• Od dziś żmudna wspinaczka w górę Autor: ~Jack [109.77.121.*]
    Nadchodzą dobre czasy dla akcjonariuszy. Pakować wory Paniwie i Panie bo ten pociąg długo już nie poczeka.
  • Re: Od dziś żmudna wspinaczka w górę. A DLACZEGO? Autor: ~Wafelek [176.221.124.*]
    a może jakieś argumenty? nie widzisz, że brzmisz jak perfidny troll?
  • Re: Od dziś żmudna wspinaczka w górę. A DLACZEGO? Autor: ~Jack [109.77.121.*]
    Myślę, że ktoś kupił dużo pod dywidendę z myślą, że kurs szybko wróci do poziomu sprzed wypłaty dywidendy. Nie wrócił więc teraz wywala. Stąd mielenie. Jak się wypróżni do końca to ODLOT.
  • Re: Od dziś żmudna wspinaczka w górę. A DLACZEGO? Autor: ~Wafelek [176.221.124.*]
    Jack, przeczytaj to co napisałeś: "Myślę, że ktoś kupił dużo pod dywidendę z myślą, że kurs szybko wróci do poziomu sprzed wypłaty dywidendy. Nie wrócił więc teraz wywala. Stąd mielenie. Jak się wypróżni do końca to ODLOT."
    i powiedz mi jeśli ten ktoś (uwielbiam te tajemnicze określenia) teraz wywala i kurs nie rośnie, to dlaczego miałby rosnąć z niższych poziomów? tylko dlatego, że jest taniej niż dzisiaj? podaj mi choć jeden inny powód.
    po drugie : ten tajemniczy ktoś musi być naprawdę niezbyt mądry jeśli sądził, że "kurs szybko wróci do poziomu sprzed wypłaty dywidendy". jeśli już wywala to miał nadzieję na ten wzrost w ciągu jednego/dwóch dni? wow - toż to cuda wianki, tym bardziej przy spółce, która sprzedaje miesięcznie kilka/kilkanaście opakowań Endotelio na allegro i może kilkadziesiąt w USA.
    po trzecie: piszesz "kupił dużo".jeśli jest rozczarowany, to też dużo musi sprzedać. jeśli nie chce zbić mocno kursu to twoje mielenie będzie trwało bardzo, bardzo długo. i wielu (może i ty) nie doczeka ODLOTU. jest jeszcze druga (zawsze możliwa opcja) - będzie się spieszył i zbije kurs szybko i do niskich poziomów.

p.s. a tak naprawdę to twój tok rozumowania rozwala to:
    zacytuję tytuł twojego posta "Od dziś żmudna wspinaczka w górę". a w odpowiedzi do mnie piszesz "...Stąd mielenie. Jak się wypróżni do końca to ODLOT." czy możesz się zdecydować? będzie żmudna wspinaczka czy ODLOT?
  • Re: Od dziś żmudna wspinaczka w górę Autor: brzytwa [79.184.51.*]
    Dnia 2024-04-10 o godz. 08:56 ~Jack napisał(a):
    > Nadchodzą dobre czasy dla akcjonariuszy. Pakować wory Paniwie i Panie bo ten pociąg długo już nie poczeka.

jutro odcięcie dywidendy i czerwono
  • Re: Od dziś żmudna wspinaczka w górę czy ODLOT? Autor: ~Wafelek [176.221.124.*]
    brzytwa nie wiem kto jest lepszym inwestorem. ty czy Nowak vel 1-mna. moja osobista rada - sprzedaj swoje akcje i pieniądze przeznacz je na cele charytatywne. będzie z tego większy pożytek.
  • Re: Od dziś żmudna wspinaczka w górę czy ODLOT? Autor: ~Wafelek [130.93.158.*]
    wizjoner Jack publikował przy kursie:  7,96 zł , zmiana od tamtej pory: -14,32%

• Re: Od dziś żmudna wspinaczka w górę czy ODLOT? Autor: ~Wafelek [176.221.124.*]
    Opublikowano przy kursie:  7,96 zł , zmiana od tamtej pory: -21,36%
    a gdzie jest nasz troll Jack?
  • żmudna wspinaczka w górę Autor: ~phr [77.111.245.*]
    ruszyli ===>> 12 ziko
[x]
PHARMENA -1,37% 3,60 2025-09-12 16:38:07
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.