Podejmuje temat. Niebawem powinien być komunikat w sprawie dywidendy. Spółka mimo słabej koniunktury wypracowała solidny zysk w poprzednim roku. Czy symboliczna dywidenda jest w tym roku wskazana? Myślę, że tak. Zachowana byłaby jakaś ciągłość. O inwestorów należy zabiegać również w ten sposób.
Dnia 2024-04-19 o godz. 17:14 ~hubal napisał(a): > Podejmuje temat. Niebawem powinien być komunikat w sprawie dywidendy. Spółka mimo słabej koniunktury wypracowała solidny zysk w poprzednim roku. Czy symboliczna dywidenda jest w tym roku wskazana? Myślę, że tak. Zachowana byłaby jakaś ciągłość. O inwestorów należy zabiegać również w ten sposób.
Poczytaj sobie raport nowicjuszku, wyraźnie jest napisane jaka jest polityka dywidendowa. Obstawiam 12 - 18 gr na papier.
Ja niezmienne tak jak w poprzednich okresach - nie powinno być dywidendy. Wszystko w dalszy rozrost, przeobrażanie się spółki w kolejne wymiary. Konsekwentnie idzie im dobrze. Są potwierdzeniem sami dla siebie. Dla tych co nowi to warto, żeby zobaczyli jaka spółka była kilka lat temu, jak teraz wygląda, jakie plany dalsze rozwoju na rozpędzającym się rynku i jaka będzie w przyszłości. Przepaść raz za razem. Dla mnie teraz nie. Jak już będzie po inwestycjach i w innym kolejnym już wymiarze to wtedy dywidendy, duże dywidendy.
No ale i tak na koniec to Pan Prezes będzie coś rekomendował Walnemu ;-)
Co nam teraz jak wpadnie kilka czy kilkanaście tysięcy złotych. Okey ktoś powie będzie na fragment wakacji. Ale nie o to chodzi. Inwestowaliśmy po to żeby po czasie mieć zupełnie jeszcze inny poziom spółki, wartości. I wszystko na właściwiej ścieżce.
Prezes+ syn+ Polska Ekologia ponad 68% Przygarną parę groszy, a drobnica jak zwykle pozostanie z ręką w nocniku, i zapłacie 19% podatku. Rozwój to zmiana postrzegania firmy , i zmiana wyników, a na to jeszcze trzeba będzie poczekać. Po dziennych obrotach widać jakie jest zainteresowanie spółką.
Trump wygra wybory w USA zmusi unie do bana na chinskie produkty wtedy dopiero zacznie sie pompka doplaty w obecnej formie ida do kieszenie chinczykow bo to onizalewaja unijny rynek swoimi tanszymi produktami czy to pompy ciepla czy panele
Jesli unie walnie dopłaty tylko na produkty wyprodukowane w eu przez firmy płacące podatki w eu tak jak to zrobili amerykanie to wtedy dopiero mozna spodziewac sie lepszych czasow
Dnia 2024-04-20 o godz. 14:28 ~Kosior napisał(a): Trump wygra wybory w USA zmusi unie do bana na chinskie produkty wtedy dopiero zacznie sie pompka doplaty w obecnej formie ida do kieszenie chinczykow bo to onizalewaja unijny rynek swoimi tanszymi produktami czy to pompy ciepla czy panele Jesli unie walnie dopłaty tylko na produkty wyprodukowane w eu przez firmy płacące podatki w eu tak jak to zrobili amerykanie to wtedy dopiero mozna spodziewac sie lepszych czasow ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Acha, rozumiem, jak bana dostaną chińskie produkty, to zostanie tylko Sunex ? I nie będzie konkurencji???? Napisze tak , głupszego postu dawno nie czytałem. Kosior, a czy wiesz , że cała elektronika, przewody, ciśnieniowe, kable elektryczne pochodzą z CRL.? Ps. można spodziewać się , że trochę zmądrzejesz, ... a wtedy będzie można napisac, że i Sunex pójdzie do góry. Tyle.