Raport EBI
typ raportu Raport bieżący
numer 25/2009
data dodania 2009-04-22 16:04:50
spółka BLUE TAX GROUP SPÓŁKA AKCYJNA
Zawarcie znaczących umów
Zarząd Blue Tax Group S.A. informuje, że dnia 22. kwietnia 2009 roku wpłynęły dwie kolejne zawarte umowy franczyzowe. Pierwsza z umów została zawarta 30. marca 2009 roku z podmiotem działającym w Wejherowie na uruchomienie placówki Blue Tax Expert. Druga umowa została zawarta 9. kwietnia 2009 roku z podmiotem działającym na rynku lokalnym w Łodzi na uruchomienie placówki franczyzowej typu Blue Tax Group Express. Obie umowy zostały zawarte na okres 3 lat.
Zarząd Blue Tax Group S.A. zawarł również kolejnych 11 umów o współpracy z biurami rachunkowymi i pośrednikami finansowymi działającymi w województwach: dolnośląskim, wielkopolskim, śląskim, opolskim, podkarpackim i lubuskim.
Wszystkie umowy zostały podpisane w ramach strategii rozwoju Spółki Blue Tax Group i budowy sieci franczyzowej. Będą one miały wpływ na wyniki finansowe Spółki.
Zarząd informuję, że do tej pory łącznie podpisał 13 umów franczyzowych i 63 umowy o współpracy.
Są prowadzone końcowe rozmowy z kolejnymi potencjalnymi podmiotami, chcącymi przystąpić do sieci partnerskiej Blue Tax Group.
Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika Nr 1 do Uchwały Nr 346/2007 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 30 maja 2007 r. "Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu".
Co z tego, że podpisują ciągle umowy jak oni te zyski przejadają. Ciekaw jestem kiedy przedstawią jakieś wyniki. Przez pół roku nie mogą podliczyć kilka słupków. Mogliby coś poinformować jakieś wstępne dane, a oni nic.
Nie wiem czy to dobrze interpretuje ale jak dla mnie to w tych danych cos sie nie zgadza.
W arkuszu zlecen najlepsze oferty sprzedazy jest 1 gr. i pozniej przeskok na 9 gr a w tej tabelce na gorze jest zlecenie 5 gr., i druga sprawa w pozycji wolumen sprzedazy jest wyszczegolnione piec polek podazy 5,9,10,11,12 gr, a wolumen kupna tylko 5 i 3 gr. a gdzie 8,7 gr tak jak w arkuszu zlecen.
O to ci chodzilo z tych danych czy cos innego miales na mysli ?
Wysłali kolejne info o tym ze podpisali umowę jednak co z tego jak podpisali umowy z Panem W. który powinien dostawać mase $$$ za to a nie dostaje wiec jesli przegrają proces z Panem W. to BT popłynie (choć obie strony piszą co innego co do złożenia zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa). Ciekawe kiedy te wyniki roczne
Chyba nie doczytałeś komunikatu.
Faktem jednak jest, że papier zrobił się wyjatkowo trefny, a w przypadku mozliwości przegrania sporu przez BTG, Wesołowski pozbędzie się reszty akcji z hukiem.
Elementem przetargowym jest pakiet akcji imiennych - prezes nie udzieli zgody na jego zamianę bez ugody w sprawie FFI ( przynajmniej taki ma plan ). Ale nie łudźmy się - jakiekolwiek rozstrzygnięcie będzie niekorzystne dla akcjonariuszy BTG ( albo podaż 12,7 mln akcji, albo konieczność płacenia Wesołowskiemu z kasy firmy, albo i to i to ).
Trudno też będzie ocenić wiarygodność raportu rocznego - czy będzie on już awierał rezerwy na zobowiązania względem Wesołowskiego ? Tego niestety nie wiem.
Hm czyli zapewne raporcik roczny prawie gotowy tylko czekją na dowiązanie rezerw które zdołują i tak pewnie mizerny wynik. Ja co miesiąc dokupowałem papierka żeby uśrednić kurs jednak widac że chyba nie był to dobry pomysł do pewnego czasu wydawało mi sie że ta spółka ma super perspektywy ale patrząc na to zamieszanie to róznie może być ze wskazaniem na źle.
No nic zobaczymy może znajdą sie chetni na pakiet pana W jak bedzie wywalał w ca watpie ;/
Prezes dał "gadowi" połowę firmy a ten chce ją zniszczyć.
Spółki diabeł stworzył, tak było i będzie.
Przy okazji ciągnie na dno mniejszościowych akcjonariuszy, tylko że teraz kolesiowi już nikt nie zaufa po takim numerze.
Skupiacie swoją złość na Wesołowskim, ale czy nie widzicie, że to prezes jest nieudolnym zarządcą ? Porwał się na biznes, który go przerasta. Naobiecywał kokosowych interesów, a jedyny efekt to koszty, które pochłoną w końcu tą maleńką spółkę.
