Myśle że moga zbić kurs na 8000 i wtedy dywidenda ok 8% i wtedy się obkupić pod dywidende. Taki Asbis za zyski z 2023 wyplaci 0.5 dolara to ok 2 zł czyli 8%. Po 8k sam się skusze na min 10 akcji. Dawać na 8k Marszałki.
Kolo dywidenda 600 zeta to około 4%, C/WK to ponad 6 C/Z to prawie 18 taki Asbis dywidenda 2 zł to 8% C/WK 1.3 a C/Z to 7 i oni faktycznie juz nie robią dilu z kacapami. Odpowiedz sobie sam co jest wartościowsze.
Zobaczymy co będzie pierwsze, Twoje 8k, czy według mnie 20k.
Asbis nie robi dealu z ruskimi? Chyba śnisz XD zobacz ile tam leci hajsu przez Kazachstan. Niech się asbis cieszy, że nikt głośno jeszcze nie podniósł tego tematu, bo dopiero by bylo xd a lpp wyjaśniło hidenburga i ich zarzuty, jakby były prawdziwe i zasadne, to kurs jechałby dalej winda w dół, jak to było w przypadku innych spółek wyjaśnionych przez nich. Zobacz sobie wykresy tygodniowe tych spółek, wodospad, oferowanie w jednym tygodniu, następny znowu zjazd, tutaj tego nie bylo, a pod co właśnie niby chciał.grac zaor i zapewne pod co zagrali masrhale, ale nie pyklo, bo Hindenburg strzelił kapiszona, a Marshale lykneli to myśląc że będą zarobienia. Ten tydzień powinien być kolejny wodospadem, a jest na plusie. Także ten.
Mnie osobiście cieszy, że nie tylko maluczccy utapiają hajs, tylko wielkie Fundy, które myślą że sama informacja o pojawieniu się w rejestrze KNF na krótkich nagle wystraszą ulice i innych i zarobią górę siana. Nadal są za duzi żeby ich tak bolało jak malutkich, ale.mimo.wezystko delikatny pstryczek w nos dostaną, a zwiększenie pozycji krótkiej, to jak dla mnie gra psychologiczna na zasadzie "patrzcie, my wiemy swoje i bronimy i nawet dokładamy, tacy jesteśmy pewnie, czemu się nie boicie? Bójcie się i sprzedawanie w popłochu, bo wielki fund mówi, że bedzie spadać"
Ja nie mówie że bedzie 8k tylko że po 8-10k można by wejść niewielkim kapitałem przy tych wskaźnikach. Dywidenda 600zł bardziej mnie odstrasza niż przekonuje. Ale rynek wszystko wyjaśni co nie zmienia faktu ze może urosnąć bo to jest tylko banan i tu wszystko możliwe.
Jakby było po 8k, ale przy otoczeniu jakim jest tzn., sran na dzisiaj, bez faktycznie jakichś ukrytych trupów w szafie, to bym chyba kredyt brał i wchodził po tyle