• do zarządu Autor: ~george [188.33.234.*]
    Cena akcji spadła. Obroty są duże- skupować !!!!!!!!!
  • Re: do zarządu Autor: ~SL [94.254.176.*]
    Przecież prawdopodobnie skupują i w poniedziałek pójdzie zbiorcze Espi. Tak zawsze to robili. Na ich miejscu zrobiłbym to samo, skoro leszczyki tak łatwo oddają ze stratą, ulegając wpisom trolli bez akcji.
  • Re: do zarządu Autor: ~Golas [87.207.71.*]
    A ja na ich miejscu bym jeszcze nie skupował :) za jakiś czas nawet ty byś oddał ze stratą… boże gdzie was sieją
    Chcesz aby rosło to kupuj a nie czekaj na zarząd !!!!
    Widzę, że nasz kamelon zmienił narrację z nagona na spadziowego trolla. Chcesz wal w dół zbiorę bez straty, musisz tylko mieć czym walić. A ja po raporcie wiem, że zarząd ma z czego skupić brakujące 500 kg papieru do 80 groni i na trendzie mu wbrew pozorom zależy.
    Nie zmienił tylko wkurza mnie to że wy wszyscy czekacie tylko na zarząd a sami nic nie zbieracie….. ja sobie dziś dobrałem
    Każdy zbiera po swojemu i szuka głupszego od siebie. Tutaj połowa obrotów to fikcja i widać że słupy zarządu swoje robią, aby utrzymać obroty umożliwiające zbiórkę dla zarządu. W poniedziałek lub może i dziś po sesji spodziewam się Espi skupowego, bo nic nie stoi na przeszkodzie aby znów zbierali.
  • Re: do zarządu Autor: ~Xxx [31.0.64.*]
    Raport spółki zrobiony pod skup nie występują w nim żadne zagrożenia w jej rozwoju.A chyba o to chodzi.Tylko tu stoją dwie strony które chcą jak najwięcej ugrać.
    Kwestia ilu da się nabrać że spółka leży i odda tani materiał.
    W końcu ktoś jeszcze coś sensownego napisał na tym forum. A już myślałem, że tutaj tylko same spadzie, kolarze i frustraci. Jak słusznie zauważyłeś Zarządowi bardzo zależy aby zebrać brakujące 500 kg papieru i chwyta się niestety fauli, a to nie do końca fair-play, no ale taki już nasz banan jest. Czekam na pierwsze Espi związane z gospodarką odpadami, o której napomknął Prezes w raporcie.
  • Re: do zarządu Autor: ~pol [78.11.211.*]
    posiadam papier 4 lata i dzisiaj połowę ze stratą wywaliłem. Takie zagrania zarządu jak w ostatnim raporcie były już wcześniej.... Niestety polaczki cebulaczki. Nie ma się sensu kopać z koniem
    Ja też tu jestem od espi o Libi 2022 i od tamtej pory 0 z tego kasy z Niemiec zresztą też. Taka to perła. Dobrze że uśredniłem później po 0,4xx bo bym był w tej chwili na minusie…..
    Libia była zagrana spekulacyjnie, bo taka tam była sytuacja polityczna. Zawsze chcecie w 3 dni zostać milionerami, a potem płaczecie że nic z tego nie wyszło. W przypadku Niemiec czytaj ostatni raport a zobaczysz że sprawy idą w dobrą stronę. Wszystko w swoim czasie. Dziś bez problemu można zrobić kurs na 70 groni ale po co ?? Żeby kolarzom dobrze zrobić. Nic z tego. Niech oddadzą papier dawcy kapitału i zwykli DT a wtedy spokojnie kurs ruszy we właściwym kierunku. Kto wierzy i rozumie spółkę i chce wejść niech ustawia się z lewej, kto nie wierzy/nie rozumie niech NIE KUPUJE !!!! bo to ryzyko naszego banana.
