Na pewno nie w taką w którą mocno nganiają po mega podbitce bo chcą się papieru pozbyć..
Patrz przede wszystkim na zyski żeby nie było strat jak tutaj gdzie firma nic nie zarabia już nie mówiąc o wartości księgowej. Kosmicznej tak zwany typowej wydmuchy napompowanej do granic możliwości.Kosmos . Jutro wirówkę włączą pod dystrybucję
Pozdrawiam.
Tu raczej naganiają na spadki i straszą balonami, wirówkami itd. a 15 maja wszyscy się tu zlecą: jak to się stało? DataWalk aż tak się poprawiła? To może warto teraz kupić akcje?
Wg mnie warto kupować spółki z dynamiką poprawy rok do roku, z unikalnymi rozwiązaniami i globalnymi aspiracjami.
A tak wygląda wydmucha tak jak kolega napisał Sprawdź. Wartość Księgowa CWK 20 !! Do kapitalizacji. to chyba najbardziej napompowany balon na giełdzie nie ma takiej spółki na dzień dzisiejszy..
Dla tego tak ostro naganiają i zasypują wszystkue wątki na forum
Koledzy, zobaczcie ile funduszy jest w akcjonariacie, czyli profesjonalistów i jakoś kupili akcje spółki, która nie zarabiała. Czekam na aktualizację po Q1, być może już 70% spółki jest w posiadaniu funduszy i założycieli.
DataWalk może od 2024 roku zacząć zarabiać i to jest dziś najważniejsze. Oferuje unikalne w skali światowej rozwiązania, uzyskuje patenty w USA, podpisuje znaczące umowy, czy nie czujecie różnicy i chcecie porównywać tę firmę z kopalniami węgla kamiennego? Wyceny takich spółek jak DataWalk są wymagające i nic na to nie poradzicie. Takie spółki z opóźnieniem do wycen robią przychody i zyski. Konserwatywny inwestor zawsze będzie mieć problem z ich wyceną i dopiero po latach stwierdza, ależ ten facebook dużo zarabia, nie doceniłem w przeszłości potencjału, wydawało mi się drogo i przepadło mi 300% zysku.
Jakbyś tak naganiał aby mi na papierze zależało i widziałbym że bardzo ci zależy i że masz papier to bym wszystko zrobił żeby cię z niego wywalić więc następnym razem Zastanów się jaki jest cel twój i czy przypadkiem sobie nie szkodzisz takimi wpisami..
Nie rozumiem pierwszych zdań. Kupuję na długi termin i korekty nie robią na mnie wrażenia, jeśli nie stoi za nimi złe info ze spółki. Na technicznych korektach dokupuję.
Tylko patrz na wskaźniki bo to jest naprawdę balon. Jak to ktoś zauważył i może zacznij od podstaw lekcje inwestowania a nie na chybił trafił. Jak typowy spekulant bo mało akcji a nuż podbiją i zrobiła z tego hiper balona. Ale takie cuda też zdarzały się na giełdzie choćby to co zrobili z labocana hempem.sundragon i wiele wiele inyych spółek,ale to było kiedyś dawno....i prawda..
Na początku 2020 roku c/wk zbliżone przy cenie za akcje ~70 zł I kurs przez następne kwartały dojechal do 200 zł mając w głębokim poważaniu ten wskaźnik.
Labocana też kiedyś było po 30 zł ubierali a dzisiaj jest 40 ale groszy.. No ale leszcze trzeba łapać na coś tak. ? A jak ktoś nie ma pojęcia i gotówki to nie powinien brać się za inwestowanie bo później jest wielki płacz na takich typu spółkach. Ale widocznie Każdy musi się przejechać i każdy musi zobaczyć także życzę powodzenia w inwestowaniu.
Patrzę na wskaźniki, ale one nie są dla mnie w tej sytuacji decydujące. Oczywiście z powodu wskaźników jest to spółka podwyższonego ryzyka. Czy jednak na spółkach o lepszych wskaźnikach nie można stracić pieniędzy? Tu mamy biznesową ciągłość, spółka od początku zajmuje się tym samym biznesem i jej założyciele walczą o sukces. To nie jest wydmuszka zmieniająca biznes według giełdowej mody pod tzw. pompkę, aby „operatorzy” mogli sprzedać część akcji. Na pokładzie DataWalk mamy renomowane fundusze, choć to nie gwarantuje sukcesu. DataWalk od założenia była ambitnym start-upem, której zabrakło w akcjonariacie doświadczonego funduszu venture capital, najlepiej z relacjami w USA. Prawdopodobnie dlatego ich droga jest tak długa i wyboista. TFI i OFE powinny o takiego inwestora (z USA) zabiegać. Na pewno kolejna emisja akcji powinna być skierowana do amerykańskiego funduszu VC. Liczę, że kolejne umowy to ułatwią.
Nie naganiam, bronię jedynie spółki, której akcje posiadam przed moim zdaniem niesłusznymi atakami. Każdy broni swoich inwestycji. Czy jest to złote jajo tego nie wiem, ale zmiany w DataWalk zmierzają w dobrym kierunku i to mi się podoba.
Jak jest dobry walor to się samo OBroni Nie trzeba żadnych nagonek Zapamiętaj widzę że młody jeszcze jesteś.. a po drugie rynek zweryfikuje i zobaczysz co się będzie działo po raporcie i przed raportem.. a tu strata strate goni.rynek zwerywikuje
O minionych stratach każde dziecko wie a o tym jaki może być wynik za pierwszy kwartał 2024 tylko nieliczni. Czekamy na 15 maja i wtedy porozmawiamy o konkretach.