"Umowa inwestycyjna określa w szczególności zasady inwestycji DC24 w SauleTech i Saule, w tym udzielenia SauleTech pożyczki pieniężnej do kwoty 40 mln zł. DC24 będzie miał również prawo do objęcia akcji nowej emisji SauleTech za kwotę maksymalnie 40 mln zł po cenie emisyjnej zakładającej wycenę SauleTech na 50 mln euro, co zostanie zagwarantowane wyemitowaniem na rzecz DC24 łącznie 18.967.485 warrantów subskrypcyjnych, z których każdy będzie uprawniał DC24 do objęcia jednej akcji w podwyższonym kapitale zakładowym SauleTech."
Jest to fragment z: https://www.bankier.pl/wiadomosc/DC24-chce-zainwestowac-w-Saule-rozwaza-udzielenie-pozyczki-i-objecie-akcji-nowej-emisji-8558956.html
Obecnie NC wyceniło SauleTech na 42 mln Euro. Pytanie, kto jest zainteresowany manipulowaniem kursem.
Akcja była przygotowana z pietyzmem: spuścili z 2,35 na 2,18 później znów podbili i spuścili z powrotem, następnie odbili i na zdołowaniu poprzerzucali do odpowiednich worów. Teraz zbierają naprawdę resztki ( bo ulica całkiem zgłupiała) przy powrocie na 2,35. Pytanie po co? Czuję, że niedługo pójdą takie infa, że kurs poszybuje naprawdę wysoko.
Napiszę po raz ostatni, bo się z tobą nie zgadzam. Przełom technologiczny się w perowskitach już dokonał, teraz to tylko komercjalizacja, ale ja pisałem o możliwym w niedalekiej przyszłości kursie na tej spółce a to inna bajka, powiesz że nieprawda ( pewnie masz racje)....ale ja pisałem o spodziewanej spekulacji za niedługo.
Naprawdę ostatni raz, po może nieprecyzyjnie się wypowiedziałem, dla mnie inwestowanie i spekulacja są ze sobą ściśle powiązane i jedno od drugiego zależne i wszędzie na świecie występują. To myślę wyczerpuje temat.