Akurat dzisiejsza cena zakupu da zarobić, kwestia cierpliwości. Bynajmniej zamurowane 5 zł będzie nie lada problemem. Dlatego ja z przyjemnością poczekam na mocne przełamanie 5 zł i wtedy dopiero wejdę ponownie, bo to będzie oznaczało w końcu otwarcie drogi na duży wzrost.
Analityk, Ty to niezły zawodnik jesteś.
Zycze cierpliwości, ale widzę, że Ty dobrze wiesz gdzie zmierzamy. Wszystko się układa pod Patentus.
Np. Ukraina ma problem z prądem. Dostanie go od nas. Wiatraki tego nie pociągną. Będzie szedł węgiel, który na szczęście jest na składzie, ale kopalnie zwiększa wydobycie. Sprzęt będzie się amortyzował. Więcej zleceń dla nas, w tym serwis.
Kolejna rzecz - najlepsza kolej w Europie jest w Austrii. Zaskakująco w wywiadzie wspomniano, że Patentus działa w Niemczech i Austrii.
Ja nie wiem ile jeszcze znaków potrzeba, by wiedzieć, że to spółka w mocnym fundamentalnym trendzie wzrostowym. Kurs to odzwiercieli prędzej czy później.
Mi aktualna cena nie przeszkadza, bo nie skończyłem zakupów :-)
Analityk, Zbieracz i tam jeszcze zxv..wy jesteście tylko kółkiem wzajemnej adoracji...czytam was od dłuższego czasu a Patek tylko się obsuwa... dajcie mi tylko jedną rozsądną odpowiedź na pytanie: Skoro jest tak dobrze, to dlaczego jest tak źle??
Cena jest tym, co płacisz. Wartość jest tym, co dostajesz (Warren Buffett)
Wielu ludzi zna się na cenach – to jest coś, co każdy widzi w tabeli notowań. Niewielu jednak zna prawdziwą wartość tego, co jest notowane. Rynek nie jest efektywny i nie zawsze zachodzi warunek cena=wartość. Lecz nieefektywność rynku nie trwa wiecznie i w dłuższym terminie ceny podążają w ślad za wartością.
Jak mogę być kółkiem adoracji skoro napisałem, że nie mam akcji i wchodzę powyżej 5 zł. czy tam u Ciebie pod czaszką ok? Ja obecnie obstawiam spadek do około 3,50....nie wiem czy wybije i ew jak szybko, wg mnie z czasem tak, ale dopiero powyżej 5 zł wejdę, czego nie rozumiesz...
im niżej kurs tym większa radość niektórych i tak co tydzień, miesiąc, kwartał, każdy kupuje miliony, jest tu przynajmniej 50 osób które już powinny być wykazane w kapitale posiadając 5%, FF już nie ma, to zarząd musi już sprzedawać a forumowicze kupują. Tylko coś nie aktualizują kapitału.
Mi się nie spieszy. Plasuję spółkę w kategoriach asbisu. To jeden z lepszych walorow i cisza i zaniżanie jest dla mnie ok. Jestem tu od bardzo dawna i zrewidowałem się mocno na lt. Jedyna obawa - zdjęcie z gpw
Zbieracz stary kamrat, księgowy stary maruder sle też od zawsze. Zobaczymy analityku jak nam pojdzie współpraca. Jak wielokrotnie pusałem mamy tu spółdzielnie od pierwszej podbitki i kogos trzeba będzie wyzerować
Do zdjęcia z giełdy porozumienie akcjonariuszy potrzebuje 95% akcji.
Żaden z głównych akcjonariuszy nie zwiększał ostatnio stanu posiadania.
Dlatego na przymusowy zakup się nie zanosi.