No to mamy piękny raport, tak w skrócie: jedna wielka klapa... Komunikacja z akcjonariuszami kompletnie do bani, zdaje się, że spółka nie ma w ogóle czym się pochwalić. Widoczność marki spółki do bani. Strony na FB (GX1 i Nanobiome) to jakaś kpina, od dwóch lat zainteresowanie stoi w miejscu, nawet tam nie ma śladu rozwoju. Spółka nie ma żadnych znaczących osiągnięć w 2023 r., bez rezultatów finansowych i przepala kapitał zapasowy już drugi rok z rzędu. Z wielkiej współpracy zagranicznej z GMendel i Metaceutic zupełnie nic nie wynikło, zdaje się nawet że GMendel nie zapłacił za wykonane usługi, a jednocześnie spółka nie ma żadnych umów dot. udziału w potencjalnych zyskach, o ile GMendel zdoła skomercjalizować opracowane produkty. Panie wiceprezes zdają się nie mieć żadnych osiągnięć, nie ma nowych (znaczących) klientów i nowych kontraktów i zysków dalej brak, rozwój spółki, patrząc z zewnątrz utknął w miejscu w którym był dwa lata temu. Przychody ze sprzedaży spadły drastycznie. Czy Diagnostyka po to wprowadziła swoich reprezentantów do zarządu, aby storpedować dalszy rozwój spółki i przejąć upadającą spółkę? Biorąc pod uwagę osiągnięcia zarządu po dołączeniu pań z Diagnostyki, można nabrać takiego przekonania. Diagnostyka w zarządzie GX1 miała przynieść spółce dynamiczny rozwój, nowych klientów w kraju i za granicą, a tymczasem spółka zdaje się nie tylko nie rozwijać, ale wręcz znika wraz z kapitałem zapasowym... Gdzie są nowi klienci, gdzie umowy, gdzie przychody. Po co więcej członków zarządu, skoro nie przekłada się to dosłownie na nic.
Brakuje kogoś od sprzedaży. Na pewno członek zarządu od sprzedaży - out. Wątpliwości co do niej miałem dawno i pisemnie pytałem o efekty i pomysły. Odpowiedź była lakoniczna.
Nowa osoba powinna mieć pomysły na ulokowanie technologii w SPRZEDAWALNE produkty i szybką komercjalizację.
Tu się za dużo myśli naukowo a nic biznesowo.
Nie sprzedam bo strata. Jak pisałem trzy lata temu będzie do emerytury o ile spółka przetrwa.
Spółka jest w przyszłościowej branży, szczególnie jeśli chodzi o nanobiome i myślę że w tym zakresie powinno coś niebawem ruszyć. Nasze zdrowie zależy głównie od jelit i ich prawidłowego funkcjonowania. Nikt chyba raportem nie jest zaskoczony, a przynajmniej nie powinien jeśli czytał wcześniejsze raporty kwartalne. GX nie sprzedaje pieczywa, więc musi minąć trochę czasu aż zacznie się zainteresowanie, firmy muszą zapoznać się z tematem, zorganizować środki żeby w to wejść... Myślę że tu może być jak z XTPL, które też przez długi czas miało tylko wydatki, ale w końcu zaczęli sprzedawać technologię za granicę.