  • Re: do zarządu Autor: ~pol [78.11.211.*]
    doradca inwestycyjny z bankierka. Gdybym zaczynał swoją przygodę to może i bym uwierzył w takie bajki. Brakowało mi bardzo mało aby wyjść na 0 jednak przez zagrywkę zarządu (nie pierwszą) wyrzuciłem na stracie. Chłopie ja siedziałem na tym papierze od 4 lat i wszystkie raporty czytałem także kity możesz innym wciskać. Wiele razy było, że ludzie liczyli na ładny zysk na koniec roku ale zawsze jakieś zdarzenia raport psuły. A w ilu raportach covid był przyczyną strat. Później były inwestycje w park maszynowy. Zawsze coś. Gdyby byli uczciwi to na początku roku powinni powiedzieć o planowanych odpisach
    Uspokój się, nikt nikomu tu nie doradza. Czytaj ze zrozumieniem moje wpisy, a nie życzeniowo. Ile byłeś i czy w ogóle byłeś na tym papierze tego nikt nie sprawdzi, więc możesz nawet pisać że znałeś samego Michaela Jacksona. Raporty były różne, bo sytuacja gospodarczo-polityczna też była różna. Jak wybuchła wojna duże spółki SP oszczędzały na wszystkim, ale na przeglądach nie sposób zaoszczędzić, bo grozi to katastrofą. Każdy sam może sobie wyrobić zdanie o spółce i nie musisz tutaj pluć i pisać kłamstw. Ale skoro to jesteś, znaczy że ci na tym papierze zależy i zrobisz wszystko żeby innych do niego zniechęcić, bo inaczej go nie kupisz. Ja spokojnie czekam na Espi skupowe, bo są obroty, firma ma kasę a cena 80 groni jest gwarantowana, więc potrzeba cierpliwości.
  • Re: do zarządu Autor: ~Tom_S [82.132.247.*]
    Tak k....... wszystkim na tym papierze zależy a najbardziej tym którzy chwilę przed raportem zrobili podbitkę pod 80 groszy i się wysypali , prawdopodobnie czysty przypadek
    Napisz jeszcze że Antek z Jarkiem wszystko zaplanowali i będziesz w domu. Podobno na giełdzie kupuje się przyszłość, tylko trzeba umieć poprawnie czytać raporty. Ty to potrafisz ale leszcze którym chcesz wyrwać papier być może niekoniecznie ?
    Chyba ładnie się tu zapakowałeś powyżej 70 gr skoro bronisz tak tą perłę
    Przestań snuć paranoje :) Zarząd ma kasę na skup do 80 i brakuje mu 500 kg papieru więc sam wyciągnij wnioski czy ci co dziś zbierali aby stracą ?
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/NOVINA-S-A-Podjecie-przez-Zarzad-Spolki-uchwaly-w-sprawie-ustalenia-regulaminu-skupu-akcji-wlasnych-Spolki-8159047.html

Tu mogą skupiać akcje do 12 zł za sztukę a zobacz gdzie jest kurs :)
    Więc już przestań pisać o tym skupie
    Jak by chcieli to już by dawno skupili…..
    Jakoś nie widzę aby tam się tym podniecali :) a z tego co tam widać w raportach to też mają kaskę
    Widać że nie czytasz ze zrozumieniem, skup własny może być w określonym wolumenie % do obrotu.
    No tak można wszystko zrzucić na marazm na tej spółce :) - tu się zgadzam w 100%
    Na NC i nie tylko różnie bywa z obrotami. Zobacz jaki zastój dziś na Klepsydrze albo na Ryvu.
  • Re: do zarządu Autor: ~Xxx [88.156.138.*]
    Róznie mozna czytac ten raport ale w histori spółki od 2007 roku na koncie spółki takiej kasy nigdy nie było .
    Jednym słowem spółka ma odblokowane bardzo duze srodk jak na jej wielkosci które w krótkim czasie moze przeznaczyc na strategie rozwoju.Mysle ze na tym etapie nalezy obserwowac jak spółka bedzie te srodki rozdysponowywać i tu skupic uwagę na 2.1 mil zł.
    Calkiem nieźle kombinujesz:) Pożyjemy zobaczymy, mnie interesują pierwsze Espi z zakresu gospodarki odpadami, o której wspomniano w ostatnim raporcie
[x]
POLMAN 0,86% 0,47 2025-09-03 16:44:33
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.