Ten prezes nie ma głowy do poważnego biznesu. Nałożyła się na to fatalna passa ( także na rynku makro ). Efekty tego stanu rzeczy muszą budzić najgłębszą frustrację zawiedzionych akcjonariuszy.
Drze -miche - no i doigrałeś się
Dziwne systematycznie ktoś straszy ,pokazałem wczorajszy straszak jw zapewne dziś 1gr
Biedak aż mi go szkoda ,no jak to zrobić żeby zwalić kurs , zwal se chłopie niech ci ulży
Pamiętajcie chłopaki cierpliwi zostaną nagrodzeni .
Jeździcie po mnie - ale to nie ja namiawałem was do kupowania tego śmiecia.
Wręcz przeciwnie, namawiałem do pozbycia się go i zakupu innych akcji ( wskazywałem na MCI gdy było tańsze niż 3 złote ).
Więc nie do mnie te gadki :))
Ps. Pretensje powinniście mieć do prezesa ( w tym celu wystarczy pofatygować się na WZA ) albo do etatowych naganiaczy na tym wątku.
Drzemich - co ty pi-lisz
Od kiedy to na NC kondycja firmy przekłada się na wzrosty lub spadki
Poparz chłopie jakie śmiecia rosną
A wy chłopaki ruszcie te dupy
kolego drzemich
przyganiał kocioł garnkowi,a ty sam robisz to samo tyle,że w drugą stronę,no ale trzeba ci to przyznac - bardziej subtelnie :-)
twoje posty wskazują,że dużo wiesz o firmie w której tak "wiele złego sie dzieje"
tylko,co ty tu jeszcze robisz?????
chyba nie po to by ostrzec tzw.leszczy?haha
ja ostatnio podejrzewam cię o działanie w tzw."dobrej sprawie" ale wiekszosc upatruje cię jako wstrętnego naganiacza na spadki,
mnie nie przeszkadzałby spadek nawet do 5gr,bo mogłoby to wywołac skutek o który ci chodzi,nieprawdaż?(dla reszty czytających-skup tanich akcji)
Ps. Na każdej spółce bessa kiedyś się kończy - pod warunkiem, że spółka przetrwa.
Ps2. 5 groszy już nie zaliczymy ( gdyby tak jednak miało się stać, to byłby to już definitywny koniec ).
Ps3. Nie naganiam na spadki. Piszę jak jest. To nie moja wina, że jest źle.
Ps4. Czasem nie piszę wszystkiego ( vide konsekwencje komunikatu o sprawie z Wesołowskim ). Bo nie wiem ( jeszcze ) lub po prostu nie mogę.
A co pan drzemich powie w temacie dalszego wysypywania się przez w.?mam na myśli 16 kwietnia-obrót-ponad 8mln przemielonych papierów i po komunikacie wesołowskiego?
W tym dniu spółka straciła znaczącego akcjonariusza ( miał równo 3,5 miliona akcji ). Skoro większość zebrał po 8 groszy, to chyba nic dziwnego, że tak duży zysk na tak niepewnej inwestycji w pełni go zadowolił.
Wesołowski raczej także sprzedawał - ale wyraźnie nie był to duży pakiet. Jego podaż nadal należy oceniać na około 4,5 mln akcji + 12,7 zablokowanych.
Można sobie gadać, domniemywać. Jak jest tak źle to dlaczego wcale źle nie jest. Dlaczego kurs jest specjalnie blokowany (wiem co mówię - dokładanie grosz i 2 grosze wyżej na sprzedaż pakietów po 2,5mln akcji przy najmniejszej oznace paniki). Dlaczego jakoś nikt mimo nagromadzenia złych informacji nie chce oddawać. Na takich spółkach zarabia się najlepiej. Trzeba patrzeć na reakcję rynku, nie na plotki. Fakty są takie, że wzrosty nastąpiły przy ogromnym wolumenie, a spadki przy śmiesznym Po 8gr poszło przez 2 sesje niecałe 200k akcji! Po 9 groszy poszło 10 kilkanaście razy mniej niż przy wzrostach po 10gr. O czym to świadczy?
Spółka do tej pory nie opublikowała wyników za IV kwartał 2008 r. Tymczasem raport za III kwartał BTG przedstawiło inwestorom w połowie listopada, czyli ponad pięć miesięcy temu.
Jaka jest kondycja BTG i kiedy zarząd przedstawi dane za IV kwartał i cały 2008 r.? – Obecnie trwają jeszcze prace nad zamknięciem roku i jest przeprowadzany audyt przez biegłego rewidenta. W niedługim czasie upublicznimy sprawozdanie finansowe, które da rzeczywisty obraz sytuacji w spółce – mówi Mirosław Stanisławski, prezes i właściciel 35 proc. akcji BTG.
