• Dzień po wynikach 2Q24 przypomnę się..... Autor: bialoczerwony1972 [79.191.238.*]
    https://zapodaj.net/plik-Yxxq2Flsld pięknie prowadzą linię po lokalnych dołkach xD i mniej więcej od kiedy było wiadomo (4Q2023), że strajk naruszy przychody i zyski PLI przełamali linię. No i dziś wykres wygląda tak sobie, kurs jest w czarnej du*pie, a na forum coraz więcej niezadowolonych i trolli co to wpadają z odwiedzinami :) Kto mądry i kto wierzy, że co się odwlecze to nie uciecze ( piszę o dużych VFX, o poprawie wyników nie o kursie bo nie jestem wróżką i o IP ale to raczej 2025-2026) mają okazję do wejścia. Ci, którzy nie wierzą, albo stracili cierpliwość powoli opuszczają pokład. Kto ma rację??? Skoro widziałem potencjał 4-5 lat temu kupując po 21-23zł na longterm już bez zabawy w kółeczka, potem dobierałem po 25-26zł to grzech znowu nie skorzystać po 21zł, bo kurs pokazuje przeszłość czyli wyniki za 2023 no i może 1Q2024 a nie przyszłość. .
    Oczywiście może okazać się, że popełniam błąd i spółka może się wyłożyć, ale to moje ryzyko i je świadomie podejmuję Gdybym bał się ryzyka ( bo każda spóła w teorii może się wyłożyć) stałbym pod swoim mBankiem żeby założyć lokatę albo xD
    Ja tu nie czekam na 30zł ani na 50zł. Tylko na dużo, dużo więcej!!!

Pozdrawiam moich fanów:
    kibica
    Zbyszka
    Bretona i innych mniej znanych
    Jeśli w tym roku spółka mocno nie poprawi wyników to będzie słabo. Jeśli do końca strategi nie zrobią około 200mln przychodów na przyzwoitej marży to nie ma problemu żebym przyznał się do złej oceny jej core biznesu. Zabieram swój, zysk + resztę swoich klocków i zmieniam konia. Tak więc pomęczycie się ze mną co najmniej jeszcze kilkanaście miesięcy :)
    AVE Rzymianie xD

• Re: Dzień po wynikach 2Q24 przypomnę się..... Autor: ~Zbyszek [91.231.125.*]
    No i to jest fachowa opinia.

5-letnia stopa zwrotu -50%, uwzględniając inflacje pewnie z -80% (liczyć mi się nawet nie chce). No ale teraz to już tylko świetlana przyszłość. Kolejny rok z rzędu.

Wystarczy zaufać sfustrowano-czerwonemu i kupować. Ludzie, czemu nie kupujecie?!!! xD
  • Re: Dzień po wynikach 2Q24 przypomnę się..... Autor: ~Kibic [31.11.187.*]
    Przestać się mazać bobasie. Pisanie dzisiaj, że czekasz na dużo więcej niż 50zł to kabaret ...pod Wyrwigroszem i sygnał, że czas żeby pacjent b-c udał się do psychiatry. A tego fanpli to od razu zamknąć w psychiatryku bez dostępu do netu.
  • Re: Dzień po wynikach 2Q24 przypomnę się..... Autor: bialoczerwony1972 [79.191.238.*]
    @Zbysiu Pysiu

Wklejałem już tu screeny dla jednego melepety, ale tamten od razu znikł na parę dni i nie miał odwagi się odezwać. Bo to zwykły szczur jest! Dla ciebie Zbysiu Pysiu zrobię to jeszcze raz!. Nie mierz miernoto ludzi swoją miarą, skoro ty nie umiesz inwestować to nie znaczy,że i inni nie umieją, skoro ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem to nie znaczy że i inni nie umieją, skoro ty de*bilu nie umiesz liczyć to nie znaczy ze i inni nie umieją...
    To tylko z jednego z DM:
    1 kółeczko:
    https://zapodaj.net/plik-h1hyqqjilO 
    2 kołeczko:
    https://zapodaj.net/plik-c28o8qG8Nr 
    I pierwsze duże zakupy właśnie na long term:
    https://zapodaj.net/plik-gYWgXqKTxS 
    https://zapodaj.net/plik-IjdGQyh4UJ 
    dodaj jeszcze dwie dywidendy! Wiem ile czasu to zbierałem i jaki jest tu rzeczywisty handel

A teraz weź kalkulator i policz. Spróbuj tu kupić pakiet z 10k-15k akcji. Wystaw sobie o 8.32 15k PKC i zobaczysz TKO. W sumie pewnie i tak nie zrozumiesz co chciałem ci przekazać...

