leszcze oddają tanio ( przeciez mamy upadlosc :D ) nie przemawia do rozumu nawet tak świeża sprawa jak krosno,ale to dobrze bo widać, że jakaś gruba ryba korzysta i mocno skupuje, czyli na dniach będziemy mieli duży skok w górę. obserwować:D
Ludzie na okrągło na giełdzie popełniają te same błędy proste ktoś skupuje żeby potem sprzedać już o tym pisałem.Ciekawe kto sprzedaje po 0.08 8 akcji.
polecam pajacyku jakąkolwiek książkę o prawie handlowym
to nie jest ani upadłość ani likwidacja - tylko jak w przypadku krosna - upadłość likwidacyjna
czyli wprowadzenie syndyka bez zatrzymania funkcji operacyjno-produkcyjnych, inwentaryzacja majątku zakładu i restrukturyzacja
zanim się wypowiesz sprawdź dokładnie co jest na rzeczy i przestań lepiej grać
to jest LIKWIDACJA wg prawa cywilnego (brak syndyka, sądu, powołanie przez WZA likwidatora) a nie upadłość układowa czy tez likwidacyjna wg prawa upadłościowego (po czesci tez KSH).
To jest wolna wola akcjonariuszy a nie nakaz wynikający z przepisow prawa (chodzi o aktualnie toczące się postepowania likwidacyjne). !!!!!!!!!!!!
Tylko w przypadku gdy likwidator na pewnym etapie likwidacji stwierdza że majątek nie zaspokaja roszczeń wierzycieli zgłasza dosadu wniosek o upadłość likwidacyjna, którą juz wtedy poprowadzi syndyk wybrany przez sąd ..... to tyle pokrótce :)))
Cierpliwości PabloC przecież widzisz że jeszcze dobierają.Zobacz w jakich ilościach sami sobie sprzedają ,aby ktoś spanikowany dał się w to wciągnąć tak mi się wydaje.
No domyślam się że wiecznie tak być nie może, ale po zeszło czwartkowych akcjach spodziewałem się w tym tygodniu czegoś więcej. Zauważ że nic się nie dzieje od wtorku (lekko w dół) i ciężko dywagować ile to jeszcze potrwa i na którą stronę się przechyli...
Wszyscy się spodziewaliśmy innego obrotu sprawy.Cały czas powtarzam muszą sie obkupić .To oni decydują kiedy pójdzie w góre.Jak na razie podaży nie widać na całe szczęście chyba koledzy giełdowi zrozumieli co jest grane w tej spółce.Tak mi się wydaje.
spokojnie, "ktos" zakupi tyle ile bedzie chcial po 9, 10 gr i podniesie kurs, żeby zarobić, logiczne, a sytuacja swarzedia sprzyja temu jak najbardziej