• Skup a dywidenda Autor: ~Anna [95.215.27.*]
    Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego oni nie zapłacą dywidendy jak każda sensowna spółka tylko co rok bawią się w jakieś miesięczne skupy? Przecież dywidenda by zachęciła nowych inwestorów i podniosła kurs na spółce, a te skupy dołują tylko kurs akcji i zniechęcają ludzi, bo komu się chce ogarniać to później podatkowo-papierowo, formalności dużo i nie każdy to rozumie, a do tego pewnie reedukacja wyniesie z 90 procent i najwięksi akcjonariusze będą jednymi, którzy na tym zarobią. Widać, że mali inwestorzy nie uczestniczą w tym skupie skoro wolą sprzedać akcje za 24 zł.
  • Re: Skup a dywidenda Autor: ~Kolo [188.147.9.*]
    Nie 90 lecz ok. 70%
  • Re: Skup a dywidenda Autor: ~Ania [95.215.27.*]
    Zobaczymy ile będzie
  • Re: Skup a dywidenda Autor: ~Dobrze [194.53.114.*]
    Dzięku temu, że Anton zbiera z rynku, jego udział procentowy wzrasta.
    Potem skup i znowu ma gotówkę na skup z rynku.

Przy klasycznej dywidendzie miałby mniej kasy na zbieranie z rynku.
  • Re: Skup a dywidenda Autor: ~johnny [77.222.239.*]
    kwestia podatkow w stanie Delaware
  • Re: Skup a dywidenda Autor: ~Loko [5.173.208.*]
    To sposób na wyjęcie ze Spółki wielkich pieniędzy przez Antona ,a mniejsi akcjonariusze i kurs go nie obchodzą, jak będzie miał interes w podniesieniu kursu To to zrobi
    No i tak to się odbywa mali akcjonariusze 84% redukcja skupu ,a Anton tanio kupuje z rynku i drogo sprzedaje firmie. To jest główka do interesu.
  • Re: Skup a dywidenda Autor: ~KtoPytaNieBladzi [79.186.50.*]
    Możesz robić to samo, kto Ci broni.
    Nie za bardzo bo on nie ma redukcji 84% i na tym polega ta nieuczciwość w tej firmie . Mam ten papier i chętnie bym się pozbył ale nie na takich poziomach a do skupu nie przystępowałem bo to tylko papierowa robota i nabijanie kasy jankesom w podatkach ,a mnie zostałyby popłuczyny
[x]
HUUUGE 4,74% 24,30 2025-10-24 17:01:30
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.