Jakbyś umiał czytać to byś zauważył, że piszę o stopie zwrotu na spółce a nie o tobie xD

Nie no, wariactwo to musiał być twój złoty strzał skoro trzymasz screeny z 2019 i się nimi ekscytujesz xD W sumie też bym pewnie rozpamiętywał zysk ~40% (tak szacuję bo wolumenu kolejnych transakcji oczywiście nie znam) po tym jak z powrotem wszystko to władowałeś w PLI i od 3 lat jesteś na minusie (na samym kursie, o inflacji nie wspominając) xD

Ale przyznam, że mi zaimponowałeś. Byłem pewien, że całą swoją karierę tylko tracisz pieniądze. Przypomniało mi się tylko, jak wrzucałem screeny ze zrealizowanym ponad +400% zysku na Mercatorze to sapałeś, że nie wrzucam wolumenu, hipokryto. I żeby było jasne - ani nie chcę znać twojego wolumenu kółeczka ani nie mam zamiaru ci swojego pokazywać. Zwracam tylko uwagę jak zmieniasz narrację w zależności od tego jaka jest ci wygodna w danej chwili xD

Spróbuj tu kupić pakiet z 10k-15k akcji - to co ty do mnie masz pretensje, że się władowałeś na grubo w niepłynną spółkę? xD
    ~70%* (brain fart)
  • Re: Dzień po wynikach 2Q24 przypomnę się..... Autor: bialoczerwony1972 [79.191.238.*]
    Mógłbym ci wkleić ż screeny MCI z 2012, dziś 600% do przodu ( tak wiem ty zarabiasz 400% w rok ew dwa lat bo ty jesteś miszcz z LM, a ja piąta liga) ale to jest wątek PLI. Mógłbym też z XTB ale to jest wątek o PLI, mógłbym o Answer, ale to jest wątek o PLI, mógłbym o Coal Energy,ale to jest watek o PLI, mógłbym o SFD ale to jest wątek o PLI. Mógłbym o PEM ale to jest wątek o PLI.
    Pokazałem ci specjalne w jednym screenie wolumeny, jak tu się łatwo kupuje akcje. Oczywiście straty tez były bo ja w przeciwieństwie do takich miszczów jak ty czasami się mylę.... Życie.

I wychodzi, że to ty trafiłeś Mercatora jak ślepa kura ziarno! Mimo wszystko gratuluję!
    A teraz pozwolisz ale będę takiego typa jak ty ignorował bo dyskusja z tobą nie dotyczy PLI, a mojej osoby. Więc szkoda mojego czasu, a w dyskusji być może zobaczyłbym coś, czego nie widzę i stąd błędnie oceniam spółkę. Ty natomiast nie potrafisz napisać o spółce ani słowa, za to o b-cz cały czas....

Tia się władowałem w mało płynną spółkę i dlatego w miarę dostępnego grosza i okazji dobieram... Co za teoria... xD
    Fajnie jest się uczyć od takich miszczów jak Ty co to zarabiają po kilkaset %, serio! xD

Pierwszego akapitu nawet nie skomentuję.

"I wychodzi, że to ty trafiłeś Mercatora jak ślepa kura ziarno! Mimo wszystko gratuluję!"
    No oczywiście, że tak. Tego się trzymaj :)

"Ty natomiast nie potrafisz napisać o spółce ani słowa, za to o b-cz cały czas..."
    Jesteś bezczelny xD Wielokrotnie, przed laty, pisałem o spółce podczas gdy ty mnie atakowałeś bo jak ja śmiałem skrytykować tą perełkę xD Jesteś zwykłym trollem, który zmienia narrację jak mu zawieje. Teraz owszem o spółce już nie piszę - bo jej nie śledzę, ale co do jej nieudolności wciąż nie mam najmniejszych wątpliwości, co znajduje odzwierciedlenie w kursie (i zapewne w wynikach finansowych).

