.. to dobry znak, moze juz byc tylko lepiej obroty duze i od kilku dni wzrosty....
parytet wymiany kompletnie oderwany gant rosnie zremb rosnie wyniki maja byc dobre wiec.. trzymac kciuki!
myślisz ze mozna tak sie legalnie ludźmiu bawić i zmieniać co chwile parytet??? w sytuacji gdy abydwie strony zatwierdziły i podpisały a następnie właczyły maszyne biurokratyczną... wycofają papiery z tych instytucji ...KDPW, KRS, od nowa puszczą ogłoszenie w tym monitorze sądowym.... a wszystko dlatego ze kurs stm rosnie mocniej :) (gdzie wogóle znacznie łątwiej jest wywindować) pozatym tez licze na dobry kwartał ale 1 dobry do tylu złych to sory... a pozatym wtedy to i ja bym pozbył się jago pkc bo to byłoby przebranie miarki i lepiej nie mieć kasy niz byc rzniętym od tyłu więc bez podniety i zastanów sie nad sensem tego co piszesz
spokojnie bez nerwow.. co do polaczenia wez pod uwage kto stoi za stm jag zre i gnt . tu sie wszystko moze zdazyc . polaczenie bylo zagraniem zeby uratowac dupe stm przed bankami jak sam wiesz wszystko juz jest klepniete poza parytetem ktory mozna zmnienic po nzwa i po odpowiednich wnioskach do komisji. do polaczenia mialo dojsc najpierw do konca 2008 pozniej w I kw 2009. poki co jest juz rozpoczety II....jesli sie okaze ze stm zaczyna przynosic zyski to polaczenie moze byc i pod koniec roku..
oczywiscie jest jeszcze druga droga ... ktos winduje cene stm wywali i parytet wkrotce sie unormuje
masz racje, lecz i parytet również został zatwierdzony i wszelka zmiana powoduje ze jeszcze bardziej akcjonarjat straci zaufanie do spółdzielni i 5zł w przyszłosci na jago to bedzie tylko marzenie bo po 2 nikt nie wexmie... ja po 0,49 nie brałem stm bo opierałem sie parytetem...i wiele osób powiazanych z spółka robiło podobnie.... teraz widze duzy wolumen na stm a jago traktowane po macoszemu a jeszcze niedawno wszyscy klneli połączenie i wyzywali stormm od bankruta, teraz jakby odwołali połączenie to by nikt sie nie cieszył tylko byłby kolejny duzy minus. a to ze tak stm rośnie ja odbieram tak, ze potem zatrzyma sie na danej cenie a to z kolei jago bedzie sie ustawiac z parytetem pod cene stm(chociaz to troche niedozeczne :) ) no ale wszystko mozliwe, wystarczy ze spekuła spółdzielcza przesiadzie sie
ja z jago wyszedlem ze strata jak stm byl po 60 gr i kupilem stm .. nie zaluje ale osobiscie nie wierze w 20 50 czy 100pln na tym papierze . juz to przerabialem. teraz trzeba czujnie siedziec z palcem na enterze i realizowac zyski. dokupic i znowu zrealizowac. zeby zarobic na stm trzeba te akcje traktowac jak gorocy kartofel.. jesli dojdzie do polaczenie to prawdopodobnie nie bedzie zadnej komorki inwestycyjnej a samo jago bedzie musialo wykazywac zyski z dzialalnosci operacyjnej zeby kurs mogl rosnac wiec....w jago juz nie wejde. a wracajac do stm to przeciez maciek to stary spekulant i dlugo by bez storma nie wytrzymal bo to chyba jego marzenie ten "wehikol inwestycyjny".. i jego honor... tak czy inaczej wszystko bedzie jasne w maju jak trzeba bedzie oddac kase za obligacje i kredyciki..
jedna z moich tez mówi: po komunikacie bedzie tydzień na zawieszenie notowań, wiec komunikat moze być tuż przed wynikami, by dobre wyniki zachamowały spadek kursu stormmu i spowodowały, ze to wręcz jago będzie ustawiac sie do parytetu... nie ma co sie oszukiwać....jago raptem nie pokaze dobrych wyników wiec jemu siły na wzrostu moze braknać, a stormm ma szanse na ładne wyniki i teraz moze byc kołem napędowym do wzrostów jago...jesli do 15maja urośnie ładnie i pokaze dobre wyniki to raptem nie poleci na łeb na szyje po komunikacie o przejęciu na starych zasadach... a inwestorzy z jago rozbudzeni nadzieja ze jednak nie przejmują bankruta zaczną podciagac kurs mrozonek