Z wielką dumą ogłaszam, że firma PATENTUS S.A. stała się oficjalnym członkiem Polska Izba Kolei. Przystąpienie to jest znaczącym krokiem w dążeniu do rozwoju naszych możliwości w sektorze kolejowym.
W trakcie uroczystości wręczenia certyfikatów mieliśmy zaszczyt znaleźć się w gronie wiodących przedsiębiorstw z branży, takich jak PKP S.A., PKP Intercity, PKP Intercity Remtrak Sp. z o.o., PKP CARGO S.A., POLREGIO, Koleje Mazowieckie - KM sp. z o.o., Koleje Wielkopolskie Spółka z o.o., Koleje Śląskie, NEWAG S.A. i wielu innych. Obecność tych gigantów kolejnictwa świadczy o sile i potencjale współpracy w ramach Izby.
Dziękujemy Polska Izba Kolei za umożliwienie dołączenia do tego prestiżowego grona. Jak pociąg, który rusza dzięki sile lokomotywy, tak i my wierzymy, że nasz sukces zależy od synergii i wspólnych działań.
Życie to nieustanna podróż - jesteśmy gotowi na nowe wyzwania i długie dystanse, które pokonamy wspólnie
Jola, to jest problem inwestorów, którzy akcje sprzedają a nie inwestorów, którzy akcje kupują.
Wracaj do kuchni bo ci się mielone przypalą a mąż zaraz roboty wróci.
Dnia 2024-04-16 o godz. 13:28 ~Jolka napisał(a): > Już są wielkie... codziennie niżej, ha ha
Przelicz ile on na tym "codziennie niżej " traci ? Dziś stracił już ok. 4 tys. akcji . Ile ma akcji (mało 100-200 tys) , i na jak długo jemu starczy ? Drobnica po kilkaset szt. rozjedzie jego !!!ha,ha
Niestety firma jest stricte rodzinna i tak naprawdę mają kurs gdzieś. Moim zdaniem błędem jest brak dywidendy, bo po to się idzie na giełdę by pieniądze pozyskiwać, a jeśli już się zarabia to nimi dzielić.
no tak, spółka się rozwija, główni nie sprzedają akcji, ale akcjonariat słaby + zabawy spekulantów, więc kurs się osuwa. kto winny według forum bankiera? no główni, a spółka "gniot", nieważne ile zarobi, liczy się tylko kurs, który przecież na bananie rzadko ma coś wspólnego z fundamentami. lata mijają, ale tutaj nic się nie zmienia.
Dnia 2024-04-16 o godz. 15:39 ~aaaa napisał(a): > no tak, spółka się rozwija, główni nie sprzedają akcji, ale akcjonariat słaby + zabawy spekulantów, więc kurs się osuwa. kto winny według forum bankiera? no główni, a spółka "gniot", nieważne ile zarobi, liczy się tylko kurs, który przecież na bananie rzadko ma coś wspólnego z fundamentami. lata mijają, ale tutaj nic się nie zmienia.
jakich spekulantów? przy obrotach 70k ? chciałem się pobawić jak Technik i zrobić kółeczko i nie udało mi się sprzedać powyżej 4. Niby można dokupić ale środków brak. To jaka zabawa spekulantów jak ja małego pakietu nie potrafię upłynnić? A ja naprawdę mały pikuś jestem przy innych
Dnia 2024-04-16 o godz. 18:07 ~Analityk napisał(a): > Żeby stracić to trzeba akcje ze stratą sprzedać. > > Niskie obroty potwierdzają, że tylko drobnica akcje sprzedaje.
bzdura żeby zyskać - trzeba inwestycję zamknąć lub mieć taką możliwość w danym momencie
żeby stracić - też trzeba mieć możliwość wyjść, lub wycenić ją na dany moment. jak kupisz akcje za 100 zł i kurs spadnie do 0,1zł - to tak straciłeś i nic ci nie pomoże że masz jedną akcje od 20 lat o wartości 0,1
chyba że piszesz o stracie podatkowej to musisz zamknąć pozycje