• 40 mln dla Marka z KNF Autor: ~Janek [5.172.255.*]
    https://youtu.be/KRpyT885Izo
  • Re: 40 mln dla Marka z KNF Autor: ~fakty [37.109.144.*]
    szkoda mi komentować te manipulacje w tym nagraniu ale postaram się opisać sytuacje przy okazji pokazać historycznie cześć oszustw banków zarządzanych przez Leszka Czarneckiego.

Zacznijmy od tego, że Leszcze Czarnecki jeszcze jako student został zarejestrowany jako tajny współpracowniki komunistycznego reżimy pod pseudonimem TW ERNEST. To by mogło wyjaśniać dlaczego tak łatwo i bezproblemowo doszedł do pieniędzy, sprzedał EFL i kupił bank na bazie którego rozwinął swój biznes. Ale o tym za dużo by tu pisać.

to, że KNF w osobie Marka Chrzanowskiego, wcześniejszych jak i obecnych załatwiała swoje interesiki wstawiając swoich na stołki w RN czy jako pseudo doradców by łaskawym okiem patrzyć na różne biznesy to jest chyba oczywiste i tylko naiwny myśli, że jest inaczej. To, że Czarnecki to akurat nagrał to było to jego wyrafinowane działanie bo on doskonale zdawał sobie sprawę w jak kiepskiej kondycji są jego banki i to od kilku lat wcześniej.

Przypomnę, że Getin Noble miał kilka lat NON STOP straty netto, przepalał gotówkę. to Czarnecki nie wywiązał się z deklaracji dofinansowania tego banku brakującym kapitałem na dużo wcześniej przed powstaniem nagrania. Niestety nie wiem dlaczego albo mogę się domyślać niektóre osoby tego oczywistego faktu nie mówią. Abstrahując od nagrania i propozycji zapłaty przez Lcz. łapówki by na stołek w Getin Noble wstawić swojego człowieka to na wiele lat przed bank tracił pieniądze i tracił je po tej propozycji mimo wielu planó naprawy. To, że Getin Noble nie zarabiał to jest wina KNF? To, że udzielał polisolokaty i oszukiwał klientów to jest wina KNFu? To, że najwięcej ze wszystkich w porównaniu do swoich kapitałów udzielał kredytów we frankach za pośrednictwem m.in. kolejnej spółki Open Finance to jest wina KNFu?

W normalnym kraju biorąc pod uwagę regulacje ten bank powinien upaść dużo wcześniej nić upadł bo jego nie było stać na wypłatę odszkodowań za kredyty frankowe.

Co do Idea Bank zasada działa podobna, również w tym banku Lcz. był przewodniczącym rady nadzorczej oraz większościowym akcjonariuszem i tylko naiwny sądzi, że nie wyraził on zgody na sprzedaż bez zezwolenia obligacji Getback na których to prowizjach sprzedawcy zarabiali dziesiątki tysięcy wynagrodzeń i niektórzy dopuszczali sie nawet fałszowania podpisów. Do mnie też dzwonili bym zamienił lokatę na "bezpieczną lokatę getback" ale o tym nie będę opowiadał bo już o tym pisałem.
    Leszek Cz. zawiadomił prokuraturę i uzyskał status pokrzywdzonego dopiero wtedy jak już wiedział, że palą mu się 4 litery i tego też nie powiedzieli w tym wywiadzie i tylko kompletny ignorant myśli, że jest inaczej. W normalnym kraju właściciel banków po tylu aferach siedział by za kratami. A to, że Gertych go wybronił to przy naszej kaście sędziowskiej nikogo nie powinno dziwić. Co sądzi o Geirtychu Czarnecki oraz o swoich klientach z kredytami frankowi TW ERNEST czyli Leszek Cz. można sobie w yt poszukać w nagraniu.

I nie ma to zupełnie znaczenia czy za aferę Getback odpowiada PiS czy PO czy ktokolwiek inny. Wiele spółek w ostatnich latach wypuszczało obligacji i je później nie wykupywało i ogłaszało upadłość. Chodzi o to, że Czarecki i jego ludzie nie mieli prawa je sprzedawać, prowadzić bezczelnego i agresywnego telefoningu czy dopuszczać się porabiania podpisów i przelewania oszczędności czy likwidowania lokat zamieniając je na trefne obligacje. Oni DOSKONALE wiedzieli, że sprzedają lewiznę i coś co nie będzie wykupione bo oni czasem % prowizję dostawali większa nić % tych obligacji :)))

Kolejna spółka Czarnerckiego HOME BROKER tak samo upadłość i tak samo wiedząc, że inwestycja nie zostanie wybudowana do samego konca sprzedawali tam lokale nawet po dniu gdy inwestor ogłosił upadłość. Było o tym w TV i też można sobie poszukać.

A więc podsumowując.....

- to nie jest wina KNF, że banki Czarneckiedo przynosiły setki milionów strat bo dawno powinny upaść a wtedy pieniądze stracili by nie tylko akcjonariusze czy nie wykupione aoligacje ale depozyty powyżej 100 tys. euro a po przejęciu przez BFG depozyty zostały zagwarantowane

- to nie wina KNF, że spółki Czarneckiego prowadziły działalność prawie na skraju przestępczości
    - gdyby Czarneckiemu powinęła się noga tylko na obligacjach getback w Idea Banku to można by mówić, że miał chłop pecha i zaufał nie tym ludziom, nie powiedzili mu, zataili fakty ale hahahahaha przed obligacjami getback były inne wałki opisane powyżej i o wszystkim tym wiedział Czarnecki.

Teraz próba zwalania winy na KNF, PiS czy kogoś innego i próba wybielenia jego działań to jak to nazwać ?

Jeszcze mógłbym na ten temat napisać kilka x więcej ale szkoda mi czasu.

• Re: 40 mln dla Marka z KNF Autor: ~MC60 [164.127.218.*]
    Jeżeli się ma do czynienia z agentem to należy uważać co się mówi. Nie sądzę aby o tym Chrzanowski nie wiedział. Za czasów I Tuska był czas żniw wszystkich zorganizowanych grup kapitałowych inaczej, pasożytujących na polskim budżecie. PIS też nie był święty ale chodzi o skalę grabieży, miliony do miliardów. Należy takie postępowania ścigać i karać. Jak mówił Jarosław do władzy nie idzie się dla pieniędzy. Wg mnie idzie się dla wielkich pieniędzy. I teraz radosny Roman z Leszkiem oraz Dubois zrobią wielki skok na państwowa kasę jako osoby pokrzywdzone przez PIS. TSUE im w tym pomoże.
  • Re: 40 mln dla Marka z KNF Autor: ~Jacek [37.30.16.*]
    Czy ktoś ma informację dlaczego tak spada . Wcześniej była informacja o 3,6 mld euro do odzyskania przez Getin . To jest niebotyczna suma . Gdyby tak się stało , byłoby bardzo wysokie szybowanie.
[x]
GETIN 0,59% 0,52 2025-09-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.