• ZAGRYWKA Autor: ~inwestor [77.65.97.*]
    Torpol i Trakcja sa na plusach, tutaj byla zagrywka " z wora do wora" , dwa razy po okolo 2500 szt.
  • Re: ZAGRYWKA Autor: ~Wrocek [82.146.236.*]
    Gruby zbierał .gruby sypie
  • Re: ZAGRYWKA Autor: ~INWESTOR [77.65.97.*]
    Nie po to zbieral, zeby ze strata sypac. Po krotkim czasie cena NA PLUSIE !!!
  • Re: ZAGRYWKA Autor: ~Wrocek [82.146.236.*]
    Ktoś sypie ostro i to widać
    KTOS MOCNO SYPIE ..... _ zaloz inne okulary. Ktos chce tanio kupowac ale transakcji na lewo bardzo malo. Poza tym na tym forum panuje kultura. Nikt nikogo nie obraza ani nie pisze o akcjach pogardliwie. Na innych spolkach _ wiekszosc wpisow na zenujacym poziomie.Oczywiscie na niektorych.
  • Re: ZAGRYWKA Autor: ~Tramwaj [176.106.33.*]
    Spokojnie poczekamy na wybicie...aktualnie można zarobić na Rainbow Tours bo tam mega wyniki 600% r/r zysku i będzie się działo...no i jeszcze Trakcja i ZUE są po korektach więc też warto dobierać bo jak odpalą przetargi pod KPO to będzie odjazd...
  • Re: ZAGRYWKA Autor: ~xyx [83.5.211.*]
    Daj sobie spokój z tym KPO, Na razie wpłynęły lub wpłyną pożyczki z KPO t.j 90% a 10% to granaty bezzwrotne. Na granaty bezzwrotne to muszą ściągnąć z nas podatki i z kredytów oprocentowanych. Banki w tym roku mają zarobić z oprocentowania ponad 40 miliardów zł w większości są to banki Niemieckie. Za rządów Morawieckiego zysk banków w Polsce wynosił średnio 12-14 miliardy zł. ,reszta kasy zostawała w kieszeni społeczeństwa lub w budżecie. To tylko jeden przykład podałem a gdzie reszta przemysłu z których transfer pieniędzy przepływa z Polski do UE.
    Kto Cię ekonomii uczył, chyba Pani Środa.
  • Re: ZAGRYWKA Autor: ~Tramwaj [176.106.33.*]
    No to czas pokaże....kto miał rację.....ale jak takie masz podejście to nie wiem po co się męczysz i co tu jeszcze robisz....jak jest tak źle wg. Ciebie i bez perspektyw to zawsze można wyjść i zamknąć drzwi...jest tyle innych spółek....miłego dnia
  • Re: ZAGRYWKA Autor: ~Bogdan [104.243.215.*]
    Dnia 2024-04-05 o godz. 09:17 ~xyx napisał(a):
    > Daj sobie spokój z tym KPO, Na razie wpłynęły lub wpłyną pożyczki z KPO t.j 90% a 10% to granaty bezzwrotne. Na granaty bezzwrotne to muszą ściągnąć z nas podatki i z kredytów oprocentowanych. Banki w tym roku mają zarobić z oprocentowania ponad 40 miliardów zł w większości są to banki Niemieckie. Za rządów Morawieckiego zysk banków w Polsce wynosił średnio 12-14 miliardy zł. ,reszta kasy zostawała w kieszeni społeczeństwa lub w budżecie. To tylko jeden przykład podałem a gdzie reszta przemysłu z których transfer pieniędzy przepływa z Polski do UE.
    > Kto Cię ekonomii uczył, chyba Pani Środa.

