• wystrzał!! Autor: ~luki [91.234.8.*]
    poniedziałek? wtorek? czy środa?! kiedy lecim w kosmos?
  • Re: wystrzał!! Autor: ~Kuba [31.61.180.*]
    Miejmy nadzieję że jeszcze przed świętami. W czwartek ostatni dzień handlu
  • Re: wystrzał!! Autor: ~Posiadacz [217.213.152.*]
    Moim zdaniem kosmosu nie będzie ale liczę że wjedzie na 6-7 złotych.
    Zastanawiam się czy kosmosu nie będzie na Fotovolt. Też tam zakupiłem. Ale nie zachwalam analizuje.
  • Re: wystrzał!! Autor: ~Analityk [5.173.156.*]
    Patentus to obecnie najtańsza i najlepiej rokująca spółka na GPW.
    Dlatego cieszę się, że mogłem wczoraj sporo akcji małymi zleceniami tak tanio kupić.
    Spółeki, które zarabiają rocznie ponad 2 zł netto na akcje kosztują ponad 10 zł.
    Dlatego warto zostać z akcjami Patentusa na dłużej.
    Arkusz zleceń sprzedaży jest prawie pusty aż do ceny 4,9 zł.
    Wzrost kursu powyżej 5 zł nie zajmie dużo czasu.
  • Re: wystrzał!! Autor: ~Inwestor [5.173.233.*]
    U mnie też ślicznie dokupione, żal było nie skorzystać z takiej okazji. Już od dawna podziwiam Zarząd za gospodarność pracowitość i rozsądek. Może są trochę dusigroszami, ale dzięki temu udało im się zbudować praktycznie od zera firmę o wartości 400 mln. Oszczędnością i pracą ludzie się bogacą:) A kapitał zapasowy przecież też ładnie pracuje i powiększa wartość spółki. Nawet jeśli tylko leży w banku może przynieść ok 15 mln, bez nic nieroboenia. Wypracować marzę 7% wcale nie jest tak łatwo, a tu może być za free. Na braku dywidendy najbardziej traci Zarząd, bo przecież oni mają najwięcej akcji. Skoro więc oni uznali, że wolą za te zyski budować wartość spółki niż je przejeść, to dlaczego ja mam uważać inaczej. Jeśli chodzi o notowania, to zawsze tak jest, że wybicie, korekta i dopiero dalsze wzrosty, luka domknięta, więc moim skromnym zdaniem inwestora-amatora od pn powiniśmy powoli ruszyć w górę. Zobaczymy jak będzie. I jeszcze jedno. Nie zastanawia Was, że żaden portal nie napisał o tak rewelacyjnych wynikach Patentusa???Przypadek??? Pytanie zostawiam beż odpowiedzi. Takie są moje przemyślenia przy porannej kawie:)Milego weekendu:)
  • Re: wystrzał!! Autor: ~Posiadacz [217.213.152.*]
    No ja Patentusa znam już od dawna od samego wejścia na GPW wówczas byli tu różni wizjonerzy i już dawno wymiękli. Co jakiś czas zarabiam fajna kasę na tej spółce. Teraz też wiem że zarobię. Co do zarządu to zawsze może sobie dać jakąś premię w wynagrodzeniach, ale to nie ważne bo istotne jest to co mówisz, świetną robotę wykonują.
    Nie mam tylko jednej spółki mam ich wiele i ze świecą szukać takich wyników. Pamiętam też czasy gdy Patentus był na minusach bo i takie się zdarzają ale ten kapitał co mają zawsze mogą zainwestować i tego nikt im nie odbierze.
    Ja zakupiłem patka i rok będę trzymał nie mam w zwyczaju skakać co chwilę.
    Cieszę się że są tu osoby myślące podobnie. Cenie sobie inwestorów.
    Masz rację jestem też zdziwiony dlaczego tego wyniku nienagłośnili?
    Pozdrawiam i miłego weekendu.
  • Re: wystrzał!! Autor: ~Terran [85.221.134.*]
    Ja na tej spółce jestem od 1. jej dnia na giełdzie, raz mialem więcej akcji raz mniej. Czasem było ciężko jak spadało poniżej 60 groszy ale zawsze czułem że tu będzie coś dobrego. Kurs ciągle jest duszony już tak długo. Widać trzeba mi poczekać jeszcze troche na cenę, która mnie zadowoli. A po takich wynikach wiem że będzie dobrze z kursem, nie wiem jedynie kiedy wybije tak jak na to zasługuje. Pozdrowienia dla wszystkich.
  • Re: wystrzał!! Autor: ~as [83.24.0.*]
    jak zarobią w 2024 znowu 60 mln pln netto to ile bedzie cashu w spolce ?
    120 mln pln
    ......................

to ile sa warte akcje wtedy ?
  • Re: wystrzał!! Autor: ~Baca [83.28.229.*]
    Pustą to masz głowę , trollu .... na sprzedaży tysiące sztuk ,, można brać do woli po kilka tysięcy ,,, wywalają na potęgę a wy wmawiacie leszczom , że zbierają ... hahaha sam się na to nabrałem biorąc po 4,17 zeta ... masakra jakaś i tyle !!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.33.234.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: wystrzał!! Autor: ~Analityk [5.173.157.*]
    Nie jestem trollem i też kupowałem akcje Patentusa po różnych cenach tj. 4,31 4,15, 4, 3,95, 3,9 i 3,85.
    Jeżeli ktoś chce kupić większy pakiet to czasami musi zapłacić troche drożej.
    W dłuższym terminie aktualna cena nie ma żadnego znaczenia.
    Najważniejsza jest wartość (kapitał własny) i zysk netto na akcje.
  • Re: wystrzał!! Autor: ~Aku [78.30.103.*]
    Sprzedaż naciera i przyciska.Niech tak będzie,warto im na to pozwolić.

Z drugiej strony swoje trzeba robić, skubać,podbierać na tych poziomach,najlepiej małymi porcjami.
    Na tej spółce można oskubać do goła (tyle akcji jest w obrocie). A wtedy zobaczymy.

Jeżeli ktoś wystawia akcje w arkuszu sprzedaży,to nie znaczy ,że chce sprzedać.
    Czasem sam pomagam im obstawiać Sprzedaż.
  • Re: wystrzał!! Autor: ~Analityk [5.173.222.*]
    Każdego dnia akcji w obrocie będzie coraz mniej ale może jeszcze uda się troche dobrać poniżej 4 zł.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.28.230.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: wystrzał!! Autor: ~Analityk [5.173.196.*]
    Ktoś akcje sprzedaje a ktoś inny kupuje, jak to na giełdzie.
    Osobiście bardzo się ciesze, że kurs się cofnął poniżej 4 zł.
    Więcej optymizmu, tylko w 4Q23 Patentus zarobił netto 1,32 zł na akcje.
    Moim skromnym zdaniem kolejne kwartały będą równie dobre.
    Plany wejścia na doży rynek w Indiach uważam za bardzo dobry pomysł.
    Patentus to najbardziej innowacyjna i najlepiej rokująca spółka na GPW.
[x]
PATENTUS -0,56% 3,56 2025-11-10 16:07:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.