Na razie zarząd przedstawił jedynie wysokość ubiegłorocznych przychodów ze sprzedaży, które wyniosły 2,2 mln zł. Tymczasem BTG, wchodząc na NewConnect w lutym 2008 r., zapowiedział, że chce osiągnąć 3,04 mln zł przychodów. – Nagłe załamanie sytuacji rynkowej przyczyniło się do tego, iż nie osiągnęliśmy planowanej podczas debiutu sprzedaży franczyz. Nie udało się nam także zrealizować kilku projektów z rynku kapitałowego, które zostały zawieszone lub też odłożone w czasie przez naszych klientów – informuje Stanisławski.
W 2008 r. spółka mogła wykazać straty również ze względu na konieczność aktualizacji wartości posiadanych akcji. Według szefa BTG, ten czynnik miał znaczący, chociaż nie decydujący wpływ na wyniki. Nie chce ujawnić o walory jakich spółek chodzi. Z informacji „Parkietu” wynika, że to papiery Fast Finanse, firmy skupującej długi i odzyskującej je na własny rachunek. Jej kurs od dnia debiutu systematycznie spada. BTG otrzymał akcje Fast Finanse w zamian za usługi doradcze świadczone przy wprowadzeniu firmy na NewConnect (debiut miał miejsce w maju ub. r.).
O złej sytuacji spółki może świadczyć konflikt, jaki wybuchł między właścicielami BTG. Zarząd, kierowany przez Stanisławskiego, oskarża Dariusza Wesołowskiego (ma prawie 26 proc. akcji) o działanie na szkodę firmy. Ten z kolei zarzuca BTG naruszanie jego dóbr osobistych i niepłacenie faktur.
PARKIET
Przedstawiam wam aktualny stan a wnioski zostawiam dla was
Nie namawiam kupować czy sprzedawać bo każdy rozum ma
W niedługim czasie upublicznimy sprawozdanie finansowe, które da rzeczywisty obraz sytuacji w spółce, mówi Mirosław Stanisławski, prezes i właściciel 35 proc. akcji BTG.
I to jest niestety guzik prawda. Prawdziwy obraz tej sytuacji uzyskamy dopiero po wynikach za pierwsze półrocze 2009, ponieważ obecna sytuacja w spółca nijak się ma do tej z końca 2008 roku. Wtedy nie było wcale tak źle i nic nie wskazywało na taką katastrofę ( przypomnijcie sobie zalew pozytywnych informacji w grudniu ).
Zarząd Spółki informuje, że w dniu 22.05.2008 r. Spółka Blue Tax Group S.A. otrzymała podpisaną w dniu 20.05.2009 roku ze spółką West Real Estate Sp. z o. o. z umowę o doradztwo w przekształceniu formy prawnej oraz pozyskaniu kapitału w ramach prywatnej oferty akcji. Realizacja umowy będzie miała istotny wpływ na wyniki Blue Tax Group w 2009 r.
Spółka West Real Estate Sp. z o.o. jest spółką której zamiarem jest budowa i zarządzanie siecią hoteli znanego operatora zagranicznego. W pierwszej kolejności powstaną hotele na terenie miasta Wrocławia co jest związane z organizacją EURO-2012.
Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika nr 1 do Uchwały Nr 322/2007 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 30 maja 2007 r. "Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu".
Patrząc na drzemicha to on poprostu dziwi sie że siedzimy na czymś co zysku nie daje (ja tu na dłużej ).Patrząc obiektywnie to sytuacja nie zaciekawa bo jeden z dużych akcjonariuszy wyprzedaje akcje,coś nie tak.Lecz dopóki nie ma infa to jest idiotyczne wróżenie upadłości.Jedyna nadzieja to zyski z funduszy unijnych i wprowadzaniu spółek na giełdę.
Niestety wymowa dzisiejszej sesji jest jednoznaczna już niebawem testujemy 5gr
Jeśli cokolwiek wiecie o AT to proszę spojrzeć i wszystko jasne .
Przykro patrzeć ale jako akcjonariusze BTG jesteśmy nieudacznikami .
Coleman. To jest Bluetax wiec o jakiej analizie technicznej ty mowisz. Wartosc dzisiejszego obrotu to 900 zl. Po takiej sesji wiadomo jedno ze nie ma zainteresowania papierem. Malo kto sprzedaje po 0.07, ale nikt nie chce kupowac po 0.08 i tyle. Owszem kurs moze sie zwalic gdy paru marnych inwestorow postanowi sprzedac papier by kupic co innego. Gorzej gdy Wesolkowi sie znudzi i zacznie puszczac po nizszej cenie. Ale ja na jego miejscu trzymalbym. Mimo wszystko wierze ze lepsze czasy nadejda i wtedy nawet Wesolek zarobi troche wiecej. Zeby Blutax zaczal rosnac potrzebna jest hossa na calym NC. Teraz mozna sie wkurzac i plakac, bo nic sie nie dzieje, ale ja zamierzam dalej usredniac strate. Albo wszystko albo nic.