W roku 2024 mają zarobić 25 gr na akcję , czyli wycena przy stratach z lat ubiegłych jest strasznie zawyżona przez rynek , więc czego oczekujemy od kursu ? żeby pokryć straty z lat ub. muszę zysk z przyszłych 4 lat transferować na straty , czyli o D nie ma mowy czyli w jakim celu nabywać ten papier = tylko i wyłacznie w celach spekujacyjnych , a nóz spekóła podbije , pozostaje pytanie czy ta cena akcji sie nie urealni bo na mój gust to 2 zeta to juz drogo , widac po obrotach że ktoś wyrzuca po troche i podtrzymuje kurs żeby za szybko nie spadło zanim wyjdzie = cała prawda o MBF jest taka że te setki ESPI ja zabiły i nikt tego nie hce tykać nawet jeżeli info jest w miare pozytywne jak ta rozlewnia oleju a z drugiej strony to mój znajomu miał taka w stodole i podobne iloiści rozlewał sam no i kokosów nie zrobił , trudności ze zbytem i wahania cen surowca
11.03.2024 dRhAUS napisał: Skala umów jest olbrzymia Gdy to przełoży się na realizację przez spółkę która ma 3 mln akcji i 14 mln kapitalizację to ho ho ho każdy sprzedaje kiedy chce = profesorek juz zarobił i poszedł a nabywca akcji dopiero zarobi i to duuuuuuuuużo więcej niz profesorek. itp. itp. Co sprzedałeś żeby mieć na Wielkanoc teraz w drugą stronę. Zdecyduj się go ł o du p cu w którą stronę płyniesz
a nadmuchał Ciebie ktoś w życiu raz jeden, to taka młodzieńcza zabawa była
PS. O mnie się nie martw wywaliłem po 4,5 bo wiedziałem że w raporcie zysku nie będzie ale to każdy wiedział raczej tylko naiwni myśleli że tu będzie zysk netto
jestem tylko zawiedziony że nie pojechali tak jak na pandemii po 10 zeta szkoda ale dobre i to od 2,2 - 2,8