Śmiało dokupuj, mi nic do tego xD Krok 1: zaprzeczanie. To proces, kiedyś sobie z tym poradzisz.

• Re: Dzień po wynikach 2Q24 przypomnę się..... Autor: bialoczerwony1972 [31.61.177.*]
    Przychodzisz na forum spółki której akcji nie masz nie po to żeby je kupić tylko po to by wykpić czyjąś strategię. Lepszą, gorsza nawet nijaką ale osoba ta gra za swoje i ewentualnie straci swoje, a nie twoje! I ty chcesz kogoś nazwać bezczelnym i trollem? Buda!
  • Re: Dzień po wynikach 2Q24 przypomnę się..... Autor: ~Kibic [31.11.187.*]
    Dojechałeś bobasa, grat.
  • Re: Dzień po wynikach 2Q24 przypomnę się..... Autor: ~fanpli [213.134.190.*]
    spółka nie jest zła
    po prostu miała pecha, strajk spowodował perturbacje nie tylko w platiżu
    u konkurentów też, nawet w większej skali - np goodbuy cansas mało nie zbankrutowali i
    dali się wykupić jakimś hindusom
    niemniej rynek nie lubi próżni, a zachowuje się sinusoidalnie i po okresie posuchy przychodzą tłuste okresy
    na zdrowy rozum - czy w ogóle na świecie przestało się produkować filmy i reklamy?
    nie! więc można oczekiwać poprawy, rok temu założenia były ponad 170 mln przychodów
    skończyło się 144 mln przychodów, rekordowo, choć koszty zniwelowały zysk netto
    obecnie rynek wraca do formy, vfx znowu się produkuje, śr na ten cel przeznacza się ok 30% budżetów filmowych
    więc potencjał serwisowy na pewno w tej branży jest spory
    malkontenci zawsze coś znajdą a to be... a to niedobre ect
    > ostatnio temat dokumentu o buddzie był wałkowany i niewielu nawet zauważyło jak świetnie się zaczęło w konach:
    po 2 tyg pół miliona widzów! to już jak policzył b-cz, ponad 10 mln zł
    oczywiście platiż jako koproducent powinien sklepać ok 15% zysków, zapewne w 2 kw już to choćby częściowo powinno być w wynikach widoczne
    warto docenić sukces tego dokumentu, szczególnie w zestawieniu z dwoma głośnymi ostatnio filmami, które marzyłby o takiej frekwencji, jaką budda już osiągnął
    Klęska w kinach. Jeden z najdroższych polskich filmów po 1989 roku - WP Film
    oczywiście, niewspółmierne są koszty produkcji filmów kostiumowych i takiego dokumentu jak o labudzie
    ps>''kos'' trafia właśnie na vod, w kinach wynik miał 250 tys widzów, budda w kinach jeszcze żywota nie skończył jak również nie rozpoczął w platformach streamingowych....

• Re: Dzień po wynikach 2Q24 przypomnę się..... Autor: bialoczerwony1972 [31.61.177.*]
    FanPli komu tłumaczysz? Myślisz, że Zbysia interesuje spółka? On wie, że zarząd jest nieudolny chociaż spółki nie śledzi bo wie i już xD
    Ten drugi przygłup jeszcze lepszy :) Jeden zaglądnął tu z nudów i bogactwa po kilku latach, a drugi jest codziennie bo co innego ma robić w swoim szarym zyciu?
    b-cz warto podyskutować choćby pomiędzy nami
    tu screen:
    https://zapodaj.net/plik-NPvH4Z60k0
    raptem po 2 tyg wyświetlania!
    Budda. Dzieciak '98 (2024) - Filmweb
    ps> ty pierwszy zwróciłeś uwagę na potencjał fanów buddy, ale chyba nie dowierzałeś, że pli ma udział w zyskach?
  • Re: Dzień po wynikach 2Q24 przypomnę się..... Autor: ~Reggaer [89.72.213.*]
    Fanpli kiwdy zatem ATH? dla kolegi pytam
[x]
PLATIGE -1,46% 10,15 2025-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.