Ty jesteś od tych z funduszu sprawiedliwości ?
    Do BOGDANA _ ja jestem autorem tego wpisu, Ty chyba pomyliles sie z Twoja odpowiedzia tutaj. Jesli TY zadales jedno pytanie, to odpowiem , rozumiejac aluzje _ niemiecka gazeta napisala /powazna/ ,ze gigantyczne lotnisko, ktore u nas ma byc budowane /mialo byc/ narusza interes niemieckiego przemyslu lotniczego. Smiac sie czy plakac ?
    To nie dotyczyło ZUE tylko Twojego myślenia i nieznajomości ekonomii. KPO to będą pieniądze z naszych podatków i transferów pieniędzy z Polski zagranicę. Dlaczego była wstrzymana wypłata z KPO nie z praworządności tylko przez wakacje kredytowe, niskie stopy, opodatkowanie firm od przychodu, kontrola transferu pieniędzy zagranice i dokładanie firm do niskich cen energii gazu i prądu. Społeczeństwo na tym korzystało i budżet a tracił w większości kapitał zagraniczny bo miał minimalny tylko zysk lub stratę.
    To chciałem Ci wbić do głowy.
    Mądrze INWESTOR napisał Ci i widać tu gołym okiem, ze Pani Środa w tej głowie nic nie mieszała. Chciałem dodać jeszcze, że był podatek VAT zerowy na żywność, za który płacił kapitał zachodni. Ty tego nie rozumiesz
    Na to zwracaj uwagę, co miesiąc są publikowane 7 dnia każdego miesiąca rezerwy walutowe Polski w euro i $. To Brukseli się nie podoba i chcą na siłę wyrzucić z NBP Glapińskiego aby rezerwy walutowe nie rosły Polski. Jeszcze Ci podpowiem na co zwracać uwagę na dochody budżetu, jak produkt brutto wynosi 3 biliony zł w skali roku a w tym roku przekroczy to do budżetu Państwa powinno wpłynąć minimum 20% podatku z tych 3 bilionów zł t.j. 600 miliardów zł dochodu, jak jest mniej ,to ktoś Cię oszukuje. Tym kieruj się w życiu i rozliczaj każdy rząd przy urnie. Pani Środa Ci tego nie powie haha

Dzisiaj NBP opublikował rezerwy walutowe za miesiąc marzec i były wyższe o 14.5 mld.euro i $ w stosunku do lutego 2024 r. Poniżej wstawiam link.

NBP: Aktywa rezerwowe wzrosły o 20% r/r do 187,75 mld euro w marcu

Oficjalne aktywa rezerwowe Polski w marcu wzrosły do 187.748,0 mln euro - NBP
    Masz juz skutki otrzymania KPO. Pamiętaj niema nic za darmo jak dają KPO to zabierają gdzie indziej. Społeczeństwo za to zapłaci Ty i ja. Tusk musiał poluzować przepływ kapitału aby otrzymać to KPO

Sytuacja budżetowa bardzo trudna; NBP skłonny współpracować z rządem - prezes NBPPAP - Biznes
    5 kwi 2024, 15:59

