Prolog 92% pozytywów 5tys kluczy SEA kupionych w pełnej cenie, a nawet w wyższej cenie uwzględniającej przyszłe płatne DLC przecież ci ludzie powinni dymić na Discordzie, a był spokój i głosy żeby wypuszczać grę ponieważ doczekać się nie mogą. Do tego testerzy GO i testerzy PlayWay, a tu taki numer z ocenami, jak można to było bardziej sprawdzić??? Do tego angielskojęzyczne recenzje circa 80% pozytywy, a Chińczycy zalewają grę negatywami, wygląda na zbieg niekorzystnych okoliczności niż coś czego można było uniknąć.
Chińczycy zawsze są bardziej krytyczni, a dodatkowo ich megamiasta mają bardzo gęstą zabudowę, co może skrajnie niekorzystnie wpływać na balans i wydajność gry względem zachodu. Raczej nie ma co tutaj szukać spisku. Bardziej mnie dziwi, że gra wyszła z takimi problemami z wczytywaniem sejwów.
Nie będę ich bronił i usprawiedliwiał. W temacie który poruszyłeś nie ma zbiegów okoliczności, jest polskie myślenie, na już, na teraz, a może się uda. Nie funkcjonuje zasada że gracz kupując EA da positiv w momencie kiedy go na pulpit wywala.
Sens wersji EA to rozbudowa contentu a nie mega łatanie gry. Gra grywalna nie utrudniająca rozgrywki, wtedy tak EA ma sens tym bardziej że wielu graczy nie dotyka wczesnego dostępu.
My się podniecamy że produkcja to koszt 3 mln. Masz rozpoznany wysoki potencjał to chuchasz i dmuchasz tak jak to robi 11B. Ponad wszystko dopracowany produkt. W lato grę o zimie, proszę bardzo bo na końcu liczy się jedno - zadowolony kupujący, reputacja zespołu która procentuje w kolejnych IP.
Przecież 5tys graczy miało dostęp do aktualnego builda, to jak to więcej sprawdzisz? Myślisz ze ilu ludzi ma zespól testerski PlayWay czy GO? myślę ze lekko licząc ze 20x mniej i oni tez tę grę testowali. To mieli chiński zespół zatrudnić? bo im jedynym tak się gra wywala ze dają negatywy. Dziwna sytuacja wystąpił bo skoro ma 90% w prologu, 5tys ludzi co nie narzekają to na co masz czekać ile jeszcze osób ma potwierdzić ze gra jest gotowa do wydania? Jedyna opcja to zrobić free weekend, ale nie jest to standardowa procedura, jak dla mnie to wypadek przy pracy gra nie została wydana żeby ją łatać tylko z przekonaniem ze jest gotowa do wydania.