• Kilka pytań Autor: ~Racjonalista [193.138.139.*]
    1) Kto uważa że pozyskanie finansowania to zła wiadomość?
    2) Kto uwaza że przyśpieszenie rozwoju projektu onkologicznego to zla wiadomość?
    3) Kto uważa że rozwój projektu onkologicznego w jaki kolwiek sposób negatywnie wpłynie na Genomtec ID ?
    4) Kto uważa że badania nad Genomtec ID idą źle tylko dlatego ze firma chce rozwijać nowe projekty na które z resztą ma dofinansowanie.

Powiem wam. Tylko niepoprawny pesymista i osoba która chce zasiać ferment.
  • Re: Kilka pytań Autor: maskopatol [46.238.106.*]
    Ja mam inne pytania.
    1) Kto na tym forum twierdził, że emisji nie będzie? :)
    2)Jak interpretować dzisiejsze słowa Tokarskiego : " Prowadzony proces M&A daje nam jasny sygnał dotyczący potrzeb rynku diagnostyki klinicznej i wspólnie z partnerami w procesie M&A jesteśmy przekonani, że dalsza realizacja projektu onkologicznego wpłynie pozytywnie na rezultat procesu M&A poprzez rozbudowywanie potencjału technologicznego spółki"? (@helpi, ty że względu braki w czytaniu że zrozumieniem pomiń to pytanie xD)
    2b) To jest pytanie pomocnicze do pytania numer 2. Na jaki czas przewidziane są pracę nad projektem onkologicznym?
    3) Dla kogo rozwadnianie akcji to pozytywna informacja?
    4) Dla kogo kłamstwa prezesa na temat emisji to pozytywna informacja?
    5) Czy @Racjonalista jest wiarygodny użytkownikiem forum? :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.111.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Ale te tendencyjne pytania założyciela wątku ci nie przeszkadzają? :) Żartowałem, wiem, że ci nie przeszkadzają. W końcu ewidentnie próbują skłonić do zakupów lub trzymania akcji.
  • Re: Kilka pytań Autor: ~Racjonalista [193.138.139.*]
    A teraz pomału to może zrozumiesz.... "wspólnie z partnerami w procesie M&A jesteśmy przekonani, że dalsza realizacja projektu onkologicznego wpłynie pozytywnie na rezultat procesu M&A" Skup się
    dasz radę... Dalsza realizacja czyli prace nad projektem a nie skończenie projektu wówczas napisaliby zakonczenie projektu onkologicznego i jeszcze słowo klucz - dalsza realizacja wpłynie na rezultat procesu M&A czyli na przeprowadzenie komercjalizacji. Tu jest jasno podane że do M&A Genomtec ID nie jest wymagane ukończenie nowego projektu a prace nad nim tylko pozytywnie wpływa na M&A.
    Marny manipulancie, wskaż kiedy Tokarski twierdził, że M&A dotyczy tylko ID? :) Dlaczego w takim razie ciągle mówi o wezwaniu, a nie o dywidendzie? Ty myślisz, że tu wszyscy jak @helpi nie potrafią czytać ze zrozumieniem? Możesz sobie manipulować, ale spółką staje się tak samo wiarygodna, jak i ty.
  • Re: Kilka pytań Autor: ~devil [147.161.139.*]
    @maskopatol , stary jednak Ty nie możesz żyć bez negatywnych komentarzy i bez tej spółki... dobry ubaw jest z Ciebie :)
  • Re: Kilka pytań Autor: ~Racjonalista [193.138.139.*]
    Jeżeli będzie wezwanie na akcje to na pewno nie niżej niż ta emisja. Ja liczę na dywidende bo to byłoby lepsze rozwiązanie finansowo dla akcjonariuszy.
    Rozwodnienie zawsze może być odebrane negatywnie ale patrząc na to w jakim celu jest emisja nie można mówić że w spółce dzieje się źle. Jeżeli chcesz to wywal akcje o ile je masz. Ja w spółkę wierzę i widzę że konsekwentnie idą do celu więc akcje będę trzymał. Proces M&A od początku zakłada opcje spezedazy Genomtec ID lub przejęcie. Tokarski mówił że Genomtec wcale nie musi kończyć badań bo mogą wcześniej być przejeci i nowa emisja tego nie zmienia dobrze o tym wiesz.