5.04.2024, Warsaw (PAP) - NBP jest skłonny współpracować z rządem w każdym zakresie przy trudnej sytuacji budżetu - poinformował na konferencji prezes NBP Adam Glapiński."Rząd ma trudną sytuację. Mimo, że ogólna sytuacja ekonomiczna jest bardzo dobra, to sytuacja budżetu jest bardzo trudna. Przekroczyliśmy 5 proc. deficytu, grozi nam wejście w procedurę nadmiernego deficytu - tą unijną" - powiedział Glapiński.Dodał, że środki z KPO to kropla w morzu - mogą zwiększyć PKB, ale sytuacja budżetowa jest trudna."Jesteśmy skłonni współpracować z rządem w każdym zakresie w tej trudnej sytuacji - także w zakresie analitycznym i każdym innym, możemy sami zaproponować jakieś rozwiązania" - powiedział prezes NBP."Jesteśmy do dyspozycji" - dodał. (PAP Biznes)pat/ map/ jz/ doa/ tus/ gor/
    Ja przelałem w zeszłym roku 2 tys.zł z Polski na swoje konto zagraniczne, to od razu na drugi dzień miałem telefon z Urzędu Skarbowego na czyje konto te pieniądze przelałem. Musiałem się tłumaczyć przed Urzędem Skarbowym w Polsce, powiedziałem im przez telefon ,że to jest moje konto i dali mi spokój. Tak Morawiecki uszczelnił przepływ kapitału zagranicę ,ze nawet groszowe złotówki sprawdzali. Między innymi przez to wstrzymali KPO dla Polski. Teraz to zostało zniesione.
  • Re: ZAGRYWKA Autor: ~weryfikujący [94.172.172.*]
    xyz
    Człowieku, weekend ma być ładny.
    Pójdź na spacer/wycieczkę. Może myślenie i psyche się ustabilizują i wrócą od dołu do wstęgi bolilngera.
    Czego Tobie życzę.
    Do tego czasu nie spisuj na forum swoich myśli i nie rób z niego śmietnika.
    Raczej otworzyłem Ci oczy, to wywróciło Ci w głowie do góry nogami, co Ci Pani Środa wklepała do głowy haha. Ja podaje fakty w każdym wpisie, nie strzelam na ślepo wpisy tak jak Ty to robisz, które nie da się zweryfikować.
  • Re: ZAGRYWKA Autor: ~Inwestor [77.65.97.*]
    Do xyz _ Ktos Tobie napisal _ idz na spaver, nie pisz co chwile nowego postu. I nie WBIJAJ DO GLOWY innym swoich zlotych mysli.Nie chce byc zlosliwy ale tylko Tobie sie wydaje , ze piszesz wielkie madrosci.
    Też nie chcę być złośliwy ale jak pisze tramwaj i jeszcze tam ktoś, cały czas o tym KPO, że to złoty środek to mnie szlak trafia a nie wie co to są rezerwy walutowe, skąd się biorą i z czego składa się budżet a jeszcze trzeci nie wie dlaczego płaci się prowizję.

Chłopie rezerwy walutowe w marcu wzrosły w miesiąc 14.5 mld. euro t.j. po przeliczeniu na złotówki ponad 62 mld. zł t.j. złote KPO ,które nie trzeba spłacać i nie są długiem.
    Do xyz _ wsrod KRASNOLUDKOW jeden nazywal sie MONDRAL / nie MADRAL/ i on tez myslal, ze zjadl wszystkie rozumy. Jesli Ty chcesz pouczac cale FORUM i jak piszesz WBIJAC NAM DO GLOWY cos, to najpierw naucz sie poprawnie pisac i nie pisz ,ze trafia sie szlak /turystyczny/, tylko moze Cie trafiac SZLAG !!
    Ja Wam Pani Środy nie wybrałem. Tylko pływak czepia się błędów.
    Do xyz _ Ty masz jakies zupelnie bledne uwagi. Ta Osoba, o ktorej piszesz dla mnie jest zalosna. Moje wpisy dotyczyly zanizania tutaj kursu i manipulacji. Ty zamiast sie do tego odniesc piszesz o krupie i o ....... Nic na temat, ktory jest wazny.
  • Re: ZAGRYWKA Autor: ~xyx [83.5.146.*]
    Lepiej szukaj nowej nazwy partii dla około 2.5 mil. ludzi, kto ich ukradnie ten rządzi. PAD powiedział ,że wyrok TK w sprawie budżetu będzie dla niego wiążący. Po 9 czerwca będę juz wiedział jaką decyzje podejmie. Nie będzie rosło jak nie będzie CPK i rozbudowy portów z tego będą jeszcze większe rezerwy walutowe. Na razie niema podkładki aby prosić Pana "Nowaka" z rz..u aby szarpnął kursem, bliżej II półrocza będzie podkładka.
[x]
ZUE -0,46% 10,85 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.