• Rozbawiło mnie dzisiaj Autor: ~Realista [46.134.77.*]
    Ciekawi mnie jak na notowania wpłynęłoby info , że zarząd patententusa został obdarowany przez anonimowego darczyńcę kontenerem złota w sztabkach. Oczywiście darczynce dostarczy do spółki dar na własny koszt i pięknie opakowany. Reakcja akcjonariatu minus 5, a może nawet minus 10, bo przecież po co komu pieniądze, szczecia nie dają. Ps. Dzisiejsze info plus wyniki roczne ? Ludzie sprzedać, na co komu kasa
  • Re: Rozbawiło mnie dzisiaj Autor: ~Vox [5.173.232.*]
    A mnie rozbawia, że nikt nie ma nic przeciwko temu, żeby kurs spadał:)))))))))
  • Re: Rozbawiło mnie dzisiaj Autor: ~Analityk [5.173.159.*]
    Kurs sam nie spadnie, ktoś musi akcje taniej sprzedawać :)
  • Re: Rozbawiło mnie dzisiaj Autor: ~Pawnet [46.113.2.*]
    Spółdzielnia .
  • Re: Rozbawiło mnie dzisiaj Autor: ~Analityk [5.173.159.*]
    A chętnych za bardzo nie widać
  • Re: Rozbawiło mnie dzisiaj Autor: ~Leszcz [31.179.239.*]
    Podpisuję się pod Realistą! Tu jest taka gra że im lepiej tym gorzej, ha ha
  • Re: Rozbawiło mnie dzisiaj Autor: ~Analityk [5.173.188.*]
    Złoto (2kg) kupowałem 2 tygodnie przed wojną w Ukrainie po 7200 PLN/oz a dzisiejsza cena to już 9310 PLN/oz.
    Tylko inwestycje długoterminowe mają sens :)
  • Re: Rozbawiło mnie dzisiaj Autor: ~Zxv [5.173.249.*]
    Słuchaj skoro dla Ciebie to 100% ogromny zarobek, to kupuj, bierz kredyty i kupuj, dlaczego tego nie robisz. Pożyczaj od znajomych i kupuj. To rynek wycenia akcje, a rynek nie wejdzie na długi termin w spółke, gdzie póki co większość zysków robi górnictwo, a to jest likwidowane skrupulatnie przez UE. Tu kontrakty z nowej branży otworzą nowe ATH.
  • Re: Rozbawiło mnie dzisiaj Autor: ~oxi [188.146.128.*]
    Po co takie pisanie o kredytach etc, normalny inwestor nie inwestuje w ten sposób , bo to tylko gieda i sprawy oczywiste często okazują się nie być takimi. Kto trzyma patentusa od groszy wie , że tu nigdy nie było normalnie , ale myślę że to tylko kwestia czasu jak będzie nowe ath.
  • Re: Rozbawiło mnie dzisiaj Autor: ~Realista [46.134.77.*]
    Górnictwo powiadasz, dobrze wiesz , że owszem będzie zlikwidowane, ale wątpię czy za naszego życia. Póki co, te kopalnie ,które są kilofami ani wagonikami konnymi nie będą tego robić. Ps. Wyluzuj z tymi emocjonalnymi komentarzami. Nie dostrzehles lekkiej ironii i poczucia humoru. Oczywiście, że dokupuje. Nie neguje rynku. Rynek ma zawsze rację, jednak ten sam rynek doceni wartość spółki, a to na pewno wiesz jak.
  • Re: Rozbawiło mnie dzisiaj Autor: ~Analityk [5.173.200.*]
    Patentus ma bardzo nowoczesny park maszynowy i może zarabiać w różnych branżach (górnictwo, kolei, energetyka).
    W tym roku zainwestują 60 mln w poszerzenie zakresu swoich usług.
    To znacząco zdywersyfikuje ryzyko działalności spółki.
    Patentus jeszcze długo będzie zarabiał na maszynach gorniczych, patrz dzisiejsze espi.
    Stali nie można wytopić z rudy bez węgla koksującego a rudy miedzi w KGHM, dostarczane są z kopalń do hut za pomocą przekaźników taśmowych.
    Zxv, rozumie twoją irytace ale nic na to nie poradzę, że spółka publikuje coraz ciekawsze espi.
    Może na innych spółkach uda Ci się zrobić jakieś kółko.
    Ja musze jeszcze sporo akcji dobrać przed WZA i wynikami za 1Q24.
  • Re: Rozbawiło mnie dzisiaj Autor: ~księgowy [79.175.220.*]
    Dnia 2024-04-10 o godz. 20:22 ~Analityk napisał(a):
    > Ja musze jeszcze sporo akcji dobrać przed WZA i wynikami za 1Q24.

mogę sporo oddać po 4,10
    dziś mi się udało tylko 500 akcji
  • Re: Rozbawiło mnie dzisiaj Autor: ~Analityk [5.173.172.*]
    Oddaj taniej, po co masz się męczyć
  • Re: Rozbawiło mnie dzisiaj Autor: ~Analityk [5.173.172.*]
    Ja też na razie nie mogę sprzedać po 101 zł akcji kupionych po 4,31 :)
    Trzeba cierpliwie czekać na kolejne umowy.
    Za 2-3 lata wycena akcji Patentusa może się zmienić.
[x]
PATENTUS 0,99% 3,07 2026-03-25 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.