niby stabilna spolka, ale co o niej myslicie?
warto wejsc? bo jakos nie widze by wieksi gracze wchodzili. obroty ostatnio duze jak na assecobs, ale ida male pakiety akcji jedynie. czyzby to byla cisza przed burza a 5,60 stalo sie jakas magiczna wartoscia???
spółka ma wiele plusów: bardzo dobra sytuacja finansowa, szybko napełniający się portfel zamówień, wypłaca dywidende, itd itp
Ma też jeden poważny minus: Jej akcje nie chcą rosnąć.
Czy warto wejść? Myślę, że to dobra lokata z potencjałem dużego zysku i wchodzić warto. Nawet w razie przejściowego zejścia z kursu zawsze pozostaje te 42gr dywidendy dla osłodzenia łez :D. Moim zdaniem akcje tej spółki powinny chodzić po 8 zł.
Zwyczajne Walne Zgromadzenie Asseco Business Solutions S.A. ustala dzień dywidendy na dzień 26 maja 2009 roku oraz termin wypłaty dywidendy na dzień 10 czerwca 2009 roku.
:-))) w zasadzie to wchodzilem stopniowo w assecobs juz przez jakis czas, choc nie z jakims ogromnym kapitalem.
ogolnie jednak, jakos drętwo bylo na tym forum wiec wywolalem dyskusje - tak naprawde uwazam, ze spolka ma rzeczywiscie spory potencjal i jest jedna z ciekawszych na wujku, z dobrymi perspektywami za rozwoj i cena nawet 8zl w przeciagu najblizszych dwoch miesiecy. tak czy siak, troche nie rozumiem jednak planowanych zmian z profilu dzialalnosci asseco bs (...).
chodzi Ci o projekt zmiany statutu? Zakres działalności określony w statucie zazwyczaj ni jak się ma do tego co spółka robi. Być może związane to jest z zakresem działalności prowadzonej przez Anicę, kto ich tam wie... Nie wydaje mi się aby robili to po to, aby na następny dzień zacząć konstruować własną platformę telefonii komórkowej ;)
cóż po dzisiejszej sesji masz odpowiedź, warto :)
ale jeśli nie wszedłeś, to wg mnie to początek wędrówki na szczyt, podtrzymuję to co wcześniej pisałem, że zasięg wzrostu to 7-8zł, ostatnie ruchy na spółce są bardzo optymistyczne, obym się pomylił pozytywnie z moją prognozą
życząc wzrostów, pozdrawiam