Raczej nie masz racji. Nie spodobało się rynkowi to co zarząd proponuje na temat dywidendy. Szczerze? Mnie też to rozczarowało. Lecz akurat jest to pretekst żeby dokupić bez problemu po 47 zł.
1) część która jeszcze ma akcje kupione dużo niżej, nie chce dokładać bo obawiaja sie, ze to juz górka na społce. Potwierdza to fakt, że od początku 2023 roku notowania spadają mimo wielu informacji pozytywnych. Spółka dwoi się i troi by jeszcze cos podbić a jedyne co sie udaje to utrzymanie łagodnego trendu spadkowego.
2) część nowych nie chce sie ładować jak widzi trend spadkowy i potrafi oddalić wykres by zobaczyć gdzie spółka byla przed bumem kredytowym a tam wlasnie wracają notowania
3) zarząd mami liczbą podpisanych umów SKD ale łykają to tylko pelikany. Ogarnięci wiedzą, ze to trudna kasa i dużo mniejsza niż za frankowe sprawy wiec czas urealniać poziomy
4) wielu DUŻYCH jest już zarobionych, realizują swoje zyski na górce, ale bardzo rozważnie by nie uwalić kursu i sprzedawać dużo niżej.
5) wielu hakowiczów na forum zaprzeczy w to co napisalem wyzej, ale to oczywiste, srają w gacie
W liście do akcjonariuszy jest napisane o 3,8 tys klientów z prawomocnym wyrokiem i 48 tys, których sprawy dalej trwają. Spółka nie da rady tego przerobić w 4 lata. A jeśli jakimś cudem da, to dywidendy pokryją obecną cenę akcji w całości
wg ciebie od początku 2023 roku spolka jest w jakim trendzie?
SPADKOWYM !!
- raz go nadbiła w czerwcu 2023 i dziś. W obu przypadkach wróciła tam gdzie jej miejsce !
@maniek_74. Po pierwsze spółka od dwóch lat jest w trendzie bocznym a nie spadkowym. Po drugie od lat 4 jest natomiast w trendzie wzrostowym. Coraz lepsze wyniki finansowe i dywidenda dopiero przed nami wobec czego daruj sobie naganianie na spadki i nie graj dobrego Samarytanina , który ku przestrodze pisze posty. Sprzedaj jak masz w co wątpię i idź naganiać spadzie gdzie indziej. Nikt tu płakał po tobie nie będzie. Nie pozdrawiam.
Jesteś tylko trollem i neptykiem jeśli chodzi o AT. Szkoda spadzie dla ciebie już mojego czasu. Wiem że kasujesz od posta więc z tobą już polemizować nie będę. Adios.
Czekam na twoją analizę tzn. gdzie opór , linia trendu bo pisałeś , że wiesz. Znawco zapodaj , podziel się twoja głęboka wiedzą będzie się z czego pośmiać.