Niestety nie mogłem oglądać na żywo. Interesują mnie postępy w OATD-01 i OATD -02 i co mówili o zasobach finansowych - na ile im jeszcze wystarczy gotówki ?
Broniarek słuchał wspaniałych opowieści i miał przerażoną minę. Ewentualne granty pod koniec roku i na początku 2025 na razie w fazie wniosków bez gwarancji. IE będzie partneringu bez publikacji badań a te planowane są pod koniec 2025 roku. Kurs jest tu gdzie jest bo wiadomo jest że będzie druga runda ABB i tyle w temacie.
Pytanie czy to było wiadomo już w zeszłym roku?
Zgadzam sie z przedmówcą. Najbardziej racjonalny jest partnering po wynikach. Ale do wyników nie dociągną bez dodatkowej kasy (na granty faktycznie mała szansa, nierozwadniające finansowanie też mało prawdopodobne) a więc zgadzam się ze jest ryzyko dodruku. Obecny kurs faktycznie potwierdza te obawy.
MSz brzmiał przekonująco - nie wiem czy robi dobra minę czy szczerze jest optymistą. Trudno go rozpracować...
Z tej konferencji zarządu można wywnioskować następujące kwestie:
1. Zarząd komunikuje szczegółowo postępy medyczne w programach ( w języku angielskim) do fundow i partnerów z USA.
2. Brak konkretów odnośnie partneringu, rozmowy trwają a zainteresowani czekają na wyniki badań.
3. Wyniki badań w 2025 roku.
4. Zainteresowanie objęciem poprzedniej emisji było 4 krotnie wyższe.
5. Jesteśmy spokojni o postęp w OATD1 i 2.
Patrząc na wykres i wyciągając wnioski z przekazu zarządu równolegle prowadzone są rozmowy z fundami i szykowana jest dodatkowa emisja. Spółka nie bierze udziału w fazie hossy na GPW. Od końcówki 2023 roku ktoś sprzedaje i robi to umiejętnie. Tak prowadzić kurs mogą jedynie fundy. Być może wiedza ze odbiorą nowy towar w lepszej cenie.
Niestety drobni akcjonariusze w tym momencie rozwoju spółki nie istnieją dla zarządu, i będą pominięci w ewentualnej emisji bez PP. Gdyby spółka była zabezpieczona finansowo do wyników badań i miała konkrety na stole z partnerem to fundy brałyby akcje z rynku a kurs 100% wyżej.
Czekamy zatem na info o emisji.