Do odkupu ok. 67tys. akcji po 60zł., czyli razem do wypłaty akcjonariuszom jest 4mln zł. W podziale na ok. 2mln akcji daje 2zł "dywidendy" na akcję. Najprawdopodobniej wszyscy uprawnieni złożą zapisy, więc stopa alokacji wyniesie ok. 3,33%, czyli tyle akcji uda ci się sprzedać po 60zł. Po zakończeniu "wezwania" wszyscy będą mieli identyczny procent udziału w Spółce, więc w w przyszłości jeżeli będzie zysk wypłacany akcjonariuszom, to już na mniejszą liczbę akcji.
Moim zdaniem pakiety poniżej 1200-1300 akcji raczej nie będą zgłaszane ze względu na brak opłacalności i o to właśnie chodziło temu zarządowi, żeby wyeliminować drobnych. Część ludzi jest na urlopach a tu taki złodziejski pośpiech bez planu. Nadal podoba ci się Zarząd i Prezes? Nie pamiętasz słynnego wezwania po 18zł? To też ich wyrób. To są fakty a nie kytyka.
Masz zagwarantowany zysk 10-11% z kapitału, który zainwestowałeś w Spółkę bez względu na liczbę posiadanych akcji. Czy to dla ciebie dużo czy mało oceniasz sam. Co do skupu po 18 zł. to ja nie odpowiadałem. Z tego co pamiętam to Prezes też nie. Jeżeli ktoś sprzedał, to jego wybór. A zapisać możesz się choćby telefonicznie. Tak to już jest, że jedni widzą tylko problemy, a inni szukają rozwiązań. Ta spółka jako jedna z niewielu na GPW wypłaca od lat zyski udziałowcom, dlatego tu jestem i jak na razie nie zamierzam wychodzić.
Witam.Możecie mi Panowie wytłumaczyć jak wygląda zapisanie na sprzedaż tych akcji jak mam biuro maklerskie ING czyli inne niż te które prowadzi tą ofertę.Z góry dziękuje.
U mnie w Pekao SA. trzeba skontaktować się telefonicznie z MOIM biurem maklerskim i złożyć stosowną dyspozycję telefonicznie lub udać się osobiście do oddziału SWOJEGO biura maklerskiego i tam dać dyspozycję. Preferowana i wygodniejsza ta pierwsza ścieżka
Dnia 2024-04-10 o godz. 12:03 ~obs napisał(a): > Moim zdaniem pakiety poniżej 1200-1300 akcji raczej nie będą zgłaszane ze względu na brak opłacalności i o to właśnie chodziło temu zarządowi, żeby wyeliminować drobnych. Część ludzi jest na urlopach a tu taki złodziejski pośpiech bez planu. Nadal podoba ci się Zarząd i Prezes? Nie pamiętasz słynnego wezwania po 18zł? To też ich wyrób. To są fakty a nie kytyka.
Ja już odpowiedziałem na zaproszenie. ! telefon do BM i 4 min czasu. Gdybym miał 1200-1300 akcji zrobiłbym to samo. Jak ktoś się nie chce schylić po 2,5 tyś zł ,to jego sprawa.