Czekaj, czekaj.... To może i doczekasz 15zł, a może i 12zł tylko ciekawe ile tych akcji chcesz kupić? 7 szt może 12szt??? To może się nawet udać, tylko czy masz tyle grosza? xD Dziś znowu ktoś, zrobił zamknięcie i szarpnął 850 akcji jednym strzałem...
btw. od jakiegoś czasu wątek odwiedzają dziwne nowe nicki i "błyszczą" wiedzą dot. core biznesu spółeczki, ale wiedzą jedno; jest drogo, będzie taniej bo tak i już xD
No tak, a ty od 3 lat siedzisz i obserwujesz wątek spółki, której papiera nie masz. Ciekawe masz życie xD Czy może pojawiłeś się dopiero teraz. Zamknięcie widziałeś, czy tak sobie piszesz żeby pisać?
W przeciwieństwie do wielu tu piszących ja nie muszę wszędzie się odzywać. Zazwyczaj to robię gdy widzę okazję ale często piszę w taki sposób jakbym wyczuł tak jak wy zbliżający się spadek. Wszystko ma na to wpływ a obecnie wydarzenia największy. Zresztą wydarzenia od 2020 roku kształtują obecne bezsensowne wyceny poniżej realnej wartości firmy. Tylko po to by pozbyć się najsłabszych.
Dokładnie! Strajk w USA, którego nikt normalny przewidzieć nie mógł ( no poza znafcami z bankiera) jest idealna okazja żeby wyrwać resztki papiera słabym. 2q24 na dziś wygląda smacznie i akurat teraz mamy kolejny lokalny dołek, a ludziska w nim oddają papier zamiast dokupować.
Nie tylko sytuacja firmy się liczy w obecnych czasach. Jeżeli ktoś tak zakłada to popełnia kardynalny błąd. Nie tylko zarobki firmy decydują o jej przyszłości. Wydarzenia oraz zmiany jakie zachodzą też mają na to wpływ. Dlatego czekam dalej.
Spoko, już niedługo będzie 15zł, ale warto poczekać na 12zł.Jak można topić kasę świadczy wynik filmu w reżyserii Bagginsa, facet nie ma i nie będzie miał tego czegoś co różni wizjonera od rzemieślnika. Co firma zarobi to utopi w beznadziejne projekty, do których nie mają papierów.
1) 70% akcji jest w rękach trzech właścicieli 2) Jedna umowa ramowa z Activision robi 25-30% obrotu, może nawet więcej. 3) Rynek myli rynek na którym działa PLI. Tak na oko PLI żyje z 30%-50% z usług marketingowych produktów do gier, 30% rynku reklamy a film obecnie to maksimum 20% przychodów, pozostałe przychody z produkcji teatralnej, telewizyjnej i pochodnych.
Inaczej mówiąc spółka jest zdywersyfikowana przychodowa ale nie widać hossy na żadnym z rynków na których działa. Mnie też dziwi że zatrzymanie się rynku marketingu gier inwestorzy nie rozpoznają. Automatyzacja AI która wykluczy nie PLI a Dobro to dość mocny powód do niepokoju, choć rynek tego jeszcze nie zauważył. Rynek reklamy dla domów postprodukcji radykalnie się skurczy ponieważ "byle kto", w tym sam klient, będzie produkować treści reklamowe z ułamek pieniędzy który płaci teraz. To dla Platige jako pośrednika (ostatnie ogniwo : post-produkcja reklamy) jest poważnym zagrożeniem .
Gaduły jak b-c i fanpi zaraz powiedzą że PLI się zaadaptuje, ale moim zdaniem nie da się zaadaptować do rynku który przestaje istnieć. Moim zdaniem spółka jest dobrze wyceniona na najbliższe 3-9 miesięcy . Uwolnienie SORA i jej odpowiedników w Google i Facebook gdzie klienci samodzielnie będą tworzyć reklamy "wyjaśni" pozycję spółki i wtedy 1/3 straty wydaje się być nie unikniona.
Jeśli chodzi o cinematici, to mam nadzieje że spółka radykalnie zmniejszy koszty i zaadoptuje automatyzację.
"Moc obliczeniowa jest w Platige Image o tyle istotna, że jedną z kluczowych składowych procesu tworzenia grafiki jest rendering. W zależności od stopnia skomplikowania sceny, rozdzielczości, zadanych parametrów pojedyncza klatka może się renderować od kilku minut do nawet kilkunastu godzin. Każda sekunda materiału może mieć takich klatek od 24 do 60, a nawet więcej w przypadku niektórych projektów. Proces renderingu jest też procesem iteracyjnym, czyli każda klatka może wymagać nawet kilkudziesięciu przeliczeń, aby efekt był najwyższej jakości....".
https://max3d.pl/news/platige-image-amd-wspolpraca/#google_vignette
Ale po co PLI i inne firmy gdy Janusz i Grażyna zrobią sobie w minutkę na FB albo na Insta buhaha
hehe, na razie AI głupia jeszcze w edge zadałem jej pytanko o box office filmu budda to pomimo stawania na głowie i formułowania kolejnych pytań naprowadzających o co mi chodzi to w kółko odpowiadała mi o rekordowym otwarciu w weekend... a przecież na filmweb czy mojoboxoffice spokojnie można znaleźć, że jest to ok 3 mln usd Budda. Dzieciak '98 - Box Office Mojo niby taka mądra a taka głupia... warto poczytać: Przyszłość sztucznej inteligencji – czy będzie demokratyczna (businessinsider.com.pl)
"– Ktoś powiedział kiedyś, że AI nie zabierze ci pracy, ale człowiek, który umie korzystać z AI, już tak" buhaha
https://www.google.com/amp/s/itreseller.com.pl/ai-ludzi-nie-zwolni-bo-ich-brakuje-za-to-ulatwi-nam-prace-twierdza-analitycy-firmy-doradczej-idc/amp/
Tygodniowy: https://zapodaj.net/plik-mLtoJwoxKy Miesięczny; https://zapodaj.net/plik-f0ptyIEyZp To mówicie, że źle zrobiłem dobierając prawie za darmo 1000 papiera po 20zł xD Mówicie,że będzie 15zł? Może będzie, może nie! Przy 20zł wolumen to przy wolumenie rzędu 2271 z czego 1000 to moje xD Ciekawe jaki będzie przy 15zł? Pewnie ze 137, 5 akcji xD
Na temat core biznesu odezwę się po wynikach 2Q, tymczasem Budda. Dzieciak'98 monetyzuje się w UK Pozdrawiam moich fanów :)
można było zauważyć, że przez ostatni rok pli i mov miały bardzo zbliżone notowania pomimo sporych strat tam jest akcjonariat jakiś nieczuły na porażki, takimi okazywały się ostatnie wynalazki mov a starta roczna była poważna teraz liczą na dealera dragów? świetne, ale takie zero jedynkowe bardziej można zakładać wtopę niż jakiś spory sukces >> podsumowując to notowania się rozjechały, my okopujemy się w okolicy 20 zeta oni są 50% wyżej inwestory....
@FanPLI Czekam na relację z walnego. Priv znasz :) pozdro A tymczasem dołki w trendzie coraz wyżej... https://zapodaj.net/plik-ce7yLru8R2 ale nie ma co. Nie ma co kupować bo będzie po 15zł a może i po 10zł ;) xD P.S Picasso maluje jak trzeba haha