• warto wejsc? Autor: ~fan [82.177.151.*]
    niby stabilna spolka, ale co o niej myslicie?
    warto wejsc? bo jakos nie widze by wieksi gracze wchodzili. obroty ostatnio duze jak na assecobs, ale ida male pakiety akcji jedynie. czyzby to byla cisza przed burza a 5,60 stalo sie jakas magiczna wartoscia???
  • Re: warto wejsc? Autor: ~assassin [91.189.216.*]
    spółka ma wiele plusów: bardzo dobra sytuacja finansowa, szybko napełniający się portfel zamówień, wypłaca dywidende, itd itp
    Ma też jeden poważny minus: Jej akcje nie chcą rosnąć.

Czy warto wejść? Myślę, że to dobra lokata z potencjałem dużego zysku i wchodzić warto. Nawet w razie przejściowego zejścia z kursu zawsze pozostaje te 42gr dywidendy dla osłodzenia łez :D. Moim zdaniem akcje tej spółki powinny chodzić po 8 zł.
  • Re: warto wejsc? Autor: ~ck [79.185.214.*]
    jutro tak dla sportu parę k sobie kupię to za dywidendę pojadę sobie w lecie na wczasy
    cena wok. 5 pln myslę ,ze ok, bez duzego potencjału spadkowego
  • Re: warto wejsc? Autor: ~gargamell [85.198.226.*]
    Jest to jedna z perełek podobnie jak gant, bomi. Potrzebuje tylko troche czasu. A jak ten czas przyjdzie to rakieta do gory.
  • Re: warto wejsc? Autor: ~xx [83.28.20.*]
    a ja mam przyjemność pracować w tej spółce i sam widzę jej dynamiczny i szybki rozwój, na pewno pewna lokata, kupuje jak tylko mam wolną kasę :)
  • Re: warto wejsc? Autor: ~dywidenda [89.79.179.*]
    kiedy jest dzien ustanowienia prawa do dywidendy i kiedy dzien wyplaty?
    Projekt uchwały stanowi:

Zwyczajne Walne Zgromadzenie Asseco Business Solutions S.A. ustala dzień dywidendy na dzień 26 maja 2009 roku oraz termin wypłaty dywidendy na dzień 10 czerwca 2009 roku.

https://www.bankier.pl/forum/temat_termin-dywidendy,6912043.html
  • Re: warto wejsc? Autor: ~fan [82.177.151.*]
    :-))) w zasadzie to wchodzilem stopniowo w assecobs juz przez jakis czas, choc nie z jakims ogromnym kapitalem.

ogolnie jednak, jakos drętwo bylo na tym forum wiec wywolalem dyskusje - tak naprawde uwazam, ze spolka ma rzeczywiscie spory potencjal i jest jedna z ciekawszych na wujku, z dobrymi perspektywami za rozwoj i cena nawet 8zl w przeciagu najblizszych dwoch miesiecy. tak czy siak, troche nie rozumiem jednak planowanych zmian z profilu dzialalnosci asseco bs (...).
    chodzi Ci o projekt zmiany statutu? Zakres działalności określony w statucie zazwyczaj ni jak się ma do tego co spółka robi. Być może związane to jest z zakresem działalności prowadzonej przez Anicę, kto ich tam wie... Nie wydaje mi się aby robili to po to, aby na następny dzień zacząć konstruować własną platformę telefonii komórkowej ;)
  • Re: warto wejsc? Autor: ~patient [85.193.234.*]
    cóż po dzisiejszej sesji masz odpowiedź, warto :)
    ale jeśli nie wszedłeś, to wg mnie to początek wędrówki na szczyt, podtrzymuję to co wcześniej pisałem, że zasięg wzrostu to 7-8zł, ostatnie ruchy na spółce są bardzo optymistyczne, obym się pomylił pozytywnie z moją prognozą
    życząc wzrostów, pozdrawiam
[x]
ASSECOBS 2,53% 81,00 2026-04-13 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.