  • Re: Kilka pytań Autor: ~Alicja [46.204.98.*]
    My akcjonariusze Genomtec mamy syndrom sztokholmski. Robią nas w balona a my dalej akcje kupujemy. O biedni my
    Naprwno to Kopernik była kobietą. Co do dywidendy to Tokarski cały czas powtarza, że wolą całkowite przejęcie i wezwanie, ale to oczywiście zależy od potencjalnego inwestora. Rozwodnienie zawsze jest złe. Dlatego ja nie widzę pozytywów. Nie dokończyli jeszcze ani jednego projektu, a już zaczynają kolejny. Niech najpierw udowodnią, że potrafią coś doprowadzić do końca. I oczywiście emisja nie przeszkadza w żaden sposób w ewentualnym przejęciu i w kontynuacji badań. Nigdy czegoś takiego nie napisałem:). Piszę, że według mnie z wypowiedzi Tokarskiego wynika fakt, że potrzebują urządzenia onkologiczne go na zaawansowanym etapie (bo kto kupi kota w worku?) do przeprowadzenia procesu M&A.
    Urządzenie onkologiczne to dla mnie mrzonki, wystarczy śledzić jaki żmudny jest to proces w przypadku sds by wyobrazić sobie jak ten chlopak w szortach może unieść taki projekt. Liczę na pokazanie gamy projektów i sprzedaż całej spółki do dalszej kontynuacji projektów. Może Sagan się zainteresować :))))
  • Re: Kilka pytań Autor: ~jutro [31.61.234.*]
    Z tego komunikatu wynika, że finansowanie projektu onco potrzebne jest by zamknąć m&a. Założenie było takie żeby sprzedać całą firmę w jednym dealu. Teraz dzięki emisji spółka pokazuje że ma inwestorów gotowych finansować projekt onco i zyskuje opcje wyjęcia go z dealu, jeśli nie dostanie atrakcyjnej na niego wyceny. A ci co, jak jakiś fetysz traktują "nierobienie emisji" nie rozumieją specyfiki negocjacji małego startupa z polski z globalnymi graczami, patrz case Scope. Jak widać finansowi nie mieli problemu z tą emisją, co nie jest takie powszechne i oczywiste przy innych spółkach
  • Re: Kilka pytań Autor: maskopatol [188.33.242.*]
    No 8 widzimy pozytywną reakcję na espi:)
  • Re: Kilka pytań Autor: ~jutro [31.61.234.*]
    nikt nie twierdzi że rozwadnianie po 10 przed dealem jest korzystne, to są po prostu koszty dealu, a to czy chcesz je ponosić decydujesz sam sprzedając akcje
  • Re: Kilka pytań Autor: ~Maniek [109.173.148.*]
    Będzie webinar będzie spotkanie z akcjonariuszami. Zadaj mi pytanie . Nie bądź kozak tylko na forum. Pokaż że masz jaja i umiesz je zadawać też konkretnym osobom . Czy tylko tutaj umiesz się wypowiadać
    Wszystko Miron nam wyjaśni. Jestem spokojna :)
  • Re: Kilka pytań Autor: ~PlumPlum [188.146.90.*]
    Dnia 2024-03-26 o godz. 23:29 ~Racjonalista napisał(a):
    > 1) Kto uważa że pozyskanie finansowania to zła wiadomość?
    > > 2) Kto uwaza że przyśpieszenie rozwoju projektu onkologicznego to zla wiadomość?
    > > 3) Kto uważa że rozwój projektu onkologicznego w jaki kolwiek sposób negatywnie wpłynie na Genomtec ID ?
    > > 4) Kto uważa że badania nad Genomtec ID idą źle tylko dlatego ze firma chce rozwijać nowe projekty na które z resztą ma dofinansowanie.
    > >
    > > Powiem wam. Tylko niepoprawny pesymista i osoba która chce zasiać ferment.

Oczywiście !
  • Re: Kilka pytań Autor: maskopatol [213.134.178.*]
    Pięknie odkopane. Prawie pół roku temu:) A gdzie M&A? Ktoś, coś?
[x]
GENOMTEC 1,16% 7,00 2025-09-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.