Ja sprzedałem swoje, aaa 150 akcji LPP. Sprzedajcie i Wy. SPadnie. Nie bedzie wzrostów. Lipa. Hindenburg cos zaraz napisze. Zaorski ( dzizas ), bo ja tam mówię.
A prawda jest taka, że jest niewiele spółek które mają tutaj perspektywy wzorstu jak LPP. A 30 kwietnia środki z dywidendy wpłyną na rachunki i zgodnie z zapowiedzia Prezesa , zrobią skup akcji własnych.
Spokojnie kupimy jescze w przedzale myślę 8-10k jak Marszałki znikną z rejestru to bedzie sygnał kupna. A na teraz wyglada to jak w Biedronce codziennie niższe ceny.
Załamka co tu sie wypisuje na tym forum. Skup akcji własnych może zrobić spółka, a nie właściciel. Więc dywidenda nie ma nic do tego. Poza tym - albo wypłaca sie dywidendę, albo robi skup akcji własnych w celu umorzenia. Wreszcie , dla kursu to w dłuższej perspektywie neutralne, czy firm awypłaca dywidendę, czy robi skup akcji własnych, czy mocno inwestuje. Ważne, że mocno się rozwija, zysk na akcję ciagle rośnie. Sinsay planuje mega ekspansję. Marshal otworzył shorta tyko pod aferę z Hinenburgiem. A ta za bardzo nie wypaliła. Chyba, ze wypaliła Hindenburgowi, jeśli zamkna shorta w dniu upublicznienie raportu po 11 000 pln. tego sie juz nie dowiemy. Fakt jest taki, że spółka jest w świetnej kondycji, zarabia coraz wiecej, a sam raport Hindenburga nie miał żadnego wpływu na postrzeganie LPP przez klientów, więc wyniki na tym nie ucierpią. Za kilka tygodni/miesięcy wszystcy o tym zapomna i kurs przebije 20 000. I tego nie powstrzyma nikt. Bo w dłuższej perspektywie liczą się tylko fundamenty.