Widać gołym okiem że jest wielkie ciśnienie na wyprzedaż. Każdy drobny inwestor to widzi, i nie ma ochoty na dokupywanie. Nie zależnie jak dobry byłby raport to dzisiaj i jutro wyprzedać cd. Pozostaje tylko obstawić jaki zysk roczny spółka miała. Ile powyżej 100 mln. 11x albo 12x albo 13x. Boś prognozuje 123 mln. Myślę że poniżej 110 mln to będzie katastrofa, a powyżej 135 to lekko zwiekszą się obroty i uciekający więcej sprzedadzą. Nie zależnie od wyników dziś i jutro na czerwono.
Po trzech pierwszych kwartałach mają 87 mln zysku.. zakładając że w ostatnim zapada najwięcej wyroków, to liczę na min 115 mln.
Może zarząd coś wspomnieni o wysokości dywidendy?
Wyniki niezłe to i uciekającym udało się dzięki wzrastającym obrotom trochę sprzedać.
żeby jednak kurs poszedł do góry to tutaj obroty powinny być grubo powyzej 100 k volumenu dziennie.
Na razie jest blisko 60 k.
A pamiętam sesje że nawet 10 k nie było.
Jak wtedy popyt mogły być odebrany?
Mniej więcej to ty coś masz do napisania. Jednak raczej mniej niż więcej. Oczekiwać spadziu spadków możesz lecz zapomnij. Nie masz akcji i kasy to po co tu wypisujesz te głupoty?
Jak czytam tak agresywne i nachalne naganianie a przy okazji obrażania innych forumowiczów to się nie chcę cokolwiek na forum bankiera pisać.
A co do posiadania akcji to mam Votum prawdopodobnie dłużej niż nie jeden świeży założony Nick.
Takie było oczekiwanie? Poważnie? No to zobaczmy zysk w 4 kw. 46 mln zł. Konsensus czyli średnie oczekiwania 24 mln zł. Czyli 80 proc.wiecej od konsensusu! I jak nie nazywać ciebie spadziem?
No ale jaki jest koń każdy widzi i jaki jest efekt tego raportu tez widać.Wiec nie ma się tak co spinać bo ten ktoś co pisał jak wynik będzie odebrany to dobrze pisał
Chyba nie zauważyłeś że kurs po odcięciu dywidendy nie wrócił do wartości sprzed odcięcia.
To tak jakbym teraz wziął od ciebie 47 zł i dawał Ci co roku 4 złote żebyś za 11 lat obudził się i stwierdził że ja mam już tylko Twoich 3 złote bo resztę ci wypłaciłem - skoro podpierasz się takim niczym jak odcięcie od kursu dywidendy
Przepraszam mój błąd.
Faktycznie w chwili odcięcia kurs był niżej niż obecnie.
Utkwiła mi w pamięci cena około 52 zł kiedy to ogłoszono dywidendę za 2022 rok.
Tak więc kurs nie wrócił po odcięciu dywidendy do kursu z dnia w którym spółka ogłosiła że wypłaci dywidendę w danej wysokości.
Już prawie rok kurs kisi się pod 50.
Dlatego wstyd…
Nawet taki Arctic odrobił dywidendę, a o XTB nie wspominam …
I tak jak przypuszczałem.
Trochę obrotów się pojawiło.
To uciekający trochę zrzucili.
Ale to wszystko mało.
A dzisiaj uchwała SN.
I kupujący się wstrzymują.
Może popołudniu jak uchwała nie zaszkodzi to będzie odbicie.
A jak będzie pro bankowa to z 2 zł jeszcze w dół .
I znowu TSUE i walki i czas moja aby ją wyprostować.
Nie ma najmniejszych szans na ,, probankową", właściwie na wszystkie pytania odpowiedzi już udzielił TSUE.
Mnie najbardziej interesuje wskazanie terminu od kiedy należy liczyć okres przedawnienia dla banków.
Najważniejsze że uchwała nie zamiesza już w orzecznictwie, które jest zdecydowanie prokonsumenckie.
Od dzisiaj wszystko jasne, sądy muszą się dostosować do uchwały SN