• To było do przewidzenia Autor: ~ixi [46.204.5.*]
    Że kurs zostanie w miejscu a ktoś tylko wyżej sobie wywalił i więcej zarobił. Tak jak pisałem wcześniej bez kasy nie ma kołaczy i będziemy jeszcze długo kisić się w miejscu. Myślę sprzedać i zarabiać na innych spółkach.
  • Re: To było do przewidzenia Autor: ~kezz [93.181.166.*]
    No i o to chodzi - sprzedaj.

Czy jednak tak tylko gadasz i będziesz tu dalej siedzieć kolejne miesiące i ciągle narzekając i odgrażając się, że sprzedasz i zaczniesz zarabiać na innych spółkach ;p

Baba z wozu koniom lżej. Hej!
  • Re: To było do przewidzenia Autor: ~Ixi [46.204.9.*]
    Pisałem to do poważnych inwestorów więc nie wiem po co się podpinasz pod mój wątek.
  • Re: To było do przewidzenia Autor: ~Think [79.110.194.*]
    Haha. Ale kogo obchodzą Twoje wypociny? Na pewno nie poważnych inwestorów haha. Piszesz wszystko pod swoją tezę. Zawsze!!! Sam niedawno Piracika jechałeś (a właściwie podłączałeś się pod El_presidente...), że przecież żaden poważny inwestor nie będzie kupował czy sprzedawał akcji na podstawie wypocin tutaj. Jak już robisz swoją taktykę to proszę rób to dobrze, kłuje to w oczy. Bo widzę, że pamięci i intelektu to Ci brakuje jednak. Co za błazen haha
  • Re: To było do przewidzenia Autor: sandman76 [78.11.110.*]
    Dnia 2024-04-24 o godz. 08:31 ~ixi napisał(a):
    > Że kurs zostanie w miejscu a ktoś tylko wyżej sobie wywalił i więcej zarobił. Tak jak pisałem wcześniej bez kasy nie ma kołaczy i będziemy jeszcze długo kisić się w miejscu. Myślę sprzedać i zarabiać na innych spółkach.

musisz być konsekwentny kolego, a nie pisać, ze to było do przewidzenia.
    Zobacz przykład - krzyż śmierci opisany zanim nastąpił i kurs zleciał -20% w max piku.

A Ty widząc że kurs spada na zasadzie analizy wstecznej zawsze skutecznej piszesz, że kurs był do przewidzenia.
    To zalatuje straszną amatorszczyzną.
  • Re: To było do przewidzenia Autor: ~ixi [46.204.9.*]
    Białe krzyże świece knoty itd . Czy Wy nie widzicie że tutaj nic nie działa, nie ma logiki a ktoś bawi się kursem i trzyma za pysk. Kezzy thinki piracik czy inne paście piszą jak tu będzie pięknie Ile to każdy zarobi że spółka robi to robi tamto a to przypomina mi innogene xd. Będzie zdziwienie jak będzie VCAST a kurs zanurkuje. Przekonacie się.
    No i super. Będziesz miał w tedy okazję aby kupić po taniości ;p Chyba, że od miesięcy siedzisz tutaj po prostu dla zabawy i trujesz wszystkim tyłki tylko po to aby powiedzieć "a nie mówiłem" Przybijemy ci w tedy wszyscy pionę i zaśpiewamy kumbaya.

Ewentualnie zostaniesz naszych giełdowym Nostradamusem i będziemy ci bić pokłony za błysk twojego geniuszu i analitycznego myślenia.

Może tak być? ;p
  • Re: To było do przewidzenia Autor: zenekzakcentu [62.122.118.*]
    Tutaj może być drugi SNT wystarczy cierpliwie czekać, jak dobrze pamiętam szczyty kursów w ubiegłym roku były na przełomie sierpnia, cały rynek szedł pod górę jak taran, a patrząc ogólnie na cały index NC jesteśmy teraz na dnie wiec nie ma chyba co oczekiwać spektakularnych akcji na kursie
  • Re: To było do przewidzenia Autor: ~Nowy [83.28.233.*]
    Żeby był drugi Synektik to muszą być przychody, a nie bajki i wizje. Zobaczcie co prognozuje Ipopema na 1q, spodziewane przychody z USA są na poziomie warzywniaka, mnie to osobiście rozczarowało bo nie tego po konfie się spodziewałem.
  • Nowicjusz Autor: ~piracik33 [5.133.9.*]
    Sprzedać nie stresować się . Ja się zawiodłeś kup coś bardziej perspektywicznego i tyle w temacie:)
    Ja się nie spodziewałem Bóg wie czego bo jak się śledzi ze zrozumieniem wszelkie espi to wiadomo że przychody tu będą w 2025r
    Zobaczysz co się stanie po cercie na Vcast. Posypią się umowy i wtedy wrócisz na papier po 50zł ....:)

PS
    Nowicjusz podziwiam Cię z pisaniem w kółko to samo. Spółka zła, rozczarowany jestem. Spodziewałem się czegoś lepszego. A mimo to siedzisz i warujesz....:):):)
    Ja to się cieszę ,z każdej umowy nawet najmniejszej bo wiem jak to działa....A kurs? Przyjdzie czas na kurs nie ma co się śpieszyć.
    Mam nadzieję ,że kiedyś się doczekam choć jednej Twojej wypowiedzi która by potwierdziła jak spółka wykonuje plan naprawczy")
    A ipopema na podstawie czego wydedukowała takie przychody? ;p Szczerze to bardziej wierzę Gamrotowi i tego jak on komentował te przychody USA niż analitykom ipomemy, którzy nie podali nawet żadnej metodologii czy wzmianki w jaki sposób to oszacowali.

