Bądź chciwy, gdy inni się boją. Bój się, gdy inni są chciwi. (Warren Buffett)
To chyba najbardziej wyświechtane powiedzenie „Wyroczni z Omaha”. Tyle że trafne. Na rynku najniebezpieczniej jest zwykle wtedy, gdy nastroje inwestorów są znakomite. A najlepsze okazje same pchają się drzwiami i oknami, gdy na rynku królują strach i rezygnacja.
nie ma się czego bać, chyba że kupiłeś po 4,5 i ci się spieszy kurs spadnie do 3,5 może niżej, ale w ciągu tego roku będą 2-4 takie wystrzały jak ten sprzed tygodnia. jak chcesz kupić - ustaw sobie zlecenie na 3- 3,20 i zajrzyj za kilka tygodni. jak chcesz sprzedać ustaw ma 4,5 i zajrzyj za kilka miesięcy
Ja też się bałem gdy kurs poszybował na 5 zł, że rynek mi uciekł.
Teraz już się nie boję :)
Wczorajszy drastyczny spadek obrotów potwierdza, że zebrane ostatnio akcje trafiły w mocne ręce.
Wiedziałem, że Zarząd ma pomysł (patent) na zainwestowanie zysków z zeszłego roku.
Boję się tylko, że nowi akcjonariusze będą kupowali akcje dużo drożej :)
Mnie jakoś dofinansowanie 23 600 000 PLN nie martwi. To darmowa kasa w przeciwieństwie do zysku netto (62,2 mln) z zeszłego roku, który spółka musiała wypracować.
Mogłem sprzedać po 5.
Sprzedałem po 4 z hakiem w ten sam dzień.
Nie dużo bo 2000 sztuk.
Na początku żałowałem.
Teraz już nie.
Ktoś to trzyma nieźle za rogi.
Komuś ewidentnie nie zależy na kursie.
Każdy wie że ta spółka powinna być wyceniona co najmniej 2 razy wyżej.
Mam nadzieję że jeszcze to odkupie taniej.
A na to się zanosi.
Dziwnie tu się kurs zachowuje.
Na innej spółce już dawno by była pompka do góry.
Widocznie komuś nie zależy wysypać się z dużym zarobkiem.
Taniej nie sprzedałem bo miałem po 3,43.
Wierzyłem w tą spółkę.
Kupowałem pod koniec zeszłego roku.
Jeszcze wrócę z nadzieją na dobry zarobek bo przyjdzie i tu na to czas.
Fundamenty są tu mega.
Ale na tą chwilę chyba nikt tego nie podciągnie bo jest ktoś komu zależy by tak było jak jest.
Myślę że znów kiszenie.
Pozdrawiam wytrwałych.
Ja się tak kiszę na Arctic. Zgarnąłem w zeszłym roku dywidendę 2.70. Potem uwalili kurs do 15 złotych i teraz kiszona między 18 a 20 zł. Też spółka niedoceniona. Przy takich zyskach a takie badziewia na giełdzie rosną że żal patrzeć nieraz.