą mieć 5 zł na kursie i wtedy będą przebierać w ofertach finansowania.
  • Re: Podsumowanie Autor: ~Lol [46.112.2.*]
    Widzisz każdy ma trochę inne poglądy według mnie właśnie kryptozło są ryzykownym obszarem bardzo kosztochłonnym a wcale nie wiadomo czy przynoszącym realne zyski natomiast ja bym Ukrainy absolutnie nie deprecjonował.
    Możliwości transferów gotówkowych z i na Ukrainę są ogromne i patrząc na obecną kapitalizację to może to być w skali roku kilkanaście razy przekraczająca tę kwotę z samych prowizji to mogą być naprawdę bardzo liczące się kwoty oczywiście emisja nowej akcji to zawsze nowe akcje Ale ich cena może być zdecydowanie wyższa niż obecny kurs to raz a po drugie bank to bank niezależnie czy ukraiński czy Polski daje to ogromne możliwości na dalszy rozwój aplikacji
  • Re: Podsumowanie Autor: ~Oby [37.47.115.*]
    Karta ma obsługiwać różne waluty, mają być jakieś casbacki i prowadzenie za darmo tylko przy wpłacie bez konieczności transakcji. Bank ukraiński może dać dużo możliwości i nowych funkcjonalnosci. MonoBank ma 8 mln użytkowników. Odrozróżnił bym inwestycje ukraińskie od tych inwestycji realizowanych przez instytucje finansowe. Jednak bank posiada dużo więcej regulacji. Pamiętajmy, że były emisję motywacyjne po 0,15 ale zarząd też kupowal akcje powyżej złotówki. Jeśli w maju, czerwcu dopna umowy to wzrost przychodów może być skokowy. Jeszcze jedna ciekawa kwestia to synrise Jarosława królewskiego z którym odbyły się już rozmowy. Zapewne chodzi o monetyzacje danych które posiada MPAY. A synrise to lider AI
  • Re: Podsumowanie Autor: ~Gad [185.238.135.*]
    Emisja dla banku będzie według mnie w okolicach 1,5 . I pamiętajmy że to nie rozwodni akcji na rynku bo pakiet będzie w rękach banku a nie ulicy
  • Re: Podsumowanie Autor: ~Sum [31.60.69.*]
    Najlepsze podsumowanie to kurs akcji. Nie ma lepszego. Wszystko jasne dokąd to zmierza.
    Tak po za tym to ktoś tu z komentujących w ogóle coś kupuje? 
    Bo mam wrażenie, że większość tutaj to nabici na haki za czasów zamorskich i teraz modlą żeby wyjść z jak najmniejszą stratą.
  • Re: Podsumowanie Autor: ~Dede [46.98.165.*]
    Gorzej jak ten kurs jest dołowany a różne informacje się kumulują, bo potem jak cyngiel puści to będzie jak na OML, z 2pln na 20 w tydzień
  • Re: Podsumowanie Autor: ~Dzery [46.112.2.*]
    Oczywiście że są tu tacy i właśnie ich teraz ktoś wyciska. Modlitwy zostaną kiedyś wysłuchane i oddadzą pewnie szybko ciesząc się że zeszli z haka a potem jak pójdzie x3-4 to się znów nabiją. Zawsze tak było.
[x]
MPAY 0,00% 0,32 2025-09-19 16:49:03
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.