Sięgając pamięcią wstecz Gamrot był zawsze bardzo zachowawczy w tym co mówił. Przykładowo w poprzednich miesiącach mówił wprost, żeby nie robić hurraoptymizmu i możliwe jest pozyskanie tylko jednego klienta w ramach listów intencyjnych, które były w tamtym czasie podpisane. Okazało się, że weszły wszystkie :)

Więc jeśli Gamrot mówi na konfie, że przychody będą istotne to ja mu wierzę. Ponadto przypominam o programie motywacyjnym i zakładanych zyskach za 2024 - z kapelusza tych kwot przecież nie wzięli.

• Re: To było do przewidzenia Autor: ~Wedel [77.65.209.*]
    Nasz CFO faktycznie zawsze był dość powściągliwy i wizji nie roztaczał, niemniej na jakiejś podstawie Ipopema te przychody oszacowała i nie było to pewnie wzięte z kapelusza. Jeśli potwierdzi się wersja Ipopemy to podobnie do kolegi Nowego będę naprawdę rozczarowany, bo być może oznacza to, że póki co to pozyskane IDTFy to jakieś płotki, które niewielu klientów badają, a opowieści o możliwościach bezproblemowego skalowania oprogramowania u klientów pana Tadli akoś do tego nie pasują albo były czysto hipotetyczną opowieścią, którą odczytałem inaczej.
    Czas pokaże.
  • IXI----feik Autor: ~piracik33 [5.133.9.*]
    To nie ixi tylko osiołek co się podszywa pod wszystkich.....hehe,wesoły kolo:)
  • Re: To było do przewidzenia Autor: ~Nowicjusz [46.204.4.*]
    A wiesz co jest najciekawsze w tej spółce, a w zasadzie w zachowaniu jej kursu? Duży wzrost wolumenu w dniu konferencji zarządu. Ewentualnie dzien przed lub po. Zawsze jest wtedy wzrost na dużo większym wolumenie niż normalnie, a potem powrót do codziennego marazmu:-) co takiego magicznego mają te dni w sobie?:-) i skąd nagle takie chęci sprzedaży i kupna? Czyżby to takie naturalne przyciąganie osób wypowiadających się? I już sama kasa leci do koszyka transakcyjnego? A jak skończą mówić to się magia kończy?... może ktoś mi to wytłumaczyć bo jeszcze za cienki jestem na zrozumienie niektórych kwestii:-)
  • Re: To było do przewidzenia Autor: ~ixi [37.30.116.*]
    O znowu Spółdzielnia się podszywa pode mnie. Który to już raz. Prawda boli i będzie boleć.
    Dnia 2024-04-24 o godz. 18:46 ~ixi napisał(a):
    > O znowu Spółdzielnia się podszywa pode mnie. Który to już raz. Prawda boli i będzie boleć.

zarejestruj nick i Twoje problemy znikną w mgnieniu oka
  • Re: To było do przewidzenia Autor: ~ixi [46.204.13.*]
    każdy widzi IP więc fałszerzy można namierzyć. Poza tym cieszy, że się podszywają. To kolejne stadium desperacji do czerwca jeszcze nie takie rzeczy dziać się będą i na forum i przede wszystkim na kursie
  • Re: To było do przewidzenia Autor: ~Dd [79.184.243.*]
    nie do czerwca tylko pewnie do lipca bo wtedy kończy się 1 półrocze. Wcześniej będzie nieubłagany zjazd jeśli nie podadzą komunikatu odpowiednio wczesnie. Zresztą co do terminu to im nie wierzę
    Dnia 2024-04-25 o godz. 14:40 ~ixi napisał(a):
    > każdy widzi IP więc fałszerzy można namierzyć. Poza tym cieszy, że się podszywają. To kolejne stadium desperacji do czerwca jeszcze nie takie rzeczy dziać się będą i na forum i przede wszystkim na kursie

zapewniam Cię, że nie każdy widzi IP bo ludzie czytają kontent, a nie skupiają się na tym jakie IP ten kontent napisało. Chyba że masz zarejestrowany nick - wtedy masz pewność a przy okazji jest to o wiele lepiej widoczne.

Zarejestruj nick i nie będziesz miał problemu.
  • Re: To było do przewidzenia Autor: ~Amadeusz [188.146.251.*]
    Technicy bajkopisarze znachorzy i wizjonerzy pięknie Was tutaj ogrywają i biorą na przetrzymanie. Wygląda na to że zamiast zarobić to tylko stracicie tutaj włosy a z dużych pieniędzy zostaną Wam providenty do spłacenia. Wiem że zaraz mi się dostanie bo liczy się przyszłość i na to czekacie oraz liczycie a jak się okaże że będzie kiepsko i nie po waszej myśli. Pamiętać przyszłość jest czasami zjadliwa.
[x]
MEDICALG -0,17% 29,55 2